Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Konstancja30 21:23, 11 sie 2012

zaryzykuję i wrzucę hosty z Młodzaw ...

ostatnia z naparstnicą od Greglis

i ... moja ulubiona z lustrem - z netu ...

Agatko ... słowo a usunę ... czy te szable za donicą to mogą być irysy?
Konstancja30 21:25, 11 sie 2012

JulkAd napisał(a)

Julita, to Ty juz tyle czasu do mnie na pogaduchy wpadasz i jeszcze nie zauważyłaś, że właśnie mam takie zestawienie!? Annabelle i hosty Leola Fraim! Dla przypomnienia fotka.

Tylko u mnie to jest tegoroczne nasadzenie więc oczywiście efekt na razie mizerny. Dla złamania tej linii ciągłej dodałam jeszcze tawułki. Pomysł z hostami oczywiście ściągnięty Oryginał, juz dojrzały i z dodatkiem begonii (których nie znoszę), możesz zobaczyć tu: http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-w-stylu-angielskim

Oj ludzie, ludzie! I po co to człowiekowi oczy?

Upss...tyle patrzyłam na tę Twoją rabatę, ale zdecydowanie mnie te Twoje hortensje zuroczyły, więc wybacz Kochana, a czy tam po środku to tawułki masz różowe? czy cosik podobne do nich?

Oj Julitka, Julitka! A powyżej jak byk jest napisane, że tawułki! Strasznie zabawna dzisiaj jesteś

Ja to dzisiaj w stresie wielkim jestem. Cały dzień sprzątałam, bo jutro Sanepid przyjeżdża (mojego M siostra -chodząca sterylność) dlatego ja to już dzisiaj sam kurz przed oczami widzę

Julka wszyscy wiedzą, że w dni świąteczne sanepid nie pracuje ... odkrycie moje własne i dzięki temu kocham święta
asica 21:53, 11 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Ten potwór rośnie bez chwili zastanowienia! Dostałam go wiosną od sąsiadki. Miał może 30cm szerokości i tyleż wysokości. A teraz ma ponad metr szerokości i chyba z 80cm wysokości. Zdaje się, że jak już zakwitnie, to na biało A wsadziłam go tak po prostu do gliny, bez żadnych ceregieli. Co by najlepiej do niego pasowało?

Agata, do rozchodnika właśnie trawy . Ola z ogrodomanii Oli pisała ,że ma och chyba 37!
JulkAd 21:57, 11 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)

Julka wszyscy wiedzą, że w dni świąteczne sanepid nie pracuje ... odkrycie moje własne i dzięki temu kocham święta

U mnie ten Sanepid nie ma wolnych niedzieli
Bogdzia 21:58, 11 sie 2012

A mnie się wszystko podoba co pokażesz i rozchodnik i hosty z hortensjami. Bardzo ładne kompozycje.
Hosty z Młodzaw też piękne a naparstnice Greglis prześliczne ale czy one też w Młodzawach rosną????
agata_chrosc... 21:58, 11 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)

Hosty, kosmatka i niecierpek. Niecierpek jako wypełnienie zanim kosmatka się nie rozrośnie. Najchętniej dałabym tu hakone zielone, ale nie mogę znaleźć. Może w sobotę, bo jedziemy do zagłebia szkółkarskiego czyli Boskoop. Jak tam nie będzie to chyba już nigdzie!

[

Agata piękna ta rabata. Muszę skopiować

bardzo delikatnie muszę wytarmosić Agatkę ... pół dnia spędziłam dziś na ustawianiu świeżo nabytej limki w rabacie paprociowo naparstnicowo hostowej ... resztę pominę ... i jak już doszłam do tego gdzie limka to hosty i ich ewentualna ewentualność bytu nijak nie mogła zaistnieć ... i eureka ... idealnie bo samotne niecierpki wręcz krzyczą o towarzystwo

Iza, dzięki za przypomnienie! Musze jutro zrobic zdjęcie jak to miejsce wygląda dziś! Prawie nie do poznania A tak przy okazji, jak już będzie nieco więcej czasu, to wytłumaczysz mi jakoś przystępnie co to znaczy "ewentualna ewentualność bytu nijak nie mogła zaistnieć". Bardzo mnie to zafrapowało
agata_chrosc... 21:59, 11 sie 2012

Julita - no jak sanepid to rozumiem! Ja tak mam jak przyjeżdża teściowa
Konstancja30 22:01, 11 sie 2012

Bogdzia napisał(a)
A mnie się wszystko podoba co pokażesz i rozchodnik i hosty z hortensjami. Bardzo ładne kompozycje.
Hosty z Młodzaw też piękne a naparstnice Greglis prześliczne ale czy one też w Młodzawach rosną????

nie ... Młodzawy to pierwsze zdjęcia a ostatnie z zeszłorocznych nasadzeń u Greglis ... połączyłam bo nastrój podobny
agata_chrosc... 22:02, 11 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)
zaryzykuję i wrzucę hosty z Młodzaw ...

ostatnia z naparstnicą od Greglis

i ... moja ulubiona z lustrem - z netu ...

Agatko ... słowo a usunę ... czy te szable za donicą to mogą być irysy?

Po co usuwać? Dlaczego usuwać? Piękne. A to z lustrem to juz po prostu jak z bajki jakiej! A to za donicą to mogą być irysy jak najbardziej! Gdzie to jest te Młodzawy? I co to jest w ogóle? Piękne
agata_chrosc... 22:03, 11 sie 2012

asica napisał(a)

Ten potwór rośnie bez chwili zastanowienia! Dostałam go wiosną od sąsiadki. Miał może 30cm szerokości i tyleż wysokości. A teraz ma ponad metr szerokości i chyba z 80cm wysokości. Zdaje się, że jak już zakwitnie, to na biało A wsadziłam go tak po prostu do gliny, bez żadnych ceregieli. Co by najlepiej do niego pasowało?

Agata, do rozchodnika właśnie trawy . Ola z ogrodomanii Oli pisała ,że ma och chyba 37!

Masz rację, trawy to ja tam własnie dam, bo to jest właśnie to miejsce, które czeka na berberysy z trawami