Marta ... Irenka ... Beatka ... ale dziś zaspałam ... kawka późna i bardzo smaczna ... pewnie dlatego, że nomalnie to myślę o drugiej ... niedziela przywitała mnie deszczem ... mamy tu z nieba kapuśniaczek ... nie wiem jeszcze co na obiadek ... narazie z kawusią sobie szwędactwo ogrodowiskowe uprawiam ...
miłej niedzieli
ten krzaczek miałam wywalić ... długo nie kwitła ... a teraz proszę ... inne zciachane a ona ... voila
Zima była bez śniegu... i to wymroziło..... czym starsza kępa tym ma sie lepiej... chyba miałąm pytanie kiedy posadziłam rozplenicę..czy juz mi sie pomieszało........ ach te roztargnienie..... posadziłam trawki 5 września 2009 roku.... połowa już przesadzona, bo było za gęsto Te zeilone trawki z prawej wyleciały w pierwszej kolejnosci.. iidać moje 3 mikro sadzonki rozplenicy.... bo posadziłam 3 do kupy razem.... dobry pomysł Zebrinus został przesadzony spod płotu... i on ma już tu rok...... Hi, hi, hi ale było łyso ....
Dla przypomnienia teraz ...hi, hi. hi..... te pierwsze to niemożłiwe, że moje.....
I trzeba mieczyki wykopywać....... ja przy rozllenicy posadziłam kwaty cebulowe, wysokie czosnki.. i póki rozplenica się nie rozrośnie mam cebulkowe
Foto z wiosny, wiec teren wokół był jeszcze pobojowiskiem ... rozlepnicę widac przyciętą po lewej na dole.. po prawej są miskanty..
niedzielny poranek powitał mnie deszczowo ... to zaaplikowałam sobie dawkę koloru i słońca u Ciebie ... trochę się nabiegałam ... ta pierwsza kombinacja "nadburzańska" też mnie ujęła choć wspomnień z ziemi nad Bugiem niestety nie mam ... chętnie machnę sobie taką kopię tylko Martuś w wolnej chwili oświeć co tu masz ...
a rabata nr 1 ... hmmm ... wiesz, że faktycznie coś mi przypomina ...
A to miał być miskant zebrinus, ale z pewnością nim nie jest, wydaje mi sie że może to byc miskant gracillimus ale nie mam porównania więc może ktoś rozpozna co to za miskant.
Witam Was serdecznie.
Ja też byłam wczoraj - wybraliśmy się całą dużą rodziną, która przyjechała do mnie w gości. Było bardzo fajnie, jednak ja także przychylę się do opinii, że w ubiegłym roku, poziom był wyższy - albo po prostu ubiegłoroczna wystawa zrobiła na mnie większe wrażenie.