Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:03, 12 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Tu zaczyna wyrastać rabata miskantowa, której zadaniem jest zasłonić skrzynkę energetyczną i murek... kiedy to będzie?

A tak wygląda od strony wjazdu. bardzo lubię wjeżdżać do domu samochodem i obserwowac moją rabatę

A tak było wiosną

Te kulki u Ciebie chyba się same rozmnażają Pięknie
Proste pomysły z drewna 19:03, 12 lip 2012

Do góry
Ogrodowe meble
Rododendronowy ogród II. 19:02, 12 lip 2012

Do góry

Ogród na 300 metrach kwadratowych 19:02, 12 lip 2012

Do góry
Wieczorne imprsje z wczoraj.

Rzut oka w lewo na nielubiane ostatnio ogródki działkowe z tęczą

rzut oka w prawo (niemalże w tym samym czaie dział się ten spektakl na niebie co tęcza)
Rododendronowy ogród II. 18:59, 12 lip 2012

Do góry
Moja magnolia Alexandrina zwariowała. Popatrzcie , ona zaraz zakwitnie i to bardzo wieloma kwiatami. Te zdjęcia zrobiłam dziś.

U Oci ... 18:57, 12 lip 2012

Do góry
justi napisał(a)
Witaj. Na początku ostrzegam przed sumakiem octowcem. Miałam i już się go pozbyłam. Mimo że ładnie się przebarwia jesienią i ma fajne owocostany. Małe drzewko a odrosty jego pojawiały się na połowie przedogródka i jeszcze u sąsiadów. Korzenie rosną bardzo daleko i z nich wyrastają kolejne młode, zrobi się mały las sumaków. Mimo że w trawniku było wykaszane ciągle odrastały. Nie sadź tego drzewa!

Witam, zaintrygowana ślicznymi czarnymi Hunterkami w różnych rozmiarach w Twoim awatarze, wstąpiłam do Twojego ogrodu. Przejrzałam kilka stron i widzę, że też lubisz kostkę granitową. Coraz ładniej u Ciebie. Zadaszenie tarasu- świetna sprawa. Ja też u siebie planuję coś podobnego, bo mam taką patelnię na tarasie, że posiedzieć nawet popołudniu się nie da. A jakie to drewno? Robiliście na wymiar czy to jakieś gotowe elementy? Masz może jakiś rysunek techniczny tego cuda?

Jeśli można słowo komentarza.Jest taka odmiana Sumaka Octowca o nazwie Tiger Eye, która nie tworzy odrostów, co potwierdzam własnym przykładem. Jest to małe drzewko, tak do 180 cm wysokości, jest pięknie wybarwiony na jaskrawo żółto przez całą wiosnę i lato, a dopiero jesienią się przebarwia na czerwono. Nie tworzy jednak owocostanów.
Oto zdjęcie owego sumaka

Pozdrawiam i zapraszam do mojego wątku Ja też jeszcze wykańczam....
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 18:55, 12 lip 2012
Do góry
Witam, jestem tu po raz pierwszy. Od roku jestem miłośniczką hortensji bukietowych. Nie mam więc dużego doświadczenia w uprawie i rozpoznawaniu niektórych odmian. Kilkakrotnie kupowałam pomylone odmiany. Ostatnio dokonałam zakupu rzekomo Silver Dollar. Z opisu Danusi (kwiaty waniliowe, zachodzące w beż) wynika, że prawdopodobnie znowu sprzedawca sprzedał mi niewłaściwą odmianę. Proszę o ocenę i identyfikację przedstawionej na zdjęciu odmiany.

--------------------------
Pozdrawiam serdecznie
Jagoda
Rododendronowy ogród II. 18:51, 12 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ale fajnie zaczęła się ta druga część wiersz jak zwykle piękny, kwiaty swoją barwą i mnogością zachwycają, a motyle temu wszystkiemu nadały lekkości i radości
i nie wiem, czym cię przywitać, tyle tego dostałaś, a chciałam coś wyjątkowego i pomysłu brak
a skoro piszesz, że w życiu i gorycz jest, to może to, bo to cześć natury jest

to może pokażę wczorajsze niebo i piękną zieleń okolicznych drzew na jego tle; burzę i chmury przegnał wiatr, więc było spokojnie

Zdjecie jest wyjątkowe bo widac na nim to czego zobaczyc nie mozna czyli wiatr. U mnie podobnie było dzisiaj. Juz sie cieszyłam ze będzie deszcz ale tylko moment popadało i koniec. Dzięki Irenko.
Rododendronowy ogród II. 18:49, 12 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
Odetchnęłam z wielką ulgą....... wielka niespodziana
Jest nowy - stary wątek..... czyli kontynuujemy cd...... jakbym byłą koło Ciebie to bym Cię za to wyściskała z całych sił..... i wczoraj udało mi się też zrobić fotkę dla motylka.... goniłąm jak głupia do domu po aparta..by motylek nie odelciał..ale poczekał na mnie... a dziś od razu o nim sobie rpzypomniałąm... dzięki temu też Cię witam motylkiem.....

Twój motylek to esteta , nawet kwiatek pod kolor sobie wybrał ale u Ciebie taki wybór wielki ze wszystkie moga pod kolor wybierac. Pozdrawiam Aniu i ściskam.
Rododendronowy ogród II. 18:47, 12 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Bogdziu, ja niestety nie mam żadnych motyli (za szybkie są jak dla mnie), ale za to moją ulubioną różę przesyłam i gorąco pozdrawiam.

Agatko za motylami się nie biega po ogrodzie tylko sadzi rośliny które one lubią np jeżówki, budleje, aksamitki, nachyłki, rudbekie. Motylki wtedy nie mogą sie oprzec urokowi ich nektaru a Ty stoisz spokojnie z aparatem i fotografujesz ile chcesz.Róza piekna i bardzo za nią oraz odwiedziny dziękuje.Serdecznie pozdrawiam.
Moje poletko 18:42, 12 lip 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Wkleję fotki póki są:(

Celinko, liatry śliczne Też mam, ale nowe (szczególnie białe) strasznie wybujały! Nie wiem, czy to normalne, czy też za dobrze mają, bo sadząc dałam im trochę kompostu....

To chyba taka ich natura. Moje białe też są dużo wyższe od fioletowych
Rododendronowy ogród II. 18:39, 12 lip 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)
Bogdziu, ja też witam Cię w nowym wątku

Miło Cie widziec Agnieszko bo się wszyscy mocno stęsknilismy jak nas na tak długi czas opusciłaś. dzieki za motylka. Mam wrazenie że takiego jeszcze nie mam.
Rododendronowy ogród II. 18:37, 12 lip 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Witaj, Bogdziu!
Czy ja jestem u Ciebie? Na pewno?

Ewciu jesteś u mnie , zaręczam. Serdecznie Cię witam .Żebys już nie miała wątpliwości dodam zdjęcie azalii pontyjskiej. Wiem że Ty też ją masz.

Moje poletko 18:36, 12 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Celinko, liatry śliczne Też mam, ale nowe (szczególnie białe) strasznie wybujały! Nie wiem, czy to normalne, czy też za dobrze mają, bo sadząc dałam im trochę kompostu....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:00, 12 lip 2012

Do góry
Daneczka69 napisał(a)
Witam ponownie

Ponieważ nauczyłam się już (dzięki zamieszczonym na portalu bardzo pomocnym linkom) wrzepiać fotki, pozwolę sobie zamieścić zaległe fotki torcika na rocznicę Ogrodowiska

jeszcze raz wszystkiego najlepszego i bardzo dziękuje za Ogrodowisko

P.S. Dzięki temu portalowi nauczyłam się rozpoznawać i nazywać roślinki I teraz gdy mijam ogrody sprawia mi masę radości gdy mogę odgadnąć imię danej roślinki

przepraszam Daneczka ale czy Ty te torciki sama ozdabiasz .... chcę taki na moją 40-chę
Moje poletko 17:57, 12 lip 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Zaglądam

Widzę

Dobre!

Piękno się same broni bez słów
Ogródek Hanusi po zimie 17:44, 12 lip 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
U mnie też kręcą się ciemne chmury......
Na rozweselenie i rozpogodzenie......kilka nie angielskich ,ale polskich pejzaży.....

piękne krajobrazy i czerwona pysznogłówka i morze falujących liliowców, a skąd te widoczki?
Kolorowe rabaty 17:37, 12 lip 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Cudne

I też czytam

Zwykłe smolinosy,ale niezawodne i postanowiłam je zostawić
Spokojnie wiem,że masz moc pracy

sama prostota i ma właśnie to piękno w sobie
Kolorowe rabaty 17:36, 12 lip 2012

Do góry
Martek napisał(a)

tak, to już klimat kolorowych rabat, jak w wizytówce

Na tym drugim zdjęciu udowadniam Pszczółce,że są bardzo swojskie słoneczniczek,dwie odmiany rudbeki ,tytoń pod spodem jeszcze nie widoczne cynie i w środku pomidor koktajlowy żółty)))))))))))))))))))))))))

a po co komuś, coś udowadniać, każdy ma swój styl, to co lubi dzielimy się wiedzą i pomocą, nie jest tak, że zawsze nas lubią i podoba się w każdym ogrodzie, no samo życie ale jak to się ma do wielkości i tempa wszechświata, drobiazgi

Irciu byłaś u lekarza czy jakiego guru ?))))))Masz całkowitą rację.Tylko Pszczółka taki komentarz o froncie wrzuciła,że nie byłam pewna czy to komplement czy rozczarowanie ))))))))))))))))))))

wytłumaczyła, że nie rozczarowanie, a raczej zaskoczenie
niestety, takie typy jak ja nie uznają autorytetów, równość tak więc guru nie mam, ale słucham co mówią mądrzy ludzie i mózgu używam do myślenia
Moje poletko 17:33, 12 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Celinko, czy te twoje litarie maja 2 odmienne kolory fioletów?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies