Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kubusiowo 20:47, 02 lip 2012

Do góry
A mielismy świeto w Kubusiowie no bo Pawła imieniny były (Anula pewnie Twojego tyż, to ucałuj Go od nas )

Trzeba było grilla rozpalić.....

Kwiatów nazrywać....

Życzenia złożyć

..i do stołu zasiąść

Pszczelarnia 20:44, 02 lip 2012

Do góry
Ewo, skoro róże naturalne to z okazji 200 strony r.r. Rootes Meer; tymczasem wirtualnie
Zdecydowanie za mało wklejasz zdjęć, proszę o więcej , ostróżki piękne

Ogrodnik mimo woli 20:39, 02 lip 2012

Do góry
reni napisał(a)

Reszcie odpowiem w wolniejszej chwili..ale bardzo mi miło, ze zagladacie
Aż jest sens wrzucania mojego dorobku
Moje maleństwo Tomaszek.....

Piękna

Witam nowego gościa
Ogród rozy333 20:38, 02 lip 2012

Do góry
Witam na imię mam Justyna.Mój ogród powstaje już 11 lat i ciągle coś w nim zmieniam ,chyba jak wszyscy.Jak mi się uda to wgram fotkę.

Pszczelarnia 20:38, 02 lip 2012

Do góry
O żółtym kolorze w ogrodzie doczytałam, że jest rozgrzewający. Mnie on pasuje tylko do bieli, może z pomarańczowym mu dobrze? Każde inne zestawienie jest ostre. Ale występuje w moim wiejskim ogrodzie.

A bez goździków nie wyobrażam sobie maja (miesiąc maj) w ogrodzie. Tu odsłona czerwcowa.

Ogród... reni 20:37, 02 lip 2012

Do góry

Ogrodnik mimo woli 20:36, 02 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Reszcie odpowiem w wolniejszej chwili..ale bardzo mi miło, ze zagladacie
Aż jest sens wrzucania mojego dorobku
Moje maleństwo Tomaszek.....

Takie maleństwo u Ciebie - a u mnie mówię na to "całkiem spory krzaczek" Punkt siedzenia.. itd

Pszczółka , Karolinka dzięki za wizytę..

Evchen..... to na razie jest Tomaszek...a ja kurośnie to będzie Pan Tomasz..mam nadzieję, że będzie gruby i wysoki
Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 20:35, 02 lip 2012

Do góry
tak żółto mamy przed domem - bo jeszcze miasto nie sprzedało ---

trzeba korzystać z pięknych widoków

Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 20:35, 02 lip 2012

Do góry
Ogród - moja miłość ............wszystko zaczęło się w 2002 roku, gdy na świat przyszedł nasz młodszy syn. Wielkim moim marzeniem co wydawało się wówczas nieosiągalne był własny mały domek z pięknym ogrodem nad którym miał unosić się zapach bzu i śpiewających ptaków. Ogrodu, dla którego tłem miał stać się dom a nie odwrotnie, ogrodu moich marzeń, marzeń z dzieciństwa.
... Udało się, bo oboje z mężem działamy bez większego zastanowienia czasami to się sprawdza, heh . To był impuls, pierwsza działka z ogłoszeń drobnych w miejskim brukowcu stała się nasza !!!
Ruszyła budowa, ale nim zalano fundamenty ja byłam już po drugim przesadzaniu drzew nie mogłam doczekać się kiedy urosną. Zwoziłam z leśnych polan sosny, które podczas lata nie miały żadnych szans na to żeby przeżyć, ze szkółek zbierałam funkie, modrzewie i świerki. rosły - rosły razem z domem a jak już zamieszkaliśmy a trwa to już 8 lat oszalałam na maxa )) do tego stopnia, że brak pogody wprawia mnie w zły nastrój bo nie mam jak plewić. siadam wtedy na bujanym fotelu i wpatruję się przez drzwi tarasu w mój ogród, który kocham całym sercem
Wszystko było gdzieś głęboko we mnie, ta pasja dorastała wraz ze mną - człowiek bez pasji musi być nieszczęśliwy.
Wiem,że wiele nauczyli mnie rodzice, wciąż sama się uczę i dlatego cieszy mnie, że jest ogrodowisko !!! bo wiele inspiracji i porad mogę tu przeczytać i obejżeć. Pozdrawiam forumowiczów serdecznie .

kocham funkie - mam ich mnóstwo i ciągle je rosadzam / to moje ulubione rośliny

Pszczelarnia 20:34, 02 lip 2012

Do góry
Ewuś gratuluję 200 ... dużo dużo fotek poproszę bo masz tam cudnie ... buziak

Ogrodnik mimo woli 20:34, 02 lip 2012

Do góry
Domi napisał(a)

A to moja Anbelka... jak rozwiniepąki..to też mnie chyba przeskoczy..... chociaż nie tak łątwo jej bezei, bo główki ciężkie zwisną do ziemi....
Mała sadzonka posadzona... w 2009 lub 2010

Aniu, piękna hortensja. Wsadzałaś jedną sadzonkę czy więcej obok siebie? Martwię się, że moje 3 szt. posadziłam za blisko siebie i roślin wkoło.

Domi Anabelka rośnie niestety duża i ma tendencje do pokładania się..moja jest podwiązana i na stelarzu..... potrzebuje dużo miejsca..ja też posaziłam za gęsto i musiałam wszystko w jej okolicy przesadzać.... inne już takie nie są, ale ona niestety to krzaczor.... ale piękny krzaczor.

Marzenko na któym foto widziałaś coś bużego i białego..... ?
Pszczelarnia 20:32, 02 lip 2012

Do góry
Pszczoły nie wiedzą w co "gębę" włożyć. Kwitnie lawenda. Wszystkie wyprodukowałam sama przez ukorzenianie lekko zdrewniałych pędów w sierpniu.

I ja mam ostróżki, które sama wysiałam. Teraz będę tak co roku, bo bardzo mi się podobają i rada byłabym widzieć je wszędzie przy wysokich kwiatach, np. krwawniku kichawcu.

Pszczelarnia 20:31, 02 lip 2012

Do góry
Ewuś, gratuluję 200
Pszczelarnia 20:21, 02 lip 2012

Do góry
To z okazji 200 wrzucę więcej zdjęć.

Warzywnik-zielnik, szkółka cisów, za chwilę dosadzę więcej róż naturalnych. A dopiero siałam kawałek trawnika i już zdjęłam darń na jeden szpadelek.

Aspiryna jest różą, która króluje w zielniku z racji nazwy.

Sezon truskawkowy, zbiory 2 razy dziennie. 6 rzędów ok. 4 metrów. Na jesieni jeszcze dosadzę jedną odmianę (od znajomej, tzw. murzynki).

Zaczęła kwitnienie lipa co oznacza kolejne miodobranie lada moment.

Pachnie wszędzie dookoła. Dodam, że jestem szczęśliwą posiadaczką 2, zdrowych ok. 200-letnich lip. Dosadziłam kolejne 3 "na miedzy".

Enkiant - Enkianthus 20:17, 02 lip 2012

Do góry
Moje dwa enkianty dzwonkowate już mnie przerosły, ale regularnie zaczęły kwitnąć mniej więcej po 10 latach od posadzenia.
Bardzo je lubię bo są bardzo urokliwe, wyglądają identycznie jak najniższe zdjęcie montewerde.
Pszczelarnia 20:16, 02 lip 2012

Do góry
Ewa gratuluje 200

Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 20:14, 02 lip 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Może się uda w 200 wcelować
I Ewie pięknie pogratulować ?
Zachwycony jestem Twoim otoczeniem
Taki dom z ogrodem i ulami - marzenie.

hanka_andrus napisał(a)
Ewuniu,Twój ogródek,
to jak bukiet ,, niezabudek"!
Zapach ula, pszczół rozmowy,
chlebek swojski....bo domowy!
Twoje koło tego staranie
ciągle podziwiam z oddali!

Hania

Pszczelarnia 20:14, 02 lip 2012

Do góry
Gratuluję Ewuś 200

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:13, 02 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Marzenko a ja z innej beczki, jak ty masz pomocowane te deseczki do elewacji??

Joasiu nieprawidłowo... Tzn bezpośrednio do tynku wkrętami w miejscach gdzie sa zamontowane specjalne deseczki pomiędzy styropianem. A powinny te deseczki być montowane na tynku aby była przestrzeń pomiędzy ścianą a drewnem...
Najtrudniejsze były boki , kąażdwa listwa nacinana pod katem 45 stopni....

miałam kiedyś o to zapytać ... teraz wiem i zastanawiam się ... to u mnie czy u Ciebie ?)) ... bo

Joasiu nieprawidłowo

brzmi jakby u mnie ....

Iza widzisz jak sie jest specem w innej dziedzinie to nie naleźy udawać, że znam sie na elewacjach drewnianych i budowlańcy zrobili mnie w trąbę i wszystko bylo szybko szybko bo mieliśmy się wprowadzić w grudniu na moje 40 urodziny.... Wprowadziliśmy się w grudniu następnego roku.....
Pszczelarnia 20:09, 02 lip 2012

Do góry
Ewuniu,Twój ogródek,
to jak bukiet ,, niezabudek"!
Zapach ula, pszczół rozmowy,
chlebek swojski....bo domowy!
Twoje koło tego staranie
ciągle podziwiam z oddali!

Hania

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies