Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 22:10, 10 sie 2012

bociek napisał(a)
Kasia, alez zmiany!!!! Kolosalna roznica. Napracowaliscie sie bardzo, to widac, efekt bomba
Ciesze sie razem z Wami

dziękuję to dopiero drugie lato...z Ogrodowiskiem jest zdecydowanie lepiej, co potwierdza większość podjętych decyzji m.in. o wywaleniu 2 leszczyn ) ale wszystko jeszcze przed nami
Ściskam!
KasiaWB 22:12, 10 sie 2012

hanka_andrus napisał(a)
A jeszcze trochę czasu do końca lata i jesień cała! Oj,będzie się działo.....Gratuluję!

) tak mówisz Haniu? jak czas i siły pozwolą, to może coś podziałam )) ale większe prace to pewnie już wiosną )) dzięki! pozdrawiam!
AgnieszkaBK 16:21, 11 sie 2012

Kasiu, ogromna zmiana i piękny ogródek. Poczytałam o tej leszczynie i chyba wiosną wykopię swoją, chociaż jest jeszcze mała.... później jak widzę może być problem. Pozdrawiam serdecznie
anna_studio 18:19, 11 sie 2012

....mnie to się nie chce wierzyć, że Wy tam budujecie ?!
Ja takiej budowy j e s z c z e nie widziałam !!!
EwaG 18:41, 11 sie 2012

KasiaWB napisał(a)

Bardzo to ładnie wygląda. Perowskia i hortensja. Czy rosną obok siebie czy tylko takie ujęcie?
KasiaWB 18:48, 11 sie 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Kasiu, ogromna zmiana i piękny ogródek. Poczytałam o tej leszczynie i chyba wiosną wykopię swoją, chociaż jest jeszcze mała.... później jak widzę może być problem. Pozdrawiam serdecznie

Dziękuję Agnieszka, nie uwierzysz, ale właśnie czytam Twój wątek, to chyba telepatia
Co do leszczyny - były dwie zielona i bordowa, jak kupowaliśmy działkę, to były, i były zdziczałe, a myśmy je pielęgnowali i się odwdzięczyły ogromną ilością orzeszków, ale niestety musiały zostać wyeksmitowane, bo system korzeniowy mają straszny, co przeszkadza w nasadzeniach. My mamy malutką działkę więc nie było rady, ale jakbym miała spory teren to bym pewnie leszczynę gdzieś miała, ale napewno nie przy najładniejszych rabatach ))
Pozdrowionka
KasiaWB 18:52, 11 sie 2012

anna_studio napisał(a)
....mnie to się nie chce wierzyć, że Wy tam budujecie ?!
Ja takiej budowy j e s z c z e nie widziałam !!!

)))) uśmiałam się no cóż, ja też )) wiem oczywiście, że jest to podstawowy błąd, bo powinno się najpierw zakończyć prace budowlane, uporządkować teren itd. liczę jednak, że mi roślin nikt nie zniszczy budowa pewnie będzie długo trwała niestety, a my przynajmniej kawałek trawy i kwiatków mamy, gdzie zawsze można pójść i posiedzieć na ławeczce
Pozdrawiam
KasiaWB 18:56, 11 sie 2012

EwaG napisał(a)

Bardzo to ładnie wygląda. Perowskia i hortensja. Czy rosną obok siebie czy tylko takie ujęcie?

Witaj Ewo dziękuję, rosną obok siebie, a w zasadzie perovskia jest cofnięta za hortensję, z tym, że perovskię podlewam o wiele mniej niż hortensję, bo czytałam, że lubi mieć raczej sucho
Pozdrawiam
AgnieszkaBK 20:02, 11 sie 2012

Kasiu, a czy już perovskia u Ciebie zimowała? Ja kiedyś posadziłam dwie, ale po zimie mi zginęły.
anieszka 23:45, 11 sie 2012

A czy trawki już przymierzone ???