A tak odpowiadając na pytanie odnośnie pomieszczenia się w moim ogrodzie- to nie wiem, nigdy nie miałam tylu gości Ulicę trzeba będzie zamknąć i Kasia jest po przeciwnej stronie
Nie jestem taki ciężki, więc może "na barana" mnie ktoś weźmie
W takim zagęszczeniu chwasty nie mają szans, ale pojawiają się czasem... wyrosną sobie w żwirku, wczoraj kilka wyrwałam
taaaa, kilka, ja wyrwałam kilka wiader i ciągle sąNajgorsze, ze na nowym trawniku, zamiast trawy wyrosła trawica i chyba wszystko trzeba będzie zrandapować. Chyba nasiona się zestarzały przez zimę(?)
Masz nawadnianie Kasiu, spokojnie możesz sadzić morze żurawek. Ja bym chciała jasno zieloną, ale ona tam nie ma szans, dokąd wody w ogrodzie nie będzie.Widziałam jedną odmianę zieloną z zielonym kwiatami.Cudo.
Ciekawi mnie ta odmiana o zielonych kwiatach Chodzi o żurawkę?
Ja widziałam tylko zdjęcia. Nazywa się heuchera cylindrica Greenfinch.Ponoć istnieje.Wiesz coś o tym?
Kasiu, jeśli musi kwitnąć cały sezon, to mi nic do głowy oprócz jednorocznych śmierdziuszków, surfinii, lobelijek i begonii, też nie przychodzi do głowy. Dlatego sama stawiam na kolorowe liście w pierwszym rzędzie nasady. Monteverde, te białe piwonie i mnie zachwyciły.własnie wróciłam z dnia dziecka w przedszkolu i nie mam siły doczłapać się do nich na wąchanie.
Paprocie dają piękne tło dla białych irysów, dzięki temu iryski są ładniejsze
Te paprocie to pióropusznik strusi - roślina dość ekspansywna, bo wyrasta w całkiem dziwnych miejscach, nawet w szczelinach. Ja w starym ogrodzie pozbyłam się jej, bo mi zaduszała wszystko wokół. Jednak u Ciebie Zbyszku, jak widzę, wszystko pod kontrolą i w równowadze
Jest pod kontrolą ale zaczyna się wymykać. Co roku eliminuję te które zawędrowały najdalej. Pewno też mnie czeka gruntowna eliminacja. Trochę mi szkoda bo bardzo piękne tło tworzą.
Dziękuję Danusiu za podpowiedź. I mam jeszcze pytanie, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Najlepiej w moim przypadku obsadzić teren przed domem kulami różnej wysokości z kontrastem u dołu?
Danusiu, zrób zdjęcia jakiegoś chwaścika w swoim ogrodzie)
Poszukam, na pewno się znajdzie, jakąś zagubioną trawkę widziałam
Danusia to raczej z lupą na poszukiwanie chwasta ruszy
Pewno nawet upoluje jakąś zawieruszoną, małą trawkę w ilości : sztuk jedna, żeby nam nie było przykro że musimy pielić swoje ogródki
Kasiu, muszę Ci powiedzieć, że na Chelsea był zestaw 3 balii, od najmniejszej do największej i tą najmniejszą postanowiłam kupić, weszłaby do walizki, ale Witek zrobił taką groźną minę... i zastrzegł : ja tego nie będę pakować! , nie zmieści się.... no i uwierzyłam, ale chyba by weszła
Ciekawe że u nas takich cudów nie ma, przecież takie cynowe wanienki były w domach ????
danusiu, napisałaś u Myszorka że całe lato to tylko lobelia, spotkalaś może gdzieś u nas białą odmianę ? bo wszędzie tylko niebieska
Kasiu, muszę Ci powiedzieć, że na Chelsea był zestaw 3 balii, od najmniejszej do największej i tą najmniejszą postanowiłam kupić, weszłaby do walizki, ale Witek zrobił taką groźną minę... i zastrzegł : ja tego nie będę pakować! , nie zmieści się.... no i uwierzyłam, ale chyba by weszła
Paprocie dają piękne tło dla białych irysów, dzięki temu iryski są ładniejsze
Te paprocie to pióropusznik strusi - roślina dość ekspansywna, bo wyrasta w całkiem dziwnych miejscach, nawet w szczelinach. Ja w starym ogrodzie pozbyłam się jej, bo mi zaduszała wszystko wokół. Jednak u Ciebie Zbyszku, jak widzę, wszystko pod kontrolą i w równowadze
Masz nawadnianie Kasiu, spokojnie możesz sadzić morze żurawek. Ja bym chciała jasno zieloną, ale ona tam nie ma szans, dokąd wody w ogrodzie nie będzie.Widziałam jedną odmianę zieloną z zielonym kwiatami.Cudo.
Ciekawi mnie ta odmiana o zielonych kwiatach Chodzi o żurawkę?