Czy bylinowe słoneczniki to inaczej "słoneczniczek"???
Ostróżkę wielką niebieską mam ,ale czy to taka jak piszesz ...Słoneczniczek u mnie zawsze miał taki jeden pan ...))Kupiłam go w zeszłym sezonie Rozchodniki mam dwa ,ale czy to wielkie ?Chyba są wyższe odmiany
Aniu a dobrze rośnie Ci ten żółty jaśminowiec na słońcu? Ja mam już trzeci rok i ciągłe z nim problemy. Mocne słońce go przypala albo dostaje mszycy. W tym roku już go pryskałam, bo zjadały go czarne mszyce, odbija już zdrowymi gałązkami, ale może słońce mu nie służy?
Ludzie jak słońce może nie służyć jaśminowi...??? ))
Ja też mam mszyce co sezon ,niestety trzeba zapobiegawczo wykonywać oprysk
W słońcu wszystko pachnie z podwojoną mocą ! I po słonecznym dniu te ,które pachną wieczorem i nocą
Martuś uwielbiam Twój ciężki humor, mój ojciec miał taki, kto go nie znał, myślał,że nie żartuje, jeszcze odpowiednią minę do wypowiedzi robił), żeby nie ono jak bym żyła na tym świecie?))
Danusiu, dziękuję, ale takiej grubaski się często nie pokazuje, bo wystraszę wszystkich z Ogrodowiska)
U nas ziemia zamienia się w popiół, ani kropelki deszczu schodzę późno z ogrodu przez podlewanie) a to dzisiaj rano cyknęłam)przed 8.00
najwięcej mam tych błękitnych angielskich, nie ma czarnego, łososiowego i innych, nie wiem czemu, może jeszcze zakwitną
moje pomidory, na końcu ochrona przed sąsiadowymi kotami, bo robią sobie z foli kuwetę) dzisiaj wieczorkiem założę im sznurki, pamiętacie jak pisałam o mleku 0,5 % do opryskiwania pomidorów, już w czerwcu można to robić raz w tygodniu, opryskujemy całe krzaczki)
rozkwitł też pszczelnik
jaśmin