Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

Milka 08:02, 26 sie 2012

spacer zaliczam do udanych
eliza3 11:38, 26 sie 2012

Aniu, Irenko dzięki, że wpadłyście. Dla Was niedzielna róża, wczoraj zakwitła drugi raz i oczywiście bezimienna

eliza3 17:58, 27 sie 2012

Pobiegałam dzisiaj po ulubionych wątkach, bo wszystkie zaznaczone do obserwowania znikły. Pierwszy raz mi się tak zdarzyło, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i miałam okazję pospacerować po ogrodach.
Oczywiście królują wrzosy, rozchodniki i trawy, widać, że lato zbliża się ku końcowi. Chłodne wieczory i ranki, ale dni jeszcze słoneczne i dosyć ciepłe.
Wrzosy już były, więc teraz niezawodne doniczkowe...

Milka 18:00, 27 sie 2012

a ja mam pytanie, czy mogę teraz przenieść w inne miejsce jukę, rozrosłą się i jeśli w przyszłym roku ma być kwiat, to pod winogronami nie będzie dla niego miejsca?
eliza3 18:10, 27 sie 2012

irena_milek napisał(a)
a ja mam pytanie, czy mogę teraz przenieść w inne miejsce jukę, rozrosłą się i jeśli w przyszłym roku ma być kwiat, to pod winogronami nie będzie dla niego miejsca?

Ja myślę, że można. Juka jest jak chwast, rośnie wszędzie i dobrze sobie radzi w każdych warunkach, chociaż nie lubi, gdy jest za mokro.
Nie wiem czy kiedyś przesadzałaś juki. ale przypominam, że ma bardzo głęboko korzenie, potrzeba rosłego faceta i dobrej łopaty
mira 22:58, 27 sie 2012

witaj!
wpadłam z rewizytą i stwierdzam że kwiaty to Twoja specjalność
Elfik 23:11, 27 sie 2012

Och, byłam spacerkiem... tu i tam... Och, jak ładnie! Szczególnie upodobałam sobie zakątek z pieńkiem i jukką...A com się najęczała nad wrzosami............. Moje trzeba z lupą oglądać, takie małe...
malgocha1960 23:26, 27 sie 2012

Eliza,pięknie u ciebie bez żadnych przeróbek,ale chyba wszyscy tak mamy,ze jak napatrzymy sie na piekne ogrody na forum to jak popatrzymy na swój to chciałoby się przeprowadzić totalną rewolucje.Potem przychodzi chwila opamietania,przemyslenie i podoba nam sie to,co mamy.Przynajmniej ja tak mam.
Dorka 16:49, 28 sie 2012

To jest to, co każdy ogrodnik by chciał mieć u siebie, czyli pięknie kwitnący ogród przez cały rok . Ja bardzo się boję przemarzania niby lepiej wsadzać jesienią ale tego co się nie przyjmie to strasznie szkoda
eliza3 21:52, 28 sie 2012

mira napisał(a)
witaj!
wpadłam z rewizytą i stwierdzam że kwiaty to Twoja specjalność

Czy specjalność? chyba nie... ale lubię jak mi kwitnie tu i tam, a najbardziej lubię zwykłe, wiejskie, kolorowe...
Miło, że wpadłaś