Weroniko co Ty chcesz od tych kolorów ? Przecież jest piękny różowy i taki pewnie ma byc. Weź obydwa aparaty , zrób zdjęcia temu samemu kwiatkowi i jestem pewna że polubisz ten nowy bo kolory na pewno nie bedą gorsze.O lampie biofotonowej nigdy nie syszałam bo unikam wszelkich rozmów o chorobach, ale poczytam w internecie, chyba znajdę jakies informacje .Nie wiem co lubi. u mnie rośnie w bardzo słonecznym miejscu więc suchym w zwykłej ziemi. One teraz pomału juz zasychają wiec musisz poczekac do wiosny żeby sprawdzic czy jest.Twoja hortensja stoi w miejscu , może by wolała byc u ciebie? a może tylko mi sie przygląda czy warto u mnie zostac. Mam nadzieję że będzie dobrze.
Twoja piwonia jest przepiękna to pewnie Sarah Bernadt ( nie jestem pewna czy dobrze napisałam ale tak jakoś sie nazywa), różowy kolor ze srebrną poświatą- pięknośc.
Marzenko,Marto,Diano,Aniu witajcie i dziękuję za miłe słowa
Moje nowe nabytki - szałwia -nowość
Mnie zachwyca,zielone listki,białe kłosy a kwiatki niebieski - cud natury
Bukszpany na dokończenie obwódki
Jednoroczna nowość - jak dla mnie
Po pierwsze - ta szałwia powala - cudownie to wygląda!!!
Po drugie - co to ta jednoroczna nowość??
Po trzecie - przepiękne donice masz!
Po czwarte - gdzie kupiłaś bukszpany? I po ile - bo potrzebuję właśnie takich małych do załatania dziur
A po piąte przez dziesiąte - masz przecudnie!
Piękny kolor!
Też miałam plany ,ale siła wyższa! pogoda się skisiła!
Ale z tym umordowaniem to my jesteśmy jakieś sado-maso!
Jutro ja będę powłóczyć nogami.
Zobacz sobie poniżej ( zdjęcie z tamtego roku ). Ta kula to jest dokładnie ta sama odmiana co bonsai (trochę młodszy jest ) . Od początku był cięty na kulkę .
Planując wczoraj wieczorem dzisiejszy dzień ,nie wzięłam pod uwagę,że pogoda może nie dopisać!
No i stało się! od rano do późnego popołudnia padało
Z planów nici!
Ale spędziliśmy z M bardzo miły dzień. szczegóły pomijam
Trochę fotek z wczoraj .a jutro może dotrzemy na zieloną trawkę
Jeśli to Twoje tegoroczne róże to co ja się z jedną lub dwoma wychylam...
Ja też spędziłam z M. miły dzień - chcesz szczegóły? Sadziliśmy klony, przesadziliśmy różę parkową, ...
Masz podlane, to pooglądać roślinki zdążysz jutro
Fajne ujęcie hostowego kwiatka
Jolu Prawie wszystko kwitnie z dużym wyprzedzeniem .ta róża tegoroczna -zdjęcie z wczoraj.
Sprawdziłam ,przeglądając fotki ,że tak wyglądała w lipcu w ubiegłym roku! cały miesiąc do przodu!
Jak tak dalej pójdzie, to w środku lata już będzie po wszystkim pozamiatane
dzisiaj pragnę zaprezentować kolejną część mojego ogrodu.........
miejsce spotkań na świeżym powietrzu (zadaszone, więc deszcz w niczym nie przeszkadza)
Nasz taras nie ma zadaszenia - przynajmniej narazie, dlatego w słoneczne dni chowamy się właśnie tutaj przed słońcem, również tutaj biesiadujemy
Docelowo będzie tu drewniany stół i krzesła...........obecnie stoją tam meble z tarasu.
Z jednej strony zamocowałam linę (długo myślałam nad tym jak to zrobić) po której pnie się powojnik - mam nadzieję że kiedyś utworzy piękną ścianę
Koło na dole jest obsadzone; przy scianie - tawułką arendsa, po zewnętrznej stronie - dereń kanadyjski
W rogach mam zamiar powiesić jasne zasłony, zebrane w rogach - z możliwością zasłonięcia.....coś w tym stylu,tylko z grubszego materiału......
Muszę Cię poprosić o podanie linka do ostatniego zdjęcia - przepisy
żwirek,a raczej kamyk w kółkach na wejściu jeszcze nie dokończony,ale mogę pokazać chociaż kolorek długo myślałam czy powinien się odznaczać czy pasować do koloru domu czy do czegoś....... W końcu pojechałam, ujrzałam ten i wiedziałam że poprostu bardzo mi się podoba A to chyba najważniejsze.Oglądam przecież to miejsce codziennie ...........
dorzuciłam tam jeszcze kilka większych kamyków z jasnymi żyłami