Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Madzenka 14:32, 11 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)
w OBI "the fairy" po ok 7 zł ... żurawki po 10 ... inne róże nazwy nie pomnę od 15 do 25 ... austinka w cenie stałej ... nie przecenili nawet o grosz ... a i goździki ... białe ... pięknie pachniały po 2 zł !!!

Cena fairy rewelacja, w sezonie od 14-19 zł... A Żurawek normalna... Taka jak w ćentrach ogrodniczych ...
Konstancja30 14:35, 11 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

w OBI "the fairy" po ok 7 zł ... żurawki po 10 ... inne róże nazwy nie pomnę od 15 do 25 ... austinka w cenie stałej ... nie przecenili nawet o grosz ... a i goździki ... białe ... pięknie pachniały po 2 zł !!!

Cena fairy rewelacja, w sezonie od 14-19 zł... A Żurawek normalna... Taka jak w ćentrach ogrodniczych ...

no właśnie u nas żurawki w makro cenie ... w cetrach kilka rachitycznych listków od 17 w górę ... w OBI też nowa dostawa od 17 ...
Madzenka 14:38, 11 sie 2012

Ceny źurawek -Rozbój w biały dzień!!! Robię błędy bo jadę samochodem...
Konstancja30 15:54, 11 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ceny źurawek -Rozbój w biały dzień!!! Robię błędy bo jadę samochodem...

Madżenko właśnie wróciłam ... byłam w tym centrum po raz pierwszy i ...

mam pierwszą limkę czy limtajkę !!! ... pierwszą bo będzie ich więcej ... z tego nowego centrum ... poleciłam pani lekturę ogrodowiska ... mam nadzieję, że cen nie zmieni bo u niej żurawki całkiem ładne i dorodne po 12 zł a hosty po 8 ... co uważam za bardzo przyzwoite

w OBI "The fairy" za 3.99 !!! ... rachityczne ciut bo bujnęły w doniczkach to nie miały papu żeby nabyć właściwego wyglądu .. jakieś kropki na kilku listkach ale mamy zamiar wyleczyć ... i coś z tego mieć ...

zmykam bo z chwastami po deszczach i wojażach mam do pogadania

Madzenka 16:36, 11 sie 2012

Oj to fajnie. Trzeba mieć takie sprawdzone centrum pod nosem. Bierz fairy bierz, na pewno w przyszłym sezonie będą piękne. Ja rachityczne po 14 zł kupiłam...
Konstancja30 16:43, 11 sie 2012

wzdłuż tarasu w pasie gazonu z cegły mam 10 krzaczków lawendy ... zakupione "The Fairy" mają wejść właśnie tu ... myślę o szergu:

lawenda - róża -lawenda - róża - lawenda - róża - lawenda - róża - lawenda

mniej więcej bo wyjdzie w czasie sadzenia ... istnieje opcja 2 lawendowych krzaczków po brzegach ... a środek co drugi i piętro niżej tak samo plus trawka jakaś jeszcze nie wiem jaka ... bardzo delikatna musi być ... i teraz mam problem ... ogrodniczy ... nie wiarygodne na tym wątku a jednak ... lawenda lubi ziemię nic ... sucho ... lalunia bez wymagań ... róża ma wymagania ... okrywowa jest dość ułożona ale jednak to róża ... wszędzie lawenda wspierana urokiem róży ... dziewczyny jak to godzicie ???
Konstancja30 16:46, 11 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Oj to fajnie. Trzeba mieć takie sprawdzone centrum pod nosem. Bierz fairy bierz, na pewno w przyszłym sezonie będą piękne. Ja rachityczne po 14 zł kupiłam...

nic już nie piszczałam ale po drodze do limtajki w onym centrum minęłam zieloną jeżówkę ... zgrzeszyłam bardzo bo została w centrum ...

pani w centrum 'Fairy" też miała ale już za 17 ... ładny dorodny krzaczek ... no te z OBI mam nadzieje takie właśnie zobaczę w przyszłym roku ...
agata_chrosc... 17:47, 11 sie 2012

Posadź lawendę nieco wyżej niż róże. To znaczy na takich mini pagórkach jakby. Chodzi o to, żeby woda (w czasie deszczu na przykład) spływała z lawendy do róży. I wtedy wszyscy będą happy. A sadząc możesz po prostu ziemię dla lawendy zmieszać z piaskiem (o ile masz gliniastą), a dla róży też, ale jeszcze dodać kompostu na przykład. Pozdrowienia
Moniika 18:18, 11 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)
wzdłuż tarasu w pasie gazonu z cegły mam 10 krzaczków lawendy ... zakupione "The Fairy" mają wejść właśnie tu ... myślę o szergu:

lawenda - róża -lawenda - róża - lawenda - róża - lawenda - róża - lawenda

mniej więcej bo wyjdzie w czasie sadzenia ... istnieje opcja 2 lawendowych krzaczków po brzegach ... a środek co drugi i piętro niżej tak samo plus trawka jakaś jeszcze nie wiem jaka ... bardzo delikatna musi być ... i teraz mam problem ... ogrodniczy ... nie wiarygodne na tym wątku a jednak ... lawenda lubi ziemię nic ... sucho ... lalunia bez wymagań ... róża ma wymagania ... okrywowa jest dość ułożona ale jednak to róża ... wszędzie lawenda wspierana urokiem róży ... dziewczyny jak to godzicie ???

Moim zdanie przepięknie wyglada lawenda w rzędzie tak jak masz teraz cudnie! Co do sadzenia z róża zgadzam sie z Agata
Pięknie z tymi ceglami wszystko wyglada
Evchen 22:52, 11 sie 2012

Izuś, ja wierna czytelniczka macham! Róże odgapię od Ciebie... lawendę już zgapiłam. Równe 10 krzaczków w rządku. Tylko cegieł nie mogę zgapić, bo nie ma obiektu celganego do rozbiórki. Skandal! Tylko jakąś kostkę granitową znalazłam, obłupana - udaje starą....
Nie kupuj żurawek. Jak przyjedziesz do Kapiasów dostaniesz ode mnie w prezencie kilka sadzonek
Zrobię Ci szczepeczki, chcesz?..

A urodzinki rodzinne i inne impresski możemy zrobić u Kapiasów.. To dopiero będzie uroczystość!