Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:52, 24 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

i mam takie sielskie klimaty może wy dziewczyny wiecie, co to za kwiatki, takie wesołe są

To są złocienie trójbarwne ( Chrysanthemum carinatum) - kwiaty jednoroczne
Mój kawałek raju 22:48, 24 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Właśnie odjechała ode mnie Ewelinka z ogrodu "typowo-nieogrodowiskowy-ogrod-eweliny" jechała z rodzinką do Stegny i wpadła na moment nie mogłyśmy się nagadać, ale czas ich gonił , Karolek w drodze przysnął więc marudził i oczywiście nie schodził z rąk u mamy pojechali się popluskać w morzu.Bardzo mili i weseli młodzi ludzie, córeczka Kinga to już młoda ogrodniczka, ciekawiły ją kwiatki i inne roślinki, najważniejsze,że znajomość nawiązana, obiecali,że będą zajeżdżać. Dostałam w prezencie rozchodnik , ale zapomniałam jak się nazywa, napewno go nie mam

Hej Aniu! Ciekawe jak Ci sie przyjmie ten śliczny prezencik! Nigdy takiego rozchodniczka nie widzialam. Fajnie ze sie spotkalyscie! Pozdrawiam m
Nasz mały raj na ziemi :) 22:46, 24 lip 2012

Do góry
Asia mam takie coś ale bez tej nieszczęsnej wierzby.... Cos mi się wydaje, że trzeba by ją przenieść. To są bardzo podobne dwie formy i Hakuro i trzmielina......... jak dla mnie w tak bliskiej odległości w ogóle to nie gra...

....kurde wstawiałam screene i mnie się przypomniało! RDEST! hehhehe On tam zawija za miskanta lub ostróżki i łączy sie z lawendą..
Arboretum w Wojsławicach 22:46, 24 lip 2012

Do góry
moja nowa miłośc - cuuuuuuuuuudo

czyli
Arboretum w Wojsławicach 22:41, 24 lip 2012

Do góry
a teraz już po zakupieniu biletów
kolorowa wstążka z bliska
piekne połączenie host itawułek

hosty miniaturki

piękny buszpan jak trzmielina listki
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:40, 24 lip 2012

Do góry
butterfly napisał(a)

tutaj nie znam kontekstu, ale sąsiedztwo perukowca i róż wydaje się bardzo odpowiednie. Kształt róż to ten zaznaczony wycięciem w trawniku język? Ładny.
A miedzy lawenda a świerkami co ma być?
Nie zostawiaj na zimę lawend w doniczkach- grozi im przemarzniecie, przesuszenie, przelanie. Lepiej wsadzić i przesadzić wiosną w razie czego- nic m nie będzie. Wsadzając może do ziemi domieszać popiołu drzewnego z kominka czy ogniska ( tylko nie za dużo, po 1-2 garstki i wymieszać)

kształat róz to właśnie ten język - rośnie tu 3 'Heritage', trzecia wychodzi juz poza język, podsadzone są ostrózkami.
Pomiedzu lawendą a swierkami rosną 3 'A Shropshire Lady', i dalej ten perukowiec

Dobrze, w takim razie posadze tę lawendę. Rozumiem że mam tez wymieszac ziemie z piaskiem (bo ona kiepska ta moja ziemia)
Czy mam wymieszac ziemię taką z worka z piaskiem, czy dodać tej mojej "rodzimej"?

Ładny będzie kontrast ciemnej lawendy z jasnymi różami i ciemnym perukowcem.
Jak masz ciężka ziemię, to wymieszaj ją z piaskiem i popiołem

Ania i róże i cała reszta :) 22:37, 24 lip 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Jak się ta pięknośc nazywa?
Arboretum w Wojsławicach 22:35, 24 lip 2012

Do góry
Ja byłam w Wojsławicach 22 lipca // w ostatnią niedzielę tydzień po Hemero-manii czyli spotkań liliowcowych entuzjastów.

To była w dla mnie i mojego męża wyprawa w mało sprzyjającej pogodzie, ponieważ prognozy pogody się nie spełniły.
W Wojsławicach całą noc lałao i nad ranem więc możecie sobie wyobrazieć jakiej urody mogły być liliowce.

Ale co tam, plan to plan więc w deszczu wyjechaliśmy rano z Wrocławia i na szczęscie tuż przed Wojsławicami / w zasadzie Niemczą/ przestało padać.

Na parkingu stały jeszze 2 inne samochody i wioneło pustką i ciszą .

Zanim zakupiliśmy bilety trzskały się już fotki na widok kolorowych wstążek

uroczy domek

widok u góry miodowej rzeki przyprawiał o dodatkowe emocje - liliowcowa rzeka

Warmińskie dylematy 22:29, 24 lip 2012

Do góry
Dla lubiących Olsztyn, dodaję kilka zdjęć panoramy miasta widzianej z wieży Ratusza zdjęcia niestety z komórki, pech chciał że jak miałam tam okazję wejść, to bez aparatu.
Ania i róże i cała reszta :) 22:28, 24 lip 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Aniu, co to za róża? Jest piękana! Zresztą, która róża nie jest piękna
Kwiatki i rabatki u Elizy 22:19, 24 lip 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Trochę kwiatków

Te dwa wg mnie najładniejsze.Lilia olbrzym.Pozdrówka.
Obsadzenia przed tarasem-pomocy 22:18, 24 lip 2012

Do góry
Ja bym jednak zasłoniła ten mur.....
Trawki zrobiłabym żółte....

W cieniu - zacieniona 22:16, 24 lip 2012

Do góry
Na dobranoc....puchowe nasionka.
Moje roślinki 22:04, 24 lip 2012

Do góry
Kwiaty piękne ..ale to zdjęcie chwyta za serce....
Tylko trawnik i co dalej? 22:00, 24 lip 2012

Do góry
Aleś Ty szybka kobieto jesteś

kaisog1 napisał(a)
Wariacja na temat...

Tylko trawnik i co dalej? 21:56, 24 lip 2012

Do góry
Wariacja na temat...

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:55, 24 lip 2012

Do góry
magnolia napisał(a)

tutaj nie znam kontekstu, ale sąsiedztwo perukowca i róż wydaje się bardzo odpowiednie. Kształt róż to ten zaznaczony wycięciem w trawniku język? Ładny.
A miedzy lawenda a świerkami co ma być?
Nie zostawiaj na zimę lawend w doniczkach- grozi im przemarzniecie, przesuszenie, przelanie. Lepiej wsadzić i przesadzić wiosną w razie czego- nic m nie będzie. Wsadzając może do ziemi domieszać popiołu drzewnego z kominka czy ogniska ( tylko nie za dużo, po 1-2 garstki i wymieszać)

kształat róz to właśnie ten język - rośnie tu 3 'Heritage', trzecia wychodzi juz poza język, podsadzone są ostrózkami.
Pomiedzu lawendą a swierkami rosną 3 'A Shropshire Lady', i dalej ten perukowiec

Dobrze, w takim razie posadze tę lawendę. Rozumiem że mam tez wymieszac ziemie z piaskiem (bo ona kiepska ta moja ziemia)
Czy mam wymieszac ziemię taką z worka z piaskiem, czy dodać tej mojej "rodzimej"?
Kolorowe rabaty 21:48, 24 lip 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Martuś! Jesteś bezkonkurencyjna ze swym specyficznym humorem! Taką Cię lubię!
Pozdrawiam!
Złoty żuczek da Ciebie!

Dziękuję Haniu miód na serce, się mówi?Lejesz
Bardzo do twarzy ci w kapeluszu
Odnośnie jeszcze humoru tobie też go nie brakuje i często nas rozweselasz
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:46, 24 lip 2012

Do góry
Hej Magnolia, ja dopiero teraz jestem.

Przerysowałam trochę rysunek.

1 - czy linie poprowadzić tak jak poprzednio (czerwone linie), czy tak jak tu na niebiesko?

2 - narysowałam 3 serby 'nana' - mam nadzieje że je tu dostane
No i spróbuję zdobyc tę runiankę ale wyjdzie jej ogrom jesli podsadze serby i całą tę częśc za żywopłocikiem z bukszpanu. a może tylko tak mi się teraz wydaje, może jak posadzę serby to zmniejszy się ta przestrzeń...?

3 - obsidian po nr 1) czy 3)? a w środek evergold? może tak być?
jaki wtedy kolor drugiej zurawki? taki jaki mi się spodoba czy iśc tez w bordo?

4 - no własnie, co z kulami i stożkami z bukszpanu (mam i tego i tego 3 sztuki)? czy porozrzucać je na tych pasach? mogę dokupic jakby było za mało.

nie zrobiłam zdjęcia ale posadziłam już everbloom. Oprócz jednej bo bardzo blisko rośnie stożek bukszpanowy i jak już znajdę mu docelowe miejsce to wtedy dosadzę hortensję.

Mój kawałek raju 21:46, 24 lip 2012

Do góry
Wymościłaś Aniu wygodne gniazdko...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies