Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

kasik778 20:10, 14 sie 2012

mi by zapach czosnku nie przeszkadzał, bo go uwielbiam kulinarnie póki co ...
JulkAd 20:58, 14 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Agatko mam taką zagwostkę, byłam z rodzinką na spacerku w naszej historycznej fosie i zrobiłam takie zdjęcia w tamtejszym rosarium. Może Ty będziesz wiedziała z czego róże mają skarpety?

Może trochę niewyraźne, ale telefonem robione

Hej Julita! Miła wycieczka Na moje oko to jest po prostu gipsówka Fajne towarzystwo dla róz.

No tak mi wyglądało na pierwszy rzut oka, ale te kwiatuszki takie bardziej różowe niż białe...i myślisz, że chciałoby się miastu siać co roku?
agata_chrosc... 21:36, 14 sie 2012

kasik778 napisał(a)
mi by zapach czosnku nie przeszkadzał, bo go uwielbiam kulinarnie póki co ...

Ale kuchnia to nie ogród! Z wyjątkiem Keukenhof oczywiście
agata_chrosc... 21:37, 14 sie 2012

JulkAd napisał(a)

Agatko mam taką zagwostkę, byłam z rodzinką na spacerku w naszej historycznej fosie i zrobiłam takie zdjęcia w tamtejszym rosarium. Może Ty będziesz wiedziała z czego róże mają skarpety?

Może trochę niewyraźne, ale telefonem robione

Hej Julita! Miła wycieczka Na moje oko to jest po prostu gipsówka Fajne towarzystwo dla róz.

No tak mi wyglądało na pierwszy rzut oka, ale te kwiatuszki takie bardziej różowe niż białe...i myślisz, że chciałoby się miastu siać co roku?

Gipsówka może być tez różowa. I nie jestem pewna, czy raz posiana nie wysiewa się sama. Ale tu już mogę konfabulować
JulkAd 21:40, 14 sie 2012

Myślę czy do róż okrywowych taka gipsówka nie byłaby za wysoka? W rzeczywistości ma około 40-50 cm
agata_chrosc... 21:43, 14 sie 2012

Zależy do jakich okrywowych. Do The Fairy na przykład nie bardzo by się nadała, bo te maleńskie rózyczki mogłyby w niej zginąć. ALe do Granny na przykład jak najbardziej - jest wyższa znacznie i ma większe kwiaty. A Ty o jakiej myślałaś?
JulkAd 21:45, 14 sie 2012

Zależy do jakich okrywowych. Do The Fairy na przykład nie bardzo by się nadała, bo te maleńskie rózyczki mogłyby w niej zginąć. ALe do Granny na przykład jak najbardziej - jest wyższa znacznie i ma większe kwiaty. A Ty o jakiej myślałaś?

No właśnie o The Fairy mi chodziło, ale zamiennie myślę o Aspirin
Bogdzia 21:45, 14 sie 2012

ja w tym roku tez kupię czosnki, nota bene pierwszy raz w ogóle, bo jakoś nie miałam do nich przekonania, ale mi się zmieniło

No ja właśnie dokładnie tak samo! Bardzo jestem ciekawa jak to będzie wyglądało I czy przypadkiem czosnkiem nie ....pachnie, powiedzmy.

Jak rozgnieciesz cebulkę czy łodygę to pachnie czosnkiem oczywiście ale po co rozgniatac??
agata_chrosc... 21:47, 14 sie 2012

JulkAd napisał(a)

No właśnie o The Fairy mi chodziło, ale zamiennie myślę o Aspirin

Julita, to Ty się musisz na coś zdecydować bo to są dwie całkiem inne róze! Do Aspirin gipsówka może być. A gdzie chcesz te okrywowe dać?
agata_chrosc... 21:48, 14 sie 2012

Bogdzia napisał(a)

ja w tym roku tez kupię czosnki, nota bene pierwszy raz w ogóle, bo jakoś nie miałam do nich przekonania, ale mi się zmieniło

No ja właśnie dokładnie tak samo! Bardzo jestem ciekawa jak to będzie wyglądało I czy przypadkiem czosnkiem nie ....pachnie, powiedzmy.

Jak rozgnieciesz cebulkę czy łodygę to pachnie czosnkiem oczywiście ale po co rozgniatac??

Święte słowa Bogdziu! Święte słowa! Nie ma co zaraz rozgniatać