Widzę, że to jeden z lepszych hodowanych kwiatuszków w Twoim ogrodzie?. Już sama nie wiem, który mi się bardziej podoba - róże, lilie, floksy czy ten powyżej?
Celinko zobacz jak pięknie przemawiają do Ciebie
i muszę Ci powiedzieć, że miały być wszystkie białe zbierałam siew tylko kolorami, w osobne pojemniki, wysiałam, a tu taka niespodzianka
mam zdjęcie, bo jej zrobiłam, tak po nocy wyglądała listki bordowe się zrobiły pączki poszły do dołu a po 2 dniach uschły chyba było 8st., wtedy w nocy i wietrzysko
Bardzo by było miło sobie tam posiedzieć na tej ławce, w prześwietlonym lekko cieniu, pogłaskać żywotnikową kulkę, która rośnie w pięknej donicy i delektować się widokiem kolorowego ogrodu. Świetne miejsce do odpoczywania. Odpoczywasz tu?
Niektóre z moich berberysów Green Carpet mają takie dziwne czerwonawe przyrosty. Listki też są w ciapki jakby u odmiany Harlequin. Czy to wycinać czy zostawić?
Ja bym zostawiła, a to ciekawe
A może to zamiast Green carpeta sprzedali ci odmiane "Starburst" Zdjęcie
Porozstawiałam pachysandrę i haconechloa - nie wiem jak ją sadzić.
na czerwono zaznaczyłam mniej więcej tak jak ustawiłam - na niebiesko ustawiłam później, ale już zdjęcia nie zrobiłam bo robiło się ciemno...
Nie jestem pewna ani pierwszego ani drugiego....
Aha, i jeszcze muszę tu wkomponować 3 kule z bukszpanu...
dzisiaj skosiłam trawę (wczoraj zabrakło mi paliwa, hehe) i poprosiłam synka o fotkę przy hortensji, która zaczyna szaleć na całego ! kwitnie obłędnie moja królowa limelight !
(sory za jakość, fotki z komórki)
Królowa i Królewna supera w te hunkiowe liście możesz gołąbki zawijać-pychotka z sosikiem pomidorkowym
Bogda, fakt, te są wyjątkowo wielkie taka odmiana !
ale na razie niech sobie rosną, zjem je kiedy indziej ....
dzisiaj skosiłam trawę (wczoraj zabrakło mi paliwa, hehe) i poprosiłam synka o fotkę przy hortensji, która zaczyna szaleć na całego ! kwitnie obłędnie moja królowa limelight !
(sory za jakość, fotki z komórki)
Królowa i Królewna supera w te hunkiowe liście możesz gołąbki zawijać-pychotka z sosikiem pomidorkowym
Po tym co pokazał Tengel27 zastanawialam sie czy wyciagnąc z szafy moje dzierganie.!
Robi przepiękne rzeczy! Gratulacje!!
Ciagle nie mam czasu dokończyć swoich, moim czasem zażądza ogród i kilka innych spraw!
Moje prace, jak widać w trakcie robót
Nazywają się- Uliczki rzemieślników.
Pozdrawiam wszystkich odwiedzajacych i pozytywnie zakręconych
Celino uliczki śliczne takie radosne, ładne kolory, wyciągaj z szafy wyciągaj !