Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje poletko

Moje poletko

Celina 20:43, 22 lip 2012

Pierwszy kwiat hibiskusa bardzo jaśniuteńki róż z amarantowym oczkiem

monteverde 21:46, 22 lip 2012

Celinko a Ty nie masz psa na działce, bo te grzyby to takie po psich siuśkach? hibiskusy powyjmuj z ziemi staraj się nie otrzepywać z ziemi bryły korzeniowej i powysyłaj ludziom o mnie nie zapomnij w tamtym roku sobie kupiłam takiego i niebieskiego ale jest w starym ogrodzie i nie wiem czy jeszcze żyje, w tym ogrodzie w tym roku pół krzaka mi wymarzło i siedzi taka sierota połówka, pokażę Ci moje te są kupione, a teraz mój krzak którego polówkę musiałam wyciąć , bo zmarzła, ma kolorowe listki i zielone i kwiaty różowe i niebieskofioletowe na jednym krzaczku, zdjęcia z tamtego roku ale Ci nafociłam, popatrz a potem zabiorę
Celina 22:10, 22 lip 2012

monteverde napisał(a)
Celinko a Ty nie masz psa na działce, bo te grzyby to takie po psich siuśkach? hibiskusy powyjmuj z ziemi staraj się nie otrzepywać z ziemi bryły korzeniowej i powysyłaj ludziom o mnie nie zapomnij w tamtym roku sobie kupiłam takiego i niebieskiego ale jest w starym ogrodzie i nie wiem czy jeszcze żyje, w tym ogrodzie w tym roku pół krzaka mi wymarzło i siedzi taka sierota połówka, pokażę Ci moje te są kupione, a teraz mój krzak którego polówkę musiałam wyciąć , bo zmarzła, ma kolorowe listki i zielone i kwiaty różowe i niebieskofioletowe na jednym krzaczku, zdjęcia z tamtego roku ale Ci nafociłam, popatrz
a potem zabiorę

Niczego nie zabieraj!!!!
Psinę miałam,ale ona już z nami nie jest od 2 lat! a poza tym miała swoje miejsce na siuśki ,bo mądra była!
Trochę hibików powsadzałam do doniczek. A resztę dzisiaj wykopałam i zasiliłam kompost!
Aniu,Twoje hibiki są wypasione! oczywiście jak będziesz miała chęć wyślę też tego mojego!!
Celina 22:23, 22 lip 2012

Ponawiam SOS! jak sie tego dziadostwa pozbyć!!

marzena 22:31, 22 lip 2012

piękny kwiat hibiskusa
ja czekam dopiero na kwitnienie mojego...

nie wiem, jak sie pozbyć ...ale w pierwszym momencie myślałam, ze pokazujesz muszelki...
Celina 22:39, 22 lip 2012

marzena napisał(a)
piękny kwiat hibiskusa
ja czekam dopiero na kwitnienie mojego...

nie wiem, jak sie pozbyć ...ale w pierwszym momencie myślałam, ze pokazujesz muszelki...

Witaj Marzenko! No niestety nie muszelki!
monteverde 22:40, 22 lip 2012

może kwaśna tam ziemia, to zwapnuj trochę
Celina 22:45, 22 lip 2012

monteverde napisał(a)
może kwaśna tam ziemia, to zwapnuj trochę

I myślisz Aniu że te grzyby -u nas faktycznie mówi sie na nie psiury!mogą być z kwaśnej ziemi??
barbara_kraj... 23:23, 22 lip 2012

Celina napisał(a)

Te piękne, acz niejadalne grzybki, to grzybówka bruzdkowana (Mycena polygramma )
Grzyby te wyrastają na pniakach drzew liściastych (często dębie), zgrzebanym drewnie, leżących gałązkach. Owocują od pełni lata do jesieni.
Aby się ich pozbyć trzeba usunąć podłoże, które żywi ich grzybnię. Jak nie będą miały warunków do rozwoju, to znikną.

Też by mi się przydał niewielki hibiskusik))
Celina 23:51, 22 lip 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Te piękne, acz niejadalne grzybki, to grzybówka bruzdkowana (Mycena polygramma )
Grzyby te wyrastają na pniakach drzew liściastych (często dębie), zgrzebanym drewnie, leżących gałązkach. Owocują od pełni lata do jesieni.
Aby się ich pozbyć trzeba usunąć podłoże, które żywi ich grzybnię. Jak nie będą miały warunków do rozwoju, to znikną.

Też by mi się przydał niewielki hibiskusik))

Basiu wywalam już razem z ziemią! a to sie pokazuje w różnych miejscach a jakaś chemia na to, jest Ci znana??
Hibiskus masz załatwiony! Tylko sie przypomnij! A kiedy byś chciała go dostać?
Taka sadzonka jak na fotce wystarczy?