Irciu byłaś u lekarza czy jakiego guru ?))))))Masz całkowitą rację.Tylko Pszczółka taki komentarz o froncie wrzuciła,że nie byłam pewna czy to komplement czy rozczarowanie ))))))))))))))))))))
Witam Wszystkich, którzy zaglądają do mojego ogrodu, tych co się wpisują i tych co się nie wpisują. Jest mi miło, że o mnie pamiętacie Ja zaglądam kiedy tylko mogę do waszych ogrodów, chociaż się nie wpisuję. Podziwiam jak pięknieją i rozkwitają z każdym dniem. Śledzę też relacje z Waszych super spotkań...i bardzo żałuję, że nie mogę być z Wami.
Jeszcze raz pozdrawiam Was wszystkich gorąco.... pamiętam o Was
Pokaże kilka fotek z mojego nie do końca zadbanego ogrodu.... niestety często nawet po kilka dni nie zaglądam tam wcale nie mogę się pochwalić pięknym trawnikiem i kancikami.... ale coś tam rośnie
tak, to już klimat kolorowych rabat, jak w wizytówce
Na tym drugim zdjęciu udowadniam Pszczółce,że są bardzo swojskie słoneczniczek,dwie odmiany rudbeki ,tytoń pod spodem jeszcze nie widoczne cynie i w środku pomidor koktajlowy żółty)))))))))))))))))))))))))
a po co komuś, coś udowadniać, każdy ma swój styl, to co lubi dzielimy się wiedzą i pomocą, nie jest tak, że zawsze nas lubią i podoba się w każdym ogrodzie, no samo życie ale jak to się ma do wielkości i tempa wszechświata, drobiazgi
tak, to już klimat kolorowych rabat, jak w wizytówce
Na tym drugim zdjęciu udowadniam Pszczółce,że są bardzo swojskie słoneczniczek,dwie odmiany rudbeki ,tytoń pod spodem jeszcze nie widoczne cynie i w środku pomidor koktajlowy żółty)))))))))))))))))))))))))
No pięknie wszystko kwitnieMusisz Sebek tą hortensję podlewać ,żeby była niebieska czy sama z siebie ma barwę ???
Czytam,że znowu cię gna w świat .I bardzo dobrzeŻyczę ci dobrego wypoczynku i wspaniałych wrażeń
Miała to być różowa jeżówka, a jest - no właśnie co?
Sebek,mam identyczną roślinę! Też kupiłam chyba ze dwa lata temu jako różową jeżówkę! Nawet pytałam w wątku "Co to jest?" jaka to roślina
Nie wiadomo co ale wiadomo , że piękna ..... obłędna .... konweniowała by z moimi białymi
też mam te kwiatki, ale też nie wiem jak się nazywają bo dostałam je od znajomej, która też je dostała od znajomej a nazwa gdzieś się zapodziała
To jest przecie słoneczniczek
ważne,że ładne
Pełne zaskoczenie - kupiłam białe liatry i myślałam, ze będą jak dotychczasowe fioletowe około 30 cm wysokie. A one wybujały prawie do metra i jeszcze rosną
Oby, bo mam gości!!! i bedzie zwiedzanie ogrodu, a jak nie to na krzesełkach; na takie rzadkie bytności, porządek przedni a rośłiny wybujałe i ładnie naturalistycznie skomponowane
Dzięki Irenko Jeszcze kilka fotek specjalnie dla Ciebie
Ana gratuluję 300 stronek. Życzę kolejnych 300, równie ciekawych i kolorowych. Dzisiaj z kolezanką siedziałyśmy trzy godziny na Twoim blogu. Chyba wyrzucą nas z pracy. Ale sezon urlopowy i trochę spokoju, to wykorzystujemy okazję. Zastanawiamy sie tylko jak Ty na to wszystko znajdujesz czas.
Pozdrawiam serdecznie.
jeżówki białe chyba ci skubnę i lucyferka, ale jak to lotem zatargam, no 15 kg mam i bedzie pusto w moim bagażu, prawie, to może...
Białe jeżówki dam..... do woli... .. a Luciferki są nie do wykopyania z przyczyn technicznych.. bo są luciferki, a nad nimi warstwowo krokusy, jakieś niebieski (zapomniałam) i 3 rodzaje tulipanów, które kwitna o róznych porach.... więc próba wykopania.. spowoduje dziurę w kompozycji
Ale obiecuję, że dostanisz je ode mnie przy innej okazji
Po prostu mam cebule w kilku rzędach i wysokosciach .... a to przy tarasie, wiec chcę mieć ładnie ....
Pisałaś, że masz fioletowe pysznogłowki, a miały być czerwone..... i t oCi mogę też dać
A teraz moje inne niż czewone..dopiero zaczynaja kwitnąć... są dużo poźniejsze..
Zapomniałam, że mam też rózowe i fioletowe.. i czerwone...
Kwiaty podamy, przez kierowcę i odbierzesz sobie z dworca we Wrocławiu