Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Goniak

Ogródek Goniak

Madzenka 22:57, 03 sie 2012

Gosiu baaardzo dziękuję za hostę Hugo, którą od Ciebie dostałam. Została posadzona w zakątku hostowym - słońce ma tylko o wschodzie i dosyć wilgotno. Czy są to dla niej odpowiednie warunki?? Czy masz może zdjecie tej hosty u Ciebie w ogrodzie, bo nie wiem czy się mocno rozrośnie i czy nie przeznaczyłam dla niej zbyt malo miejsca??

Wg mnie ta róż to golden celbration, mam taką z etykietką i identycznie wygląda
Welka 11:57, 04 sie 2012

Gosiu, czy masz moze u siebie w ogrodzie jakieś hosty, które bezproblemowo wytrzymują cały dzień na słońcu? Chciałabym u siebie wmontować je w jedno miejsce, ale świeci tam cały dzionek i nie wiem czy dadzą radę.
Pozdrawiam, Ewelina
goniak 16:24, 04 sie 2012

Ewelinko, w zasadzie wszystkie moje hosty w ogródku rosną na stanowisku słonecznym, bo cień jest u mnie towarem deficytowym, póki co
Wiele odmian dobrze sobie radzi pod warunkiem zapewnienia odpowiedniej wilgotności podłoża.
U mnie w słońcu rośnie Fragrant Boquet, Kiwi Full Monty, Volcano Island, Guardian Angel, June,Revolutions, Remember Me, Orange Star, Great Expectations, Tokudama Flavorcircinalis,Gypsy Rose, Sugar Daddy, Heat Wave, Autumn Frost, Tick Tock, myszki .
Marzenko, cieszę się, że hosta Ci się podoba i na pewno sobie poradzi
Nie potrzebuje wiele miejsca, bo zaliczana jest do grupy raczej małych host.
Nie mam zdjęć mocno rozrośniętej kepy ponieważ to jest stosunkowo nowa odmiana.
Zerknij sobie do katalogu na mojej stronie, tam jest pokazana ta hosta
http://www.efektownyogrod.pl/catalog/Katalog-72
Madzenka 16:33, 04 sie 2012

goniak napisał(a)
Ewelinko, w zasadzie wszystkie moje hosty w ogródku rosną na stanowisku słonecznym, bo cień jest u mnie towarem deficytowym, póki co
Wiele odmian dobrze sobie radzi pod warunkiem zapewnienia odpowiedniej wilgotności podłoża.
U mnie w słońcu rośnie Fragrant Boquet, Kiwi Full Monty, Volcano Island, Guardian Angel, June,Revolutions, Remember Me, Orange Star, Great Expectations, Tokudama Flavorcircinalis,Gypsy Rose, Sugar Daddy, Heat Wave, Autumn Frost, Tick Tock, myszki .

Gosiu dzięki za informację to się cieszę, że nie jest wielka bo za ciasno hosty posadziłam A Twoja strona świetna, na pewno będę korzystać !
Welka 18:44, 04 sie 2012

goniak napisał(a)

U mnie z cieniem to samo, jak stanę i coś zasłonię to i cień zrobię, ale tak to brak. Tokudamę mam, już Ania Monteverde pisała mi, że wytrzymuje w słońcu i pewnie ją eksmituję z obecnoego miejsca. Powiedz mi czy wszystkie z tych co wypisałas są u Ciebie dostępne, bo jakoś na tej stronce, która podałaś nie ma info o dostępności i cen też nie zauważyłam, a może jeszcze zdążyłabym coś kupić. Pozdrawiam, Ewelina
goniak 16:17, 05 sie 2012

Nie prowadzę regularnej sprzedaży host dlatego nie ma cennika na mojej stronie.
Ofertę cenową przesyłam zainteresowanym na żądanie a katalog pełni funkcje poglądową

Przy okazji troszkę fauny i flory w moim ogródku, bo mam zaległości

Hoortensja miękkowłosa uraczyła mnie kwiatami po raz pierwszy, odkąd ja mam, dwa kwiaty ale jakie urocze.

Hortensja Anabelle wtuliła swoje olbrzymie kwiaty w hostę Kiwi Full Monty i chyba dobrze im razem

Clematis bylinowy Ditches of Albany, fantastyczny

Moja ulubiona jeżówka Green Jewel, prawdziwy klejnocik

Przetacznik 16:50, 05 sie 2012

o jaki elegant-zdjęcie jak z National Geografic
Kuklik 21:15, 05 sie 2012

Też mi się spodobało to coś
Małgosiu hortensja nieziemska, mam nadzieję,że moja też kiedyś zakwitnie... liście ma ładne...
Weroniko, czy możesz mnie nauczyć, jak to zrobiłaś, że użyłaś tylko jednego zdjęcia Gosi nie cytując całego postu? Też bym tak chciała, ale nie umiem
Sebek 21:42, 05 sie 2012

goniak napisał(a)

Hortensja Anabelle wtuliła swoje olbrzymie kwiaty w hostę Kiwi Full Monty i chyba dobrze im razem

Eeeeehhhh te hosty Ale jeżówka też nie brzydka
Welka 22:05, 05 sie 2012

Witam, jeżówka klejnocik taka sama jest u mnie, też ją uwielbiam, a Kiwi śliczna

Kuklik napisał(a)
Też mi się spodobało to coś
Małgosiu hortensja nieziemska, mam nadzieję,że moja też kiedyś zakwitnie... liście ma ładne...
Weroniko, czy możesz mnie nauczyć, jak to zrobiłaś, że użyłaś tylko jednego zdjęcia Gosi nie cytując całego postu? Też bym tak chciała, ale nie umiem

Iza, napiszę jak ja robię: robisz cytuj; w okienku wyświetla ci się cała wiadomość, którą zacytowałaś; rozpoczyna się od [ quote = coś tam coś tam kończy [ quote]; wszystko co jest pomiędzy można dowolnie kasować (zaznaczyć /podświetla się chyba na niebiesko/ całe zdanie lub cały odnośnik do zdj i skasować). Niżej jest podglad wypowiedzi i widzisz co zostało a co jeszcze można skasować. Mam nadzieję, ze coś pomogłam