Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Sebek 22:48, 13 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Pasychandra.... chyba muszę porobić sadzonek.... to i Tobie sie dostanie

dobrze, że wracam z "bukszpanowego" to wiem o co z pasychandrą chodzi - choć nie mam pojęcia jak coś co sie tak niebosko nazywa wygląda ... hakone kojarzę bo w ważnym koszu ważnego dnia dla ważnego gościa była ... i co było trzecie .. a żurawki ...

podejrzę u wujka google jak ta pasycoś wygląda ... a jakby nie wyglądała to na sadzonki się cieszę

Pasychandra lub runianka to to zielone co Ci się w ogrodzie Ani ASC podobało i rosło w obwódce obok żurawki bordowej

Kurcze to coś na P to pachysandra???

Nooo - mi też się myliło pasychandra z pachysandrą - dlatego runianka lepiej pisać
Madzenka 06:59, 14 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)
A jednak pachysandra. A tak przy okazji - ta śmieszna roślinka, którą Marzenka ma między płytami to jest karmnik ościsty, a nie karmik. Wiem, że teraz to mnie znienawidzicie! ALe czy to posłaniec jest winien złym wieściom?

Bardzo dobrze, że korygujesz. Jak się czowiek nauczy błędnie na początku to potem całe źycie kaleczy nazwy. Uczę się karmnik, karmink, karmnik, naumialam się
agata_chrosc... 09:09, 14 sie 2012

O! Dużo lepiej
Evchen 09:48, 14 sie 2012

A Kramnik z Pachysandrą dobrze wygląda? Czy lepiej z Runianką...?
Pszczelarnia 09:55, 14 sie 2012

Wpadam na Agatę i od razu mam antyczne skojarzenia (posłaniec .... angelus). Posłąniec nie jest winien i dlatego pewnie był "pod ochroną". Nie wiem czy w "Krzyżakach" też.
A mnie Pachysandra z Pandorą się kojarzy. Tyle tylko, że runianka jest japońska. A karmnik to sagina subulata. A tych subulata w drugim członie jest cała masa (phlox, melica). Ale mam dzień na skojarzenia.
marzena 19:59, 14 sie 2012

witaj Konstacjo, dziewczyno z tajemniczym uśmiechem...
miło, że się spotkałyśmy...
Madzenka 21:30, 14 sie 2012

Izo pokaż jeszcze różyczki
Konstancja30 21:38, 14 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Izo pokaż jeszcze różyczki

Madżenko ... pada ... pada ... zimno ... wczoraj włączyłam nawet ogrzewanie na kilka godzin ... ale jak tylko wyjdzie słoneczko różyczki będą
agata_chrosc... 21:39, 14 sie 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Wpadam na Agatę i od razu mam antyczne skojarzenia (posłaniec .... angelus). Posłąniec nie jest winien i dlatego pewnie był "pod ochroną". Nie wiem czy w "Krzyżakach" też.
A mnie Pachysandra z Pandorą się kojarzy. Tyle tylko, że runianka jest japońska. A karmnik to sagina subulata. A tych subulata w drugim członie jest cała masa (phlox, melica). Ale mam dzień na skojarzenia.

Ale te antyczne skojarzenia to z powodu? Aż tak stara to znowu nie jestem!
Konstancja30 21:42, 14 sie 2012

marzena napisał(a)
witaj Konstacjo, dziewczyno z tajemniczym uśmiechem...
miło, że się spotkałyśmy...

Witaj Marzenko ... to chyba jedno z moich nielicznych zdjęć na które da się patrzeć ... miszcz jesteś ... buziak

bardzo się cieszę, że się poznałyśmy