Dwa lata temu kupiłam drzewko oliwne z zamiarem trzymania go w domu. Niestety zima doznaje szoku i opadają mu listki, ma za ciepło po prostu. Za kazdym razem wypuszcza nowe na wiosnę. W tym roku trochę je przyciełam i obecnie stoi na zewnątrz. zimą musi mieć dodatnią temperaturę, ale maksymalnie ok15 stopni. Mam nadzieję, ze ktoś ma warunki, aby ją zimować i chcialby mieć takie drzewko.
Na początku była z niego kula, ale musiałam poprzycianć bo trchę posechły gałązki, teraz ma zdrowe listki, ale potzrebuje dobrych warunków na zimowanie.
Irenko,powiem ci,że sama jestem zdziwiona,ze klimat u mnie im tak pasuje i cebulki,które mam drugi czy trzeci rok wydają piekne wielkie dorodne kwiaty.Ciekawa jestem jak bedzie w kolejnych latach.
...tak się wszyscy chwalą swoimi zakupami na forum....to i ja się pochwalę...buuuuu tylko kamienie...na ścieżki....
jakbym widziała mój plac budowy...ale tylko pomyśl, z dnia na dzień pięknieje Twoje miejsce na ziemi
..końca nie widac...śpiewali swego czasu w telewizyjnym show...
...a można było od razu dac granit i teraz byłby świety spokój...polak mądry po szkodzie...to u mnie standard...)