Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenia i plany vs. rzeczywistość

Marzenia i plany vs. rzeczywistość

magnolia 20:27, 27 lip 2012

padł mi internet, nie mogłam odpowiedzieć.
Melting Fire- śliczna, bardzo, bardzo.
magnolia 20:29, 27 lip 2012

Serby - trochę się boje ich rozmiarów za np. 10 lat. Ale cóż są, najwyżej będziesz je strzyc.
Fajnie że kupiłaś 1 mniejszy, posadź go z przodu, a 2 większe z tyłu.
butterfly 22:09, 27 lip 2012

Magnolio, dziękuję bardzo, bardzo, że zaglądasz

Rozmiarów serbów tez się boje za 10 lat.... ale , no właśnie, będę je strzyc (BTW dziś wypróbowałam moje nowe nożyce szpalerowe, wyrównałam trochę stożki, kul bałam się ruszać, ale tnie się super !!)

Melting Fira, no właśnie śliczna....ale zamówiłam dzis Midnght Rose - przeważyła twoja informacja, że daje rade na sporym słońcu i to, że pochodzi od Obsidian.

A rabat do wykończenia mam jeszcze tyle, że melting też kiedyś znajdzie u mnie miejsce

Jutro czeka mnie przesadzanie wszystkiego "co niepotrzebne" na tej rabacie.
Wszystkie roślinki przyjdą we wtorek, od środy zaczynam urlop - mam nadzieje, że zdążę posadzić wszystko przed sobotą bo wtedy wyjeżdżamy...
agniecha973 22:15, 27 lip 2012

Ale piękne rośliny kupiłaś. Pooglądałam żurawki, które planujecie. Rzeczywiście trudno się zdecydować, jedna ładniejsza od drugiej.
butterfly 22:36, 27 lip 2012

Witaj Agnieszka! Działasz w ogrodzie?

Musze koniecznie znaleźć miejsce dla krzewuszki - czy sąsiedztwo róż odpowiednie?
Sama nie wiem...

Tak samo 3 stożki bukszpanowe - najpewniej jutro też je przesadzę.

Pennisetum alopecuroides (rozplenica) 'Medium Boy' - docelowa wysokość ok 60 cm - tez musze im znaleźć miejsce bo nadal w doniczkach a już zaczynają kwitnienie. Mam je 3 szt

I największy jak do tej pory problem - zauważyłam, że mam dużo pędraków pod murawa....

Co sie u was sprawdziło na te cholery...?
butterfly 16:18, 31 lip 2012

Dziś przyszły żurawki do tej rabaty frontowej...

'Midnight Rose Select'

I 'Obsidian' - tu niestety z dwóch źródeł - widac róznicę - większe z funkie.pl, mniejsze z ogrody kroton...
Gdybym wiedziała o tej różnicy to wszystkie zamawiałabym w funkie.pl...

Ale coś jeszcze mnie martwi.Miałam 2 Obsidian kupione w Rzeszowie - super wypasione sadzonki, wieksze nawet od tych z funkie.pl - tu dla porównania z trzech źródeł

Z prawej z Rzeszowa, na górze funkie.pl, na dole kroton...

Dla porównania liście w takiej samej kolejności

Martwią mnie te róznice w ubarwieniu - te z Rzeszowa sa bardziej bordowe i kształt listków też trochę inszy(biorę to na fakt, że one stały już na słońcu i w deszczu parę dni i stąd różnice).
O ile z funkie.pl nie różnią sie zbytnio od ww. to te z kroton kolor mają taki, nie wiem, wchodzący w brąz... czy młode listki tak mają...????
butterfly 16:32, 31 lip 2012

'Silver dollar' ładne - za chwile lądują w ziemi

A z funkie.pl dostałam jeszcze miętę - chyba pieprzową - gratis zupełnie się nie spodziewałam..
Czy ona zimuje ?
agniecha973 18:21, 31 lip 2012

U mnie mięty zimują, ale czy mam pieprzową to nie wiem. Piszą, że to bylina, więc powinna.

Działam, działam. Jestem w 1/3 rzeki, przesypuję kamienie do nowego koryta

Krzewuszka to dość spory krzew, musiałaby byc w tle, ale nie będzie zamieszania jak kwitnienie się nałoży? Ona kwitnie w czerwcu/lipcu.
butterfly 21:32, 31 lip 2012

O, no widzisz Aga, o porze kwitnienia krzewuszki zapomniałam a to bardzo cenna uwaga... Ale miejsce musze jej znaleźć...
Tak samp jak stożkom bukszpanowym, które dziś wykopałam z frontowej rabaty i wepchnęłam byla jak do wiaderek, krórw miałam pod ręką... Od jutro urlop to będe działac...
butterfly 21:42, 31 lip 2012

Posadziłam świerki i hortensje.

Porozstawiałam pachysandrę i haconechloa - nie wiem jak ją sadzić.
na czerwono zaznaczyłam mniej więcej tak jak ustawiłam - na niebiesko ustawiłam później, ale już zdjęcia nie zrobiłam bo robiło się ciemno...

Nie jestem pewna ani pierwszego ani drugiego....
Aha, i jeszcze muszę tu wkomponować 3 kule z bukszpanu...

Hmmmm....