Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Holandii 18:29, 13 cze 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Taki zakątek mi się zrobił z nowym bukszpanem w tle

zakątek śliczny
Ogród w Holandii 18:26, 13 cze 2012

Do góry
Taki zakątek mi się zrobił z nowym bukszpanem w tle

A to nowa żurawka Guardian Angel na tle trzmieliny japońskiej Marieke. Czeka na towarzystwo jej podobnych żurawek), które niebawem (mam nadzieję) przyjadą.]

Agata pięknię!!!
Czy ja dobrze widzę takie dorodne bambusy???
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 18:24, 13 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
dziewczyny przestańcie natychmiast tę hostową wyliczankę bo przecież to jest jak infekcja ... i to rozprzestrzenia się bez kropelek ... bez wiatru ... ma silny czynnik zapalny ... niszczy wszystkie inne potrzeby i nie ma na to lekarstwa ... o antidotum nie wspomnę ...

Dobre ,dobre
Przetacznik kłosowy (Veronica spicata) 18:17, 13 cze 2012

Do góry
Przetacznik pagórkowy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:59, 13 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Iza, ty się ciesz, że nie trafiłaś na nas w lutym, wtedy obie szalałyśmy....aż pod Kilmandżaro; troche nam przeszło, bo chwasty, kwiatki kwitły, plany ciągle nowe, ale widac lubimy nowości i wyzwania i tralala, zaczynamy na nowo!
kup Orange Marmelade, jaka ona pikna

pikna ... oj pikna ... ale jednej szkoda zamawiać ... no kurier pusto ma latać ... zresztą jak kochać to księcia - jak kraść to miliony
Ogród w Alei Lipowej... 17:51, 13 cze 2012

Do góry
U mnie w ogrodku mało się teraz dzieje, a dużo pracy mnie czeka , bo po tych deszczach badylka rosną jak szalone, kanciki zarastają, przekwitłe kwiatostany rh trzeba usunąć i takie tam różne....sami wiecie.
Pozdrawiam zatem zaglądających

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:49, 13 cze 2012

Do góry
dziewczyny przestańcie natychmiast tę hostową wyliczankę bo przecież to jest jak infekcja ... i to rozprzestrzenia się bez kropelek ... bez wiatru ... ma silny czynnik zapalny ... niszczy wszystkie inne potrzeby i nie ma na to lekarstwa ... o antidotum nie wspomnę ...
Ogrodnik mimo woli 17:42, 13 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ostrózki były grantowe i białe..brałam jak leciało... jedna doniczka7,5zł...tam są tylko 3 doniczki..a ile ostróżek Dwie doniczki pod płotem, a jedna bardziej w prawo z przodu, brałąm mniej rozwinięte i nizsze w celach łątwiejszego transportu....I mieli po 18 zł wielkie donice jeżówki pełnej różowej.... donice wielkei..i wypchane na full jeżówką.... normalnie to by tam 10 sadzonek zrobił... Mma jużdużo rózowych i sięwahałąm, a teraz się żałuję.. ale co tam po korę i tak musze jeszcze jechać....

aż mnie skręciło bo ja biegam za łubinem i ostróżką ... no dobra może wyolbrzymiłam podjęte starania ale byłam we wszystkich działach ogrodniczych rodzimych marketów i 2 agrocentum i ostróżki nie było innej niż w nasionach ... a ja w poczynaniu roślinki od nasiona jestem niezdara ... wczoraj koleżanka powiedziała, że stała kobieta z ostróżką na bazarku ... pognałam po pracy zawalczyć o kolor rabaty ... nigdzie ostróżki nie było ... kobiet za to wiele ... a dziś patrzę na to co leży pod płotem i ... stwierdzam kurcząc się sama w sobie, że przez swą nadobną ignorancję zmarnowałam ostróżki za 4 zł !!! ... .......... ... bo nie miały kwiatu a zielone nie darło się ile w miąższu sił, że ostróżką jest ...
Ogrodnik mimo woli 17:37, 13 cze 2012

Do góry
Kosty pod katalpę i żurawki (te żółte drzewo po prawej) ..a to u Irenki pisałam co kupiłam...
A hortensje i byliny na przedłuzenei rabaty za koreankami... połowę zajmują rh..a druga połowa rabaty to bedą hortensje i byliny..by latem też coś sie działo..... czyli po prawej stronie tego mojego syfa.... bo takie bbrzydkei place w ogrodzie też mam...ale najpierw trzeba zrobić bałagan, aby było ładnie
I zapomniałam wstawić zdjecia....
Ogród dla Agusi 17:35, 13 cze 2012

Do góry
akanta napisał(a)
Dziękuję Kasiu ,ja raczkuje w necie.Tak myślałam.Ponawiam próbę z wklejaniem róż.

Akanto, jak się cieszę spotkaniem z Tobą na tym forum, z osobą która wszystko wie o roślinach,
i najważniejsze, że dzieli się tą wiedzą z innymi.
Twoje róże piękne, wyżej przykład. (jak ona się nazywa, chyba nie Lady X?)
Zdjęcia też robisz świetne, i wcale nie raczkujesz w necie, no może na Ogrodowisku, ale każdy z nas przez to przeszedł.
Widzę, że czasem są zdjęcia, które się nie otwierają. Jak też tak widzisz, to EDYTUJ i możesz poprawiać. Zagoszczę tu na stałe. Pozdrawiam serdecznie!
O....! 17:34, 13 cze 2012

Do góry
Irenko, no dzięki

i jeszcze takie kwiatki

oraz dzisiejszy widoczek... ( fotka trochę krzywo zrobiona, bo się spieszyłam, aby się nie obudziła...)
Ogród Ginger 17:32, 13 cze 2012

Do góry
I kolejna :
O....! 17:28, 13 cze 2012

Do góry
lawendowo

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 17:26, 13 cze 2012

Do góry
Pastella c.d.

Pąk Leonardo Da Vinci

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 17:25, 13 cze 2012

Do góry
no dobra, jako maly przerywnik - w końcu to Ogrodowisko Jeszcze różyczki

Cottage Rose

Mrs John Laign

Pastella

To będzie zaczarowany ogród 17:10, 13 cze 2012

Do góry
greglis napisał(a)

Uff... skończyłam obsadzanie mojej rabaty kwaitowej, teraz tylko czekać aż sie rozrośnie i zakwitnie w pełni

piękna rabata
czy tam tylko jednoroczne? i czy one w cieniu dadzą radę, np. słońce do 12, a potem cień i może info jakie rośliny tam rosną

Rabata jest w słońcu praktycznie cały dzień, dopiero po 17 jest w cieniu.
Co na niej rośnie... chyba łatwiej powiedzieć czego tam nie ma
nie pamietam wszystkich roślin ale sa na pewno : ostrózki, ostrózki jednoroczne ( ale nie wiem gdzie wyrosły ) łubin, naparstnice , szałwie, lilie, mieczyki, róże, anabellka, i cała masa jednorocznych kwiatuszków których nzaw nie pamietam , sianych z nasionek. Caloś uzupełnia niezliczona ilość surfini, czekam teraz aż zakryja beton, Może teraz tego nie widac ale tak naprawde kwitnie tam dopiero polowa roślin, czekam na lipiec

dzięki za info, czyli trudne u mnie do skopiowania, z powodu słońca;
powiem, że mnie ten beton bardzo sie podoba w połączeniu z kolorystyką tej rabaty, udany mariaż
Ogrodnik mimo woli 16:59, 13 cze 2012

Do góry
Moje wczorajsze zakupy.... tyle udało się wstawić do malutkiej osobówki... nie liczę zakupów spozywczych i rzeczy do pracy..... po ułożeniu okazało się, ze jeszcze jedna doniczusia by weszła...ale padało i nie chciało mi się wracać Rano M pędzi do pracy...na ostatniachwilę...otwiera auto..a tu takie akuku..... nie dość że spóźniony, to zapakowane auto...musiałbiedak t orozłądować... problem w tym jak to wyjąć by nie połamać...bo awantura rodzinna gotowa...
To najwyższe to hortensja Starbrust za 20 zł.
Ogród w Holandii 16:24, 13 cze 2012

Do góry
Teraz to wszyscy oglądają co się u Gabika dzieje. I wcale się nie dziwię, bo wielka przemiana tam nastepuje! A ja tymczasem małymi kroczkami do przodu...
Dzięki linkowi u Gabika i poradom specjalisty od żurawek - Igora, zrobiłam pierwsze w życiu sadzonki. Zakupiłam dużą żurawkę Black Beauty i oddzieliłam małe odrosty. Powstało 7 sadzonek, na prawdę niewiele mniejszych niż te sprzedawane po 4 euro. Tylko pytanie czy zaczną rosnąć?
Oto dumna mama z przychówkiem:

to naprawdę musiała być duża, jak tyle sadzonek!
Ogród w Holandii 16:12, 13 cze 2012

Do góry
A teraz najwazniejsza w tej chwili rabata - różana. Na razie in spe, chociaż jedna róża - rambler już tam rośnie i ma się po drabinie wspinać. Duży bukszpan z lewej pójdzie bardziej pod płot, ale dopiero gdy płot stanie czyli na jesieni. Od małego bukszpanu w prawo posadzone są białe firletki, w lewo od niego na razie jedna phalaris picta, ale ze 2 jeszcze dosadzę. A potem w prawo pójdzie 20 sztuk holcus mollis. Drugi pas będzie zrobiony z żurawek - właśnie tych Black Beauty i jakichś jasnych chyba Caramel. I reszta dla róż. Na liście są na razie Eden Rose, Sharifa Asma, Aphrodite, polecane przez AnięDS Granny i Heritage. I teraz pytanie jak to rozsądnie umieścić. Jeśli ktoś chciałby pomóc i zabawić się w projektanta to ja będę bardzo wdzięczna.
Ogród w Holandii 16:04, 13 cze 2012

Do góry
Teraz to wszyscy oglądają co się u Gabika dzieje. I wcale się nie dziwię, bo wielka przemiana tam nastepuje! A ja tymczasem małymi kroczkami do przodu...
Dzięki linkowi u Gabika i poradom specjalisty od żurawek - Igora, zrobiłam pierwsze w życiu sadzonki. Zakupiłam dużą żurawkę Black Beauty i oddzieliłam małe odrosty. Powstało 7 sadzonek, na prawdę niewiele mniejszych niż te sprzedawane po 4 euro. Tylko pytanie czy zaczną rosnąć?
Oto dumna mama z przychówkiem:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies