Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik mimo woli 23:00, 26 maj 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Aniu,no no,zdjęcie z dachu imponujące! Czytałam o Twoim dniu dobroci dla domu.Też muszę taki zorganizować,podłogi aż się o to pro
szą Pozdrawiam serdecznie!

Niestety skończyłsiedzień dobroci dal domu.....na dniu dobroci dla ogrodu..... żeby chociaż było widać jakiekolwiek efekty..
Po prostu ogród... 22:59, 26 maj 2012

Do góry
Rh 'Rasputin'

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:55, 26 maj 2012

Do góry
i taras

Po prostu ogród... 22:54, 26 maj 2012

Do góry
Rh 'Rasputin'

Poznajemy ptaki 22:53, 26 maj 2012

Do góry
Basiaw napisał(a)
Sikorkowej historii ciąg dalszy, dziś jedyne 7 razy wkładałam pisklaki do gniazda, w tym raz wyskoczyły w duecie

Juz są ładnie opierzone to zaraz wyjdą z gniazda a na razie możesz je nadal tam wkładac albo pobawic sie w ich mamę i karmic robaczkami najlepiej takimi które w mące się wylęgaja ale pewnie ich nie masz to wkładaj cierpliwie .
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:52, 26 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
(...) Teść aż się nerwowo spoglądał co jeszcze ciachnę !!!

Marzena2007 napisał(a)
Pocieszyłam go że na ciachanie innych za późno, niech na poczeka do jesieni

no to ma do myślenia do samej jesieni
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:50, 26 maj 2012

Do góry
Dzisiaj obsadziłam donice, ale nie jestem zadowolona pisałam że nie mam pomysłu co wsadzić...
przy wejściu

na wykuszu
Po prostu ogród... 22:45, 26 maj 2012

Do góry
Rh 'Catawbiense Grandiflorum'

Ogród w Alei Lipowej... 22:18, 26 maj 2012

Do góry
justi napisał(a)

Podobają mi się Ci adoratorzy
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:15, 26 maj 2012

Do góry
Witaj Kasiu! A ja już u Ciebie widzę "Piękne trudnego początki"... Rabaty napakowane, czuję, że bez poszerzania się nie obejdzie. Zieloniutko u Ciebie, jakby tylko nad Tobą deszcz padał... Ja podlewam codziennie, a wszystko żółcią trąci ...... Twoje rabatki zdaje mi się, w słońcu? A Citronelki się nie przypalają? I hosty też nie?
Zachwycił mnie ten zestaw.

Fantastyczne zdjęcia zrobiłaś bażantowi! Aż dziw, że się nie bał wejść, no bo że spacerował między roślinami, to rozumiem, ale że się pchał na budowę???
Nie doczytałam, jak się skończyło rozpoznawanie perowskii? Bo moja wygląda zupełnie inaczej. Jest szaro-srebrzyście-zielona. I ja ją przycinam równo na 4 oczka nad ziemią. Nie zostawiam zdrewniałych pędów. Szkoda, że tak późno zakwita.
Pozdrawiam Kasiu
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:14, 26 maj 2012

Do góry
Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających mój wątek
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:11, 26 maj 2012

Do góry
hosty

ostróżki mają już pączki - zastanawiam się dlaczego ta największa jest taka jasna? obok druga ostróżka i ma ciemne liście, zresztą pozostałe też mają ciemnozielone liście. Czy czegoś jej brakuje?
Ogród w Alei Lipowej... 22:10, 26 maj 2012

Do góry
justi napisał(a)

Justi to całkiem niezłe facety .Niech sobie tak siedzą ,naprawdę

Meble są fajnie kiedyś były bardzo atrakcyjne wysprzedarze,dziś byłam i chyba 225 zł w promocji jedno takie krzesło Moja kolezanka kupiła stół wielki rozkładany za 300 zł u nich ...
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:07, 26 maj 2012

Do góry
Tu drugie miejsce z hortensjami i żurawki Blackberry Jam (niestety tło nieciekawe)

Anabelki mają liczne pączki

kwitnie krzewuszka, a myślałam, że zimy nie przetrzymała

szałwie zaczynają pokazywać swój piękny kolorek
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:07, 26 maj 2012

Do góry
ja patrzę jak zaczarowana bo jak wtykałam te kłącza (chyba tak się to nazywa ) to nie wierzyłam, że to nosa z ziemi wyściubi ... a to prawdziwie rośnie ... i to na długości całego domu bo nie mając pojęcia co z tym począć na biega skopałam pas wzdłuż domu ... i kilka pod skalniakiem ... teraz jak wyszły to bardzo jestem ciekawa czy będą wielkie ... no i czy zakwitną ...

dziś pojechałam z koleżanką pomóc jej kupić "balkonowce" i wróciłam z pelargoniami ... są cudne ...

ta w pąku ma kolor ciemnego wina ... bardzo ciemnego ...
Buk pospolity - Fagus sylvatica 22:02, 26 maj 2012

Do góry
Witam pierwszy raz i od razu poproszę o pomoc.
Chodzę po forach i szukam odpowiedzi.
KUpiłam buk płaczący, posadziłam w kwietniu. Ze trzy tygodnie stał, w końcu zaczął wykształcać liście, wszystko było ok, do czasu. Ostatnio zauważyłam, że niektóre liście (także te najmłodsze) zaczynają się odkształcać i zwijać do wewnątrz, na niektórych pojawiają się jasnobrązowe plamy (jak na ostatniej fotce). Sprzedawca kazał posadzić w ziemi uniwersalnej, stanowisko - półcień, wody mu raczej nie brakło. Co to może być? Trzeba interweniować? Strasznie podobały mi się te drzewka, taki szczepiony płaczący był w sam raz do mojego małego ogródka, nie chcę go stracić od razu...

pozd, Basia
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:01, 26 maj 2012

Do góry
kwitną żurawki

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:58, 26 maj 2012

Do góry
Serby mają piękne przyrosty

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:53, 26 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

laik ... ale jej kanny rosną do 2 metrów prawie !!! ... i żadnych nawozów ... tj żadnych sklepowych same naturalia ... jak u Irenki przeczytałam, że jej przetrwały zimę w trocinach to zadzwoniłam i pytam w czym trzymała nasze ... chyba żałuje, że mi je dała

Jak sobie kury wychodujesz w ogrodzie to też będziesz miala nawóz naturalny chwastów nie będzie bo wyskubią, same zalety

prawie, bo trawki też nie będzie i tylko klepisko, zamiast tego romantycznego zakątku

I smrodzik
A ja zawsze za późno sobie o kannach przypominam i jak je posadzę pod koniec kwietnia to kwitną dopiero we wrześniu ..... W tym roku oczywiście tradycji stało się zadość Na dodatek moje zawsze są jakieś piciulkowo małe, wkurzam się kupuję kolejne i znów małe i tak co roku od około 5 lat...
Co dalej z tym ogrodem?? 21:51, 26 maj 2012

Do góry
Wiola napisał(a)
Tu daję fote roślin które muszę przesadzić (najlepiej na te rabaty właśnie) z powodu planów zabudowy...

rododendron, hortensje i dwa iglaki.... róze już poszły

witam
warzywniaczek fajny podoba mi się, duże drzewka A jeśli chodzi o roślinki do przesadzenia super - ładniusi rh (chciałabym żeby mój był już taki duży) i hortensja która tutaj na ogrodowisku jest uwielbiana... no i tyle miejsca wokół domu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies