Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje miejsce na ziemi ;) 15:32, 30 maj 2012

Do góry
oraz róże ...

Różany sezon 2012 15:30, 30 maj 2012

Do góry
Aniu piękne te żółtki Agnes i Aicha, a jak przyjemnie pachną...
Może i ja pokażę, co u mnie zakwitło.
Poznańska

Persian Yellow

Sneeprincesse

Św. Tereska z Lisieux

The Fairy

Chciałabym pokazać jeszcze parę zdjęć z warszawskich ogrodów botanicznych - róże kwitną tam bajecznie, tylko nie wiem czy mogę w tym wątku.
Ogród Bogusława 15:30, 30 maj 2012

Do góry
Wierzba japońska sporo urosła
Moje miejsce na ziemi ;) 15:29, 30 maj 2012

Do góry
Rozkwitły pierwsze "rozweselacze" ...

Moje miejsce na ziemi ;) 15:27, 30 maj 2012

Do góry
...

...
Moje miejsce na ziemi ;) 15:24, 30 maj 2012

Do góry
Moje zakątki ...

...
Rododendronowy ogród. 15:23, 30 maj 2012

Do góry
Gabrysiu mam krótsze foremki od Twojej i pomyslałam że jeszcze wyrosnie więc wlałam w dwie ale on bardzo nie rosnie więc trochę moze za niskie mi wyszły, muszę robic z półtorej porcji na te dwie formy. Następnym razem będzie lepiej mam nadzieję. Chlebki wyglądają tak:

Jolu to dawaj to masełko i przyjmuję dalsze propozycje. Gabrysiu i Jolu serdecznie pozdrawiam.
Ogród Bogusława 15:19, 30 maj 2012

Do góry
jestem śliczny.

ja też
Ogród Bogusława 15:13, 30 maj 2012

Do góry
Fagus - Buk stracił połowę liści teraz nadrabia

przed przymrozkiem

i po
Kolorowe rabaty 14:49, 30 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Jedyny,niezidentyfikowany rh w moim ogrodzie oprócz Danusi co podmarzł
Może ktoś zna jego imię ???
Jest po reanimacji poważnej już o mały włos nie poszedłby na śmietnik Odrobina wysiłku i jest jak nowo narodzony

Może byc Alfed albo Catawbiense Grandiflorum , pewnosci jednak nie ma.

Może Roseum Elegans?
Rododendronowy ogród. 14:49, 30 maj 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

A u mnie rh w większości juz przekwitają. Kilka zdjęc z dzisiejszego ogrodu.

Fajnie się patrzy teraz na Twoje zdjęcia, jak już doskonale wiem, jak to wygląda naprawdę. Wydaje mi się, że wiele ogrodów lepiej się prezentuje na zdjęciach niż w rzeczywistości, a u Ciebie jest dokładnie odwrotnie. Proszę o dużo, dużo zdjęć.
Czy walczyłaś już z chlebem? Pochwal się.
Przesyłam uściski.

Gabrysiu chleb za 10 minut będzie do wyjęcia ale aż sie boję jak mi wyjdzie. Jesli będzie mozliwy to sie pochwalę a jak nie to będzie cisza w eterze.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 14:33, 30 maj 2012

Do góry
A tak mój trawnik wyglądał w czerwcu 2011
Może nie idealny, ale jak na początkującego całkiem całkiem.
Jak by się udało do takiego powrócić będę zadowolony.
Ogród z perspektywą na przyszłość 14:23, 30 maj 2012

Do góry
Prezencik od synka rozwija się pięknie

Ogród z perspektywą na przyszłość 14:20, 30 maj 2012

Do góry
Rzeczywiście Kórnik naprwdę piękny, bardzo zadbany.

Dominiko, prawdopodobnie dzidziuś będzie w sobotę, bo nie możemy dłużej czekać. Smartuszek z niedgo. Czekał na Wielki Dzień do Dnia Dziecka

Dziś mamy z M trzecią rocznicę ślubu. Oczywiście sprezentowałam sobie kwiatki do ogrodu

Dzwonek brzoskwiniolistny

oraz Przetacznik kłosowy

Moje miejsce na ziemi ;) 14:02, 30 maj 2012

Do góry
Zachody słońca ...

...
Rozpoznawanie chorób i szkodników 14:01, 30 maj 2012

Do góry
Tutaj wklejamy nagłe przypadki do rozpoznania lub w już istniejących wątkach.

Syla napisał(a)
Co dolega moim świerkom serbskim ..... Kupiłam je w zeszłym sezonie ..... Co niektóre zaczynają przybierać jaśniejszy kolor zieleni a na gałązkach wygląda to tak ....

Wyczytałam , że może to być osutka świerka ??? Teraz wiosną chciałabym przeprowadzić na świerkach opryski profilaktyczne ale nie jestem pewna czy to dokładnie to o czym napisałam ....

(Poniżej jeszcze napiszę jakie miałam problemy w zeszłym sezonie z roślinami może to ma wpływ również na moje świerki teraz .....)

Zakupione inne rośliny w tej samej szkółce co świerki również mocno chorowały .... Zakupiony w zeszłym sezonie bonsaj (sosna pospolita) miał mszycę świerkową i udało mi się to opanować . Igły przestały brązowieć i opadać i pięknie się zazielenił (intensywna zieleń)
Zakupiony natomiast klon z tej samej szkółki miał mączniaka prawdziwego. Zobaczę jak sobie poradzi w tym sezonie ....

W marcu popryskałam wszystkie rośliny promalanem , pewnie to nie wystarczy dlatego przygotowałam się wcześniej na zastosowanie profilaktyki ale zgodnie z literaturą muszę poczekać na odpowiedni termin zastosowania tych środków......

Z góry dziękuję za informację ..... pozdrawiam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:58, 30 maj 2012

Do góry
popcarol napisał(a)

Poziomki - słabe fotki, ale są...

Ale mi narobiłaś smaka... mniam!
U mnie jeszcze zielone...
Ogrodnik mimo woli 13:53, 30 maj 2012

Do góry
abiko napisał(a)
Ania no piękny ten powojnik, jaki to? Mój jedyny wymarzł.. zastanawiam się czy dalej je kupować.

Bylinowe nie wymarzają napewno.....mam kilka i są nie do zdaracia.... przesadzane, niepodllewane, nienawożone..i gdzie nie posadzone tam rosną... może kwiatki małe, ale za to dużo....
Ten powojnik to Multi Blue..... ten drugi niebieski First Lady (na foto poniżej) też przeżył zimę....

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:50, 30 maj 2012

Do góry
Turzyca Carex Siderosticha Variegata od Irenki już w ziemi - dziękuję!

Poziomki - słabe fotki, ale są...

Lilie kupione w Biedronce za grosze pięknie rosną. Muszę pamiętać by za rok w marcu kupić więcej - wszystkie białe

Nie wiem dlaczego lilie u mnie w 1wszym roku rosną przepięknie, a potem w gruncie w roku kolejnym marniutko Chyba słaba ta ziemia jednak

Tawuły japońskie się rozszalały i podwoiły swoją wielkość - po kwitnieniu ciacham je na kulki

Jagoda kamczacka - tylko Duet w tym roku ma owoce, Wołoszebnica zmarzła albo coś - w każdym razie owoców niet. Duet:

A powojnik bylinowy kwitnie w najlepsze Ciekawe czy liście mu się przebarwią na bordowe jak u Bogdzi?
Moje miejsce na ziemi ;) 13:50, 30 maj 2012

Do góry
Smakowicie ...

...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies