No to zaczynam relację Niestety mam za mało miejsca na kompie i kombinuję co by tu zamienić i wyrzucić, aby nowe zdjęcia się zmieściły...
Przyjeżdżamy, a tutaj robota na całego - wypompowywanie wody z kałuży i grabienie błota
Hm, nie wiem jaka odmiana dzwonka - karpacki i już Do tej pory raczej miałam problem żeby się rozrósł, bo słabo mu to szło W ubiegłym roku podwyższaliśmy rabatę i musieliśmy go w związku z tym podnieść. Dosypaliśmy żyznej ziemi, zapewniliśmy odpowiednią wilgotność i w tym roku dopiero zaczął być bardziej ekspansywny, oczywiście w granicach naszych potrzeb. Kwiaty ma jak nigdy dotąd duże. Widać dobrze mu to przesadzenie zrobiło. Długo kwitnie i ładne kępy tworzy. Wg mnie warto go mieć.
no świetnie to wygląda Aniu jak już pomidory osiągną wysokość dla Ciebie odpowiednią i będą miały dużo zawiązków i uznasz,że to wystarczy to możesz im oberwać stożek wzrostu i czekać na dojrzewanie pomidorów chociaż można kierować je po poprzecznych sznurkach cieszę się ,że jesteś zadowolona z sałaty a pryskałaś pomidory mlekiem?
(...) Sylwia taka głupia to nie jestem, po zamordowaniu sama bym z głodu umarła.....
A i tak się wyedukowal bo na grafitowej podłodze nawe jednej kropli z ryb nie było, miski poustawial i ręczniki papierowe
Ale ja już mam dosyć ryb wędzonych bo od 1 maja ciągle wędzi...... Ale nic nie mówię bo głodem będę przymierać
nie mogę się nie uśmiechnąć bo wyobrażam sobie ... wypucowany domek - goście - rybki ... bezcenne ... no ale małż stanął na wysokości zadania ... ani kropelki ... aż się chce powiedzieć ... lata ........ edukacji
A ja się chciałam z Wami wczoraj podzielic niesamowitym widokiem, który mnie zaskoczył
Po powrocie z ogrodu zastałam dekorację stojaka na drewno przy kominku.... Dom wysprzątany przed wizytą gości a tu niespodzianka...Ryby suszące sie na stojaku na drewno.... Myślałam, że zamorduję M, ale zrobiłam zdjęcie....
Wkład do wędzarni przygotowany
i sama sprawczyni zamieszania czyli wędzarnia chluba M!!!
ps U mnie w google chrome nie działa ale w internet explolerze przy edytowaniu działa dodawanie zdjęć
Zaje...fajna wędzareczka ...... Zrobiłaś fotkę przed czy po zamordowaniu M ? Oszczędź następnym razem gościa bo więcej pysznych wędzonych rybek nie przyrządzi a tak to się najesz nie brudząc przy tym paluchów ..... pysznie pozdrawiam
Ale fajnie ... udaje mi się już wgrać zdjęcia. A więc na początek kilka fotek z ogrodu irlandczyka Diarmuida Gavina czyli zielona piramida "Westland Magic Tower Garden". Wdług mnie był to jeden z najciekawszych ogrodów, ponieważ zademonstrował, jak z łatwością można uprawiać ekologiczne rośliny w najtrudniejszych i najmniejszych zakątkach - nawet 30m nad ziemią! Jego system nawadniający, a także szklarnia, inspekty oraz kompostowniki umieszczone na 4tym piętrze były bardzo imponujące. Miałam szczęście oglądać piramnidę Gavin'a od środka, oto co w niej znalazłam:
no i działa przez google chrome.
tu widać też ławkę z odzysku
]
Agata piękny ten zakątek i moja ulubiona cegła na ścianie. A jak przyjdzie taras drewniany to będzie miodzio!!!
Tylko w tym miejscu róże może atakować mączniak bo widzę, że mocno osłonięte i nieprzewiewne.