Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

To będzie zaczarowany ogród 10:33, 10 lip 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)

Kasiu, a gdzie się kupuje takie mebelki? Fotele to chyba Ikea, ale stolik???
Pewnie sama malowałaś???

Mebelki cudne, ale obawiam się, że to nie jest IKEA
Przepiękna aranżacja! Jestem zachwycona Twoim ogrodem i wspaniałym domem. Proszę o więcej zdjęć

Foteliki to IKEA, polowałam na nie od zeszłego roku, niestety wtedy wiosenna kolekcja jakoś mi uciekła, poduchy też ikeowe. A stolik z marketu budowlanego, oczywiście przemalowany
Ogródek Hanusi po zimie 10:30, 10 lip 2012

Do góry

To są 2 różne egzemplarze....kuzyni chyba....
Ogród Dominiki 10:18, 10 lip 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Niezwykły,perfekcyjny,soczysty ......marzenie....wydaję się być takie proste posadzić parę gatunków roślin,trochę drzew - a wszystko otoczyć ramą z bukszpana......tylko TO COŚ okazuje się być trudne

Ta soczystość wynika z porannego oświetlenia. Nie lubię koloru zieleni na fotkach robionych w pełnym słońcu, więc te dwa zdjęcia zrobiłam dziś rano zanim słońce nadało roslinom żółtawy odcień.Przy okazji zmoczyłam nogi poranną rosą. Gdybym teraz pstryknęła fotkę tych kulek, kolory nie byłyby już takie ładne i soczyste.Na poniższym zdjęciu widać wyraźnie różnicę w kolorach roślin będących w cieniu (dół zdjęcia) i w słońcu (góra fotki):
Ogródek Hanusi po zimie 10:15, 10 lip 2012

Do góry
Ana napisał(a)

A
A mieczyk chętnie by się schował w objęcia gipsówki.....

]

ależ delikatnie wygląda! A moja gipsówka wschodziła i wschodziła i zatrzymala się na etapie liści i ani drgnie

Może jest za bardzo w cieniu?Ale jeżeli masz z wysiewu,to trochę dłużej to trwa.Ja kupiłam gotową rozsadę.I w tym samym miejscu jest od lat dziesięciu.
Rododendronowy ogród. 10:08, 10 lip 2012

Do góry
Bożenko gratuluję 1000 stron w wątku pełnym pięknych zdjęć, ciekawych informacji, porad, dyskusji oraz bajek przyrodniczych i nie tylko

Moje poletko 09:46, 10 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Wpadłam na chwilunię a tu mija półtorej godzinki.Też tak macie?

I to jest ogródek na szarym zadymionym Śląsku???
Celinko, dzięki Tobie i innym ogrodowym zapaleńcom Śląsk już mi się kolorowo kojarzy
pozdrawiam
Ogródek Hanusi po zimie 09:42, 10 lip 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
A
A mieczyk chętnie by się schował w objęcia gipsówki.....

]

ależ delikatnie wygląda! A moja gipsówka wschodziła i wschodziła i zatrzymala się na etapie liści i ani drgnie
Rododendronowy ogród. 09:40, 10 lip 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Nowy Tysiąc rozpoczęty
zleciały się ogrodowe ptaszęta
A Ty Bożenko chodź dumna jak paw
i czasami zdjęcia ogrodu lub bajkę wstaw

miłego

Wprawdzie to nie w moim stylu by byc jak paw ale postaram sie coś jeszcze napisac co byście chcieli przeczytac. Dzieki Jolu za wszystko.
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 09:40, 10 lip 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Tak jak wcześniej wspomniałam wczoraj strzygłam pierwszą z dwóch moich spirali W zeszłym roku było pierwsze cięcie ze zwykłej nieformowanej tuji Zarosła troszkę i zagęściła się Dopiero gdy jest obcięta widać jaki był z niej rozczochraniec

Z innej perspektywy

cudna ta spiralka
Pszczelarnia 09:37, 10 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Taką Cię zapamiętam - szczęśliwą ogrodniczkę

Nie no - zmień awatar Ewuś

Jak miło widzieć Twoją twarz Niestety nie mogłam przybyć, ale ciesze się, że wreszcie mo0głam Cię zobaczyć Chyba jestem wzrokowcem, bo teraz Twój ogród stał mi się bliższy
Mam pomysł. Może zrobimy dzień odsłony gospodarzy Ogrodów? Kto będzie chciał być bardziej anonimowy wytnie fotkę na następny dzień.
Proszę o pomoc ... :) 09:37, 10 lip 2012

Do góry
hej Sebek . dzieki za szybki odzew

wklejam kawałek projektu

30. żywotnik globosa
37 wrzos pospolity (5 odmian)
42. wrzosiec krwisty (2odmiany)
12. dziurawiec hilcote
45. funkia
49. rozplenica japońska
te 5 kulek po lewej to pięciornik ale już go nie chcę bo mam w innym miejscu

klon i świerki (1 i 2) są posadzone już poza chodnikiem i podsadzone jałowcem "tamariscifolia" (15)

Doradźcie proszę czy jest sens wchodzić w te wrzosy czy lepiej całkowicie co innego tam wymyśleć
z góry dziekuję

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 09:36, 10 lip 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Tutaj szafeczki na biżuterię 3szt. najwieksza z pozytywką , koszt jednej - funt.stan bdb.nie wiem jaki kolorek będzie docelowy.lusterko pół funta.drewniany pojemnik okrągły też pół funta.Kieliszki komplet tyle samo.

Diana
, dobij

Ja chcę na flea market już!

A z Rosją...hm....może znajdzieemy własciciela pięknego ogrodu w Rosji, zwabimy go na Ogrodowisko, a potem niecnie wykorzystamy do dystrybucji
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 09:33, 10 lip 2012

Do góry
Druga już chyba padła
Rododendronowy ogród. 09:32, 10 lip 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Bożenka matematyk ? - w życiu nie uwierzę
Taki fachowiec inaczej wygląda , mówię szczerze.
Okulary na nosie i mina groźna , marsowa
Za brak wiedzy wlepić pałę gotowa.

Spójrzcie na Bożenkę - to przecież aniołek
Kocha ludzi, ptaszki , kotki i każdy fiołek .
Na ten tysiączek życzę wiele dobrego
Nie zmykaj z ogrodu rododendronowego.

Odpisywałam wszystkim po kolei a tu mi mignęły piękne róże , spojrzałam a do nich jeszcze wiersz. Nie wiersz tylko cudo-wiersz. Dziękuje bardzo Zbyszku i tylko powiem ze wstwianie pał nie jest mi obce, sporo tego było i min marsowych też.Zawsze przy takich okazjach mówiłam że nie ta matka kocha dziecko która nie pozwoli mu zrobic ukłucia bo to boli i pozwoli mu umrzec ale ta która jeszcze przytrzyma wrzeszczace dziecko by mu to ukłucie zrobiono i je szybko wyleczy. I ja taka właśnie byłam. Nie wszyscy to chcieli zrozumiec - trudno. Ale były i wielkie sukcesy, a z najwiekszym moim sukcesem wychowawczym ciągle mam bardzo bliski kontakt choc przebywa za granicą i nazywa mnie ciągle swoim aniołem strózem a był to bardzo trudny przypadek . I on czyta Ogrodowisko i moje bajki swojej córce.Jeszcze raz Ci bardzo dziekuje.
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 09:32, 10 lip 2012

Do góry
Róża zjedzona przez skoczka rózanego chyba już po niej
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 09:31, 10 lip 2012

Do góry

Do góry

Do góry

Do góry
Ogród Leny. 09:31, 10 lip 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Marzenko no ja mam zdecydowanie mniejszy nos...

To mój"rzygacz" ścienny , ale oczywiście nie dokończony ..może za rok
Wczoraj zrobiłam nową - rozwojową rabatę
Z czasem zmieni wygląd bo dojdą obrzeża wokół domu ,ale że ja "pędziwiatr" to musiałam już coś mieć...
Wokół nieład ale jak włączyć "oczy wyobrażni" to i cisowy żywopłocik można sobie zobaczyc,dorodne żurawki i ładnie uformowany bukszpan

Witaj Lena. Ten bukszpan bardzo mi przypomina mojego bukszpana a la bonsai w donicy! Też taki trochę potargany, ale przez to fajny i ciekawy. Juz masz bardzo dużo wspaniałych roślin i piękne zakątki. I znowu jak u mnie - teraz dać im czas, niech rosną. pozdrowionka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies