Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:30, 07 cze 2012

Do góry
Z oakzji 50 stronki masz w prezencie swój obiekt westchnień w trochę innym ujęcieu..by kfiatki na wątku u Ciebie były........ te neibieskei to dzwonek poszarskiego...polecam A i ode mnie możez chyba już trochę odpracowac.. Jest całkeim normalnie..... tamto mi siejakoś fajnie skadrowało
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 21:28, 07 cze 2012

Do góry
Dzisiaj na chabrowym mieliśmy piękną pogodę. Posadziłam ostatnie niedobitki - melisę, miętę, bazylię i tytoń.

Zioła rosną w oczkach ażurowych płyt przy nogach ławeczek przy ognisku - będzie można skubać wprost na tależ lub do kubka.

Rajski ogród Ani 21:27, 07 cze 2012

Do góry
Jedne wiciokrzewy kończą kwitnienie...

inne dopiero zaczynają,,,

a jeszcze inne zostały tak zaatakowane przez mszyce, że nie mają czym kwitnąć tak jak mój pięknie pachnący biały jest pryskany co kilka dni a mszyce nie dają za wygraną

Floriada 2012 21:25, 07 cze 2012

Do góry
Wystawa bonsai.Jak to się dzieje,że podobały nam się te z trzycyfrową ceną, to ja nie wiem.
Ogrodnik mimo woli 21:24, 07 cze 2012

Do góry
A to moje jednoroczne ostrózki...z nasion... ha..... udało się.....

A tu z inne jstrony zrobiłam czosnek Szuberta..jest cudowny..... w odróznieniu od tła ..grrrrrr jutro zamówiłąm chłopakó do gryzienia pod trawnik..tak nie bedzei..bo zawału dostanę..

Ogrodnik mimo woli 21:21, 07 cze 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Przeczytałam zaległosci i faktycznie te rh szaleją ale nie dawaj im nawozu bo słabo zdrewnieja i mogą przemarznac. Jak w takim tempie bedą rosły to w cztery lata moje dogonią.

Ale ja im żadnego nawozu nie dawałąm tylko kwaśny torf, moją glinę i troszeczke kompostu od znajomych Stwierdziłąm, że i tak dostaja duuuuuużo dobreńkiego...
a to cd traw
Te dwie hahe...coś tam... kupiłam w jednym rozmiarze..... rosną obok siebie i co?????? Żółtą musze gdzieś przesadzić, bo jej sie tam nie podoba.... albo towarzystwo się nie podoba..... nie wiem..ale coś jest nie tak..

Moje poletko 21:20, 07 cze 2012

Do góry
Altana od sąiada-tego którego złapałam jak mi wrzucał smieci do ogródka-
była obdrapana,brudna okrutnie!
poprosiłam M: kup litr farby zielonej ,szlag nas nie trafi i pomalujemy ,niech buda nie straszy!
M kupił !! Miala być zielona,żeby zlała się z roślinami !! a kupił seledynową !!
No i w tedy szlag mnie trafił!!!
Wg.niego zielona!! No ale już to lepsze niż to co było.

Ale dzisiaj mój M, zaprzyjaźnił sie z kosiarką a potem z kopaczką
i wzdłuż ogrodzenia walczył ostro!

został bohaterem w swoim ogrodzie!!

Ogrodnik mimo woli 21:19, 07 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
(...)
Konstancja - miałaś przyjechać na roboty, a tu się wyręczasz Sebkiem.... oj nieładnie......

jest młodszy ... silniejszy ... i w przeciwieństwie do mnie jak co zrobić ... a ten kawałek to zrywam w całości ... Anka to jest dokładnie zakątek z mojego snu ... rany ... on jest na prawdę ...

edit: i jak takie kompozycje kolorystyczne wychodzą mimo woli to jak robisz to co robisz z wolą ... heee

no pięknie ... pięknie i nie da rady nie napisać ... )))
Ania z zielonego wzgórza :-) 21:17, 07 cze 2012

Do góry
A to wynik moich dzisiejszych obserwacji , chociaż nie u mnie w ogrodzie

Ogrodnik mimo woli 21:15, 07 cze 2012

Do góry
Weronika - wiesz co ..nawet nie pomyślałąm aby wleciec dalej na ogód i je powąchać.. alemi tam wszystko jedno... przeżyję jak i będą bez zapachu...

Sebek - zapraszam... odbiór jakby co z auobusu lub pociągu mogę ci zapewnić... chyba, że znajdziesz kogoś z autem Nie wiem na ile hosta jest już duża..bo jej po prostu nie widać... a jakoś nie włąziłam w krzai by sprawdzić wielkość.... ale jak sie będzie nadawała do podziału to Ci jej kawałek ukopię

Bociek - wydawało mi się, że trawy są normalne .... ale jak mówisz że wypasione, to cieszę się bardzo..... bo człek sam nie wie jakie ma dobra zgromadzone... jak sie rozrosną to Ci dam... wtedy od razu ma się wielką kępę... Te hosty chyba kupowałam pod Tarnowem w szkółce.... mają dużo bylin i innych krzewów... lubię tam się zatrzymywać... I te hosty są już duże w doniczkach..nie takie liliputy..

Konstancja - miałaś przyjechać na roboty, a tu się wyręczasz Sebkiem.... oj nieładnie......

Marzenko - rąk do pracy zawsze brakuje, bo niby bezrobocie, a chętnych do pracy brak..oczywiście chętnych z głową...

A tak wogle to poprzednio rozłądowałą mi siebateria w aparacie i wieczorkiem pogoniłam cyknąć jeszcze inne trawki...

Owies wiecznie zielony ( i nijak nie idzie pominąć tła z wypalonej trawy grrr)

Inne

Cis - Taxus 21:14, 07 cze 2012

Do góry
Kochani - wielka prośba! Pomóżcie mi zdiagnozować chorobę mojego cisa - to grzyb, szkodnik, czy może tylko efekt przesadzania? Po przesadzeniu wypuścił młode ładne przyrosty a teraz zaczyna zółknąć od środka a na jednej gałązce zobaczyłam jakiś czarny nalot - o:

a przyrosty ma takie:

czym go pryskać???
zielonastrefa 21:03, 07 cze 2012

Do góry
trochę dzisiejszych fotek

Dla odmiany czas na zmiany... 21:01, 07 cze 2012

Do góry
i jeszcze raz zdjęcie
Dla odmiany czas na zmiany... 20:59, 07 cze 2012

Do góry
uwaga wklejam moje wypociny i bardzo Was proszę o wszelkie sugestie, pomysły, podpowiedzi, no i oczywiście doping

mam nadzieje że coś widać
Ściółkowanie - kora w ogrodzie 20:54, 07 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A może zmień dostawcę kory, musi coś w niej być. Spróbuj inną korę zastosować i zobacz co się będzie działo

Próbowałam .
Tym sposobem mam już w ogrodzie 4 rodzaje kory, kupowane w różnych miejscach od różnych producentów i z innego gatunku drzew. Wszystkie cieszą się takim samym zainteresowaniem.

Dziś 3 razy rzucałam kamykami, żeby dopiero za za 4. razem dały sobie spokój.
Jutro mój M. dostanie zadanie do wykonania . Każę mu zbudować procę . Jeszcze nie wiem czym będę strzelać, ale chyba małymi kamyczkami. Może się w końcu dranie nauczą, jak oberwą raz czy drugi.

A oto dzisiejsze poranne dzieło zniszczenia (wraz z "lejami po bombach"):

Ogródkowy chaos u monitki 20:53, 07 cze 2012

Do góry
Pszczólko zrobiłam fotki piwonii dla Ciebie
Jeden krzaczek ma bardziej zwarty pokrój ale słabiej kwitł, miał tylko dwa pąki.

drugi jest mizerniejszy ale wypuścił długie pędy z pąkami no i dziwnie to wygląda.

różowa też się zbiera do kwitnięcia

tawułkowe koraliki

kwiaty przywrotnika

O....! 20:50, 07 cze 2012

Do góry
Pozdrawiam
Rajski ogród Ani 20:43, 07 cze 2012

Do góry
Joku napisał(a)
Aniu gratuluję kolejnej setki. Masz co pokazywać. Tyle ładnych roślin u ciebie w ogrodzie.
Pozdrawiam.
Dzięki Jolu, powoli ogród się regeneruje po zimie, dzisiaj zobaczyłam jak szybko urosły chosty pod świerkami

Bukszpan (Buxus) - uprawa 20:36, 07 cze 2012

Do góry
A tu coś do śmichu...
Ogrodnik mimo woli 20:35, 07 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Co to za hościsko tam rośnie o_O? Dawaj je w piękniejsze miejsce - jak nie to sam przyjadę i je wykopię

Sebek, u mnie tak wygląda cały ogród.... nasadziłam za gęsto i mam co sobie zrobiłam...M się smieje, że hościsko nie umiało się rozpychac Już od zeszłego roku ją przesadzam w inne miejsce, ale ciągle nie mam czasu... jak i na wiele innych rzeczy..dlatego mój ogród rośnie sobie jak chce.. A ja chodzę codzienie i ręce załamuję patrząc na oje wycyny i na t oco mam pilnego do zrobienia.. Taką mantrę sobie mruczę pod nosem, bo już nawet M nie może tego słuchać... a ja tylko wymieniam długą litanie pilnych rzeczy do zrobienia... ALe cieszy nawet to co jest, a że kiedyś zrobię piekniej.... bardziej ucieszy...
A tak swoją drogą serdecznie do siebie zapraszam Przy okazji miałabym okazje poznać takiego nietuzinkowego młodzieńca

No szkoda jej tam, bo to bardzo rzadko spotykana odmiana - będę na nią polować

A spotkanie u Ciebie kusi - w sumie to nie tak daleko

Sebek a odrąbiesz liścia ? bo mi pasuje do mrocznego zakątka kolorystycznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies