Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Tarnowie

Ogród w Tarnowie

mira 21:53, 14 sie 2012

co robisz z tymi bluszczami na zimę - wywalasz czy jakoś w domu trzymasz bo fajne są - i jak Ci się spisują - w przyszłym roku ponownie bedziesz je miał?

pozdrawiam

Richie 21:06, 15 sie 2012

popcarol napisał(a)
Przepięknie Wszystko takie wycackane

Richie co to za drzewo tutaj i ile ma lat? To miłorząb może? Jaki?
pozdrawiam

To jest Wiąz holenderski i ma jakieś 12 lat, przycinam go na wiosnę bo byłby o wiele większy.
Tak jak pisze Agata przebarwia się na żółto i jest bardzo dekoracyjny. Dzięki za "wycackane" i również pozdrawiam

Richie 21:26, 15 sie 2012

asc napisał(a)
Rysiu..instrukcja do datury..co robisz, ze taka wypasiona.... i to co roku...... bo już ja kiedyś pokazywałeś...

Aniu, nic specjalnego...stoi w słońcu na tarasie i 2x dziennie obficie podlewam a co drugi dzień z nawozem. Należy zwracać uwagę na przędziorki bo ją lubią. Przed pierwszymi przymrozkami chowam do piwnicy z oknem i jak ostatnie kwiaty spadną to przycinam o 1/3. W zimie jest ok.10st. i raz na 2 tygodnie trochę podlewam. Myślę, że u Ciebie na tarasie znajdziesz dla niej miejsce .
Richie 21:37, 15 sie 2012

mira napisał(a)

co robisz z tymi bluszczami na zimę - wywalasz czy jakoś w domu trzymasz bo fajne są - i jak Ci się spisują - w przyszłym roku ponownie bedziesz je miał?

pozdrawiam

Nie wywalam ich, zostają na zimę w doniczkach pod tujami a włókniną przykrywam z góry. To co przemarznie obrywam i szybko się odbudują. Jak jesteś zainteresowana nimi to wiem gdzie można kupić. Również pozdrawiam.
akanta 23:00, 15 sie 2012

Richie napisał(a)
Witam wszystkich !

Na początku gratuluje dla Danusi Młoźniak za fantastyczną stronę, którą niedawno znalazłem. Jestem zachwycony jej profesjonalnym prowadzeniem. Takiej jeszcze nie było. Tak trzymać !

Chciałbym pokazać kilka zdjęć z mojego ogrodu. Powstał on kilka lat temu i do dziś sprawia mi ogromną satysfakcje i przyjemność. Jest dla mnie miejscem, w którym spędzam każdą wolną chwilę bo zawsze jest w nim coś do zrobienia.

Witam.Już na wstępie podziwiam niesamowitą ścianę róż,wielką inwestycję i pasję.Gratuluję!
alinak 23:23, 15 sie 2012

no jak można mieć tak zadbany ogród ?...... w moim przypadku to nie możliwe - podziwiam
Syla 21:21, 16 sie 2012

Obłędny w każdym calu pozdrawiam
Richie 22:28, 16 sie 2012

Bogdzia napisał(a)
Datura piękna , też taką miałam ale zrezygnowałam bo mnie zimą denerwowała jak stała w domu i to dzwiganie z domu do ogrodu, ale trzeba przyznac ze to piękna roslina.A Ty chyba trzymasz ją na balkonie to sie tyle nie nadźwigasz.Jak sie czują nowe rybki? Zdrowe??

Ja mam 2 datury na tarasie i muszę przenosić do piwnicy przez garaż i jest co dzwigać ale syn pomaga. Rybki dobrze się zaaklimatyzowały w nowym miejscu i jak narazie apetyt im dopisuje.
Są to orginalne karpie koi z Japoni, które w Amsterdamie są dystrybuowane na Europę.

Milka 11:04, 17 sie 2012

Rysiu, to wprost niesamowite mieć tak dopieszczony ogród!
wiąz jest piękny i cięcie mu tylko służy, ale jak udaje się tobie tak idealnie wszystko przystrzyc, mnie jakoś każda kula inna wychodzi, a u ciebie pełna perfekcja
rybki cudne, datura też, ale jest trochę mecyji koło niej, więc wolę podziwiać u ciebie
Richie 22:46, 17 sie 2012

Dzisiejsze zakupy do uzupełnienia i podmiany

wrzośce czerwone Vivelli, trawa kostrzewa i zebrinus niski,/ podobno do 50 cm/, żurawki Georgia Peach