Rozwary, kiedyś przeczytałam o nich w jakimś piśmie ogrodniczym i jak zobaczyłam niebieskiego to kupiłam. Mam dziś trzy kolory, chcę dokupić jeszcze różowego. Mnie bardzo się podobają, widać je z daleka. No i te baloniki, nie widziałam ich u żadnych innych kwiatów przed kwitnięciem.
Moje rozwary.
I ten pierwszy - niebieski.
ha pewnie że tak, szczególnie TAKIEGO no i wypad był owocny, bo dzisiaj przywieźli nam 9 wisienek osobliwych
Irenko gazony mam z tyłu domu, działka ma nachylenie. Dzięki gazonom mamy dwie płaskie powierzchnie. Na górze będzie (kiedyś ) pergola z miejscem do posiedzenia, w trójkącie pomiedzy żurawkami ciurkadło, a na dole jest plac zabaw.
Póki co to miejsce jest w czarnej (_,_) tzn staram się uporzadkować ale marnie mi idzie... wkleje fotkę, ale błagam nie zwracajcie uwagi na chwasty i bałagan... a i jeszcze M mi skakaniec postawił w sobotę 'na chwilę' z placu zabaw bo tam kosił...
w gazonach swadziłam macierzanke o białych kwiatkach od dołu podsadziłam cisami i zurawkami. Od strony placu zabaw będą też cisy (jak je dostanę!) Wzdłuż tego boku od placu zabaw będzie 5 RH, śliwa pisardi, hortensje i w rogu serb. To tak po krótce Wybaczcie bałagan
Witam Was wieczornie. Dzisiaj kolejne prace przy ogrodzeniu odhaczone. Kupiliśmy dzisiaj z mężem płyty chodnikowe (nie chcemy kostki brukowej) i mąż będzie kładł chodniczek przed domem (czas najwyższy!!!). Niestety nie było nigdzie krawężnikó które już mamy użyte i teraz musimy czekać 2 tygodnie na dostawę. Ale i tak wyślę męża jutro żeby przejechał się po hurtowniach budowlanych i zobaczył czy aby napewno nie ma tych krawężników....
no i dzięki Tobie wiem co mi rośnie na skalniaku
Dostałam kiedys w prezencie za duże zakupy w szkółce. Tyle że ja znałam tylko zielonego rozchodnika hehhe
Aksamitki z białymi begoniami pod garażem - jeśli tu zostaną będą w nich albo przywrotniki (jak się wysieją) albo żurawki - do tego może werbena patagońska?