Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:39, 01 cze 2011

Do góry
kaisog1 napisał(a)

W takim zagęszczeniu chwasty nie mają szans, ale pojawiają się czasem... wyrosną sobie w żwirku, wczoraj kilka wyrwałam

To chyba z nimi jakąś umowe podpisałaś, bo u mnie i na żwirku i na korze, i najgorsze miedzy plytami na ścieżkach, jakieś wścieklizny dostaly

Danuś tam pewnie jaką magie uprawia, tylko nie chce o tym pisnąc ani słówka

No coś Ty, a który chwast Danusi podskoczy?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:59, 01 cze 2011

Do góry
greglis napisał(a)

W takim zagęszczeniu chwasty nie mają szans, ale pojawiają się czasem... wyrosną sobie w żwirku, wczoraj kilka wyrwałam

To chyba z nimi jakąś umowe podpisałaś, bo u mnie i na żwirku i na korze, i najgorsze miedzy plytami na ścieżkach, jakieś wścieklizny dostaly

Danuś tam pewnie jaką magie uprawia, tylko nie chce o tym pisnąc ani słówka
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - lipiec 2011 20:26, 01 cze 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

A tak odpowiadając na pytanie odnośnie pomieszczenia się w moim ogrodzie- to nie wiem, nigdy nie miałam tylu gości Ulicę trzeba będzie zamknąć i Kasia jest po przeciwnej stronie

Nie jestem taki ciężki, więc może "na barana" mnie ktoś weźmie

Na kolanka Cię Sebek wezmę hihihi

Danusiu, jakby co, to zamkniemy ulicę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 17:24, 01 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 15:50, 01 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

taaaa, kilka, ja wyrwałam kilka wiader i ciągle sąNajgorsze, ze na nowym trawniku, zamiast trawy wyrosła trawica i chyba wszystko trzeba będzie zrandapować. Chyba nasiona się zestarzały przez zimę(?)

I jak zmierzyłas hortensję z ciemną zurawką?
Ogród zmyślony 15:32, 01 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Masz nawadnianie Kasiu, spokojnie możesz sadzić morze żurawek. Ja bym chciała jasno zieloną, ale ona tam nie ma szans, dokąd wody w ogrodzie nie będzie.Widziałam jedną odmianę zieloną z zielonym kwiatami.Cudo.

Ciekawi mnie ta odmiana o zielonych kwiatach Chodzi o żurawkę?

Ja widziałam tylko zdjęcia. Nazywa się heuchera cylindrica Greenfinch.Ponoć istnieje.Wiesz coś o tym?

Kasiu, jeśli musi kwitnąć cały sezon, to mi nic do głowy oprócz jednorocznych śmierdziuszków, surfinii, lobelijek i begonii, też nie przychodzi do głowy. Dlatego sama stawiam na kolorowe liście w pierwszym rzędzie nasady.
Monteverde, te białe piwonie i mnie zachwyciły.własnie wróciłam z dnia dziecka w przedszkolu i nie mam siły doczłapać się do nich na wąchanie.
Dzień Dziecka 13:06, 01 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Ja także życzę naszym dzieciom i wnuczkom, samych wesołych chwil i ładnych ogródeczków w zgodzie z naturą

Bardzo tu kolorowo ,witaminowo przez co zdrowo .Ciekawa jestem to chyba nasze dzieci nie angielskie jak sugeruje Jotka...? Wszystkiego dobrego Danusiu

Rutewka orlikolistna (Thalictrum aquilegifolium) 12:59, 01 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Mam dla odmiany rutewkę o białym kolorze kwiatów. Także jest atrakcyjna, wygląda jak biała chmurka.

U mnie też się trafiają, te z samosiewu.
Nasz przydomowy ogródek 12:36, 01 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Paprocie dają piękne tło dla białych irysów, dzięki temu iryski są ładniejsze

Te paprocie to pióropusznik strusi - roślina dość ekspansywna, bo wyrasta w całkiem dziwnych miejscach, nawet w szczelinach. Ja w starym ogrodzie pozbyłam się jej, bo mi zaduszała wszystko wokół. Jednak u Ciebie Zbyszku, jak widzę, wszystko pod kontrolą i w równowadze

Jest pod kontrolą ale zaczyna się wymykać. Co roku eliminuję te które zawędrowały najdalej. Pewno też mnie czeka gruntowna eliminacja. Trochę mi szkoda bo bardzo piękne tło tworzą.
Ogród w Alei Lipowej... 12:15, 01 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Oto inspiracja

Dziękuję Danusiu za podpowiedź. I mam jeszcze pytanie, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Najlepiej w moim przypadku obsadzić teren przed domem kulami różnej wysokości z kontrastem u dołu?
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:28, 01 cze 2011

Do góry
Głeboko nasycony kolor cieszy oczy, wielkie kwiaty wyrosły, jaką mają średnicę?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 11:27, 01 cze 2011

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 11:20, 01 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Danusiu, zrób zdjęcia jakiegoś chwaścika w swoim ogrodzie)

Poszukam, na pewno się znajdzie, jakąś zagubioną trawkę widziałam

Danusia to raczej z lupą na poszukiwanie chwasta ruszy
Pewno nawet upoluje jakąś zawieruszoną, małą trawkę w ilości : sztuk jedna, żeby nam nie było przykro że musimy pielić swoje ogródki
To będzie zaczarowany ogród 11:18, 01 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Kasiu, muszę Ci powiedzieć, że na Chelsea był zestaw 3 balii, od najmniejszej do największej i tą najmniejszą postanowiłam kupić, weszłaby do walizki, ale Witek zrobił taką groźną minę... i zastrzegł : ja tego nie będę pakować! , nie zmieści się.... no i uwierzyłam, ale chyba by weszła

Ciekawe że u nas takich cudów nie ma, przecież takie cynowe wanienki były w domach ????
danusiu, napisałaś u Myszorka że całe lato to tylko lobelia, spotkalaś może gdzieś u nas białą odmianę ? bo wszędzie tylko niebieska
Rajski ogród Ani 11:14, 01 cze 2011

Do góry
Aniu, Twoje iryski w tak licznej obsadzie, że to już chyba narodowa kolekcja by mogła powstać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 11:12, 01 cze 2011

Do góry
Bogda napisał(a)
Danusiu, zrób zdjęcia jakiegoś chwaścika w swoim ogrodzie)

Poszukam, na pewno się znajdzie, jakąś zagubioną trawkę widziałam
Dzień Dziecka 11:08, 01 cze 2011

Do góry
Ja także życzę naszym dzieciom i wnuczkom, samych wesołych chwil i ładnych ogródeczków w zgodzie z naturą

To będzie zaczarowany ogród 11:03, 01 cze 2011

Do góry
Kasiu, muszę Ci powiedzieć, że na Chelsea był zestaw 3 balii, od najmniejszej do największej i tą najmniejszą postanowiłam kupić, weszłaby do walizki, ale Witek zrobił taką groźną minę... i zastrzegł : ja tego nie będę pakować! , nie zmieści się.... no i uwierzyłam, ale chyba by weszła
Nasz przydomowy ogródek 10:58, 01 cze 2011

Do góry
Paprocie dają piękne tło dla białych irysów, dzięki temu iryski są ładniejsze

Te paprocie to pióropusznik strusi - roślina dość ekspansywna, bo wyrasta w całkiem dziwnych miejscach, nawet w szczelinach. Ja w starym ogrodzie pozbyłam się jej, bo mi zaduszała wszystko wokół. Jednak u Ciebie Zbyszku, jak widzę, wszystko pod kontrolą i w równowadze
Ogród zmyślony 10:52, 01 cze 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
Masz nawadnianie Kasiu, spokojnie możesz sadzić morze żurawek. Ja bym chciała jasno zieloną, ale ona tam nie ma szans, dokąd wody w ogrodzie nie będzie.Widziałam jedną odmianę zieloną z zielonym kwiatami.Cudo.

Ciekawi mnie ta odmiana o zielonych kwiatach Chodzi o żurawkę?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies