Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi po zimie 23:10, 25 maj 2012

Do góry
Dziś inauguracja obchodów Dni Koszalina-746 lat ma nasze miasto,
Było dużo imprez w różnych częściach miasta, ale my z wnuczkiem wybraliśmy nasze pobliskie tereny spacerowe.
Rejon naszej politechniki i pomnika Hasiora zamienił się w miejsce piknikowe,Dopisali rowerzyści,szczudlarze,miotacze ognia, przedszkolaki z gminy Mielno.Cała impreza zorganizowana przez
organizatorów II Festiwalu Sztuki w Przestrzeni Publicznej Koszart 2012.-A całość nosiła gorącą nazwę Atomowy Koszalin.I była protestem przeciw budowie elektrowni atomowej w pobliskich Gąskach .
Na zakończenie Zapłonęły Ptaki Hasiora. Popatrzcie.

Poznajemy ptaki 23:07, 25 maj 2012

Do góry
Jej ale super takie maluszki a jakie grzeczne.
Dziś znów pstryknąłem drozdy.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:06, 25 maj 2012

Do góry
justi napisał(a)
[quoteirena_milek napisał(a)]

O ja ładnie kwitnie u Ciebie pęcherznica, moja przycinana to pewnie się nie doczekam takich kwiatków. Śliczne delikatne jak pampuchy

Justi, dzięki, żeś nazwę przypomniała, bo ja znowu zapomniałam!
super ta roślina, ale chyba jak się tnie nie ma kwiatów; widziałam u sąsiada w formie drzewka, korona w kulę, boziu jakie piękne to było, ludzie potrafią
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:03, 25 maj 2012

Do góry
[quoteirena_milek napisał(a)]

O ja ładnie kwitnie u Ciebie pęcherznica, moja przycinana to pewnie się nie doczekam takich kwiatków. Śliczne delikatne jak pampuchy
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 22:59, 25 maj 2012

Do góry
RATUNKU
dzisiaj będąc u mojej teściowej zobaczyłam jak marnieje jej przepiękna 10 letnia wiśnia piłkowana.Zrobiłam zdjęcia.Ta gąsienica jest na wielu gałęziach od dołu do góry.Nawet nie wiem co to jest i jak temu zaradzić. Drzewo jest strasznie wysokie i nie ma jak sięgnąć żeby zrobić oprysk.Zostaje tylko opcja podlania czymś ...tylko czym ??????

Nasz mały raj na ziemi :) 22:59, 25 maj 2012

Do góry
Świeże przyrosty na tui aurea nana, na świerku białym i hakuro wciąż zachwycają

Ogródek Hanusi po zimie 22:57, 25 maj 2012

Do góry
Jolu.Lilak jeszcze za dobrze wczoraj nie był rozwinięty, więc z zapachem....trudno wyczuć.W poniedziałek będę niuchać.
Bogdo, U mnie citronelka kiepsko wygląda ,a oregano.... sama widziałaś.Za sadzonkę zapłaciłam 4 zł,,to nie 10-11.,jak wołają za żurawki.Teraz już mój krzaczek się rozrósł,i jak tylko przyjdzie okres z opadami....podzielę.
Nasz mały raj na ziemi :) 22:55, 25 maj 2012

Do góry

Ubiorek zmienia kolor na różowy

Berberys Admiration nabiera swoich jaskrawych kolorków...

Rojniki szaleją

Moje ogrodowe początki :) 22:55, 25 maj 2012

Do góry
Moje ogrodowe początki :) 22:54, 25 maj 2012

Do góry
Trzeba też oberwac najgorsze liście.

Tak wyglądal mój -teraz to prawie łysy chochoł. Ale co zrobic - tak to bywa w ogródku
Moje ogrodowe początki :) 22:53, 25 maj 2012

Do góry
Ta azalia to "IL TASSO"
Lecę w kulki... 22:51, 25 maj 2012

Do góry
baraga1904 napisał(a)

Donice przed sklepem...

[

ostatnia

Ania chyba zaszaleję i taką fuksjową sobie kupię z różowymi kwaitami wygląda bosko. Do moich szarości by chyba pasiło
A emigrować nie musze bo takie centrum mam 5 min od pracy tylko wolę już tam nie jeździć bo bankrutuję
Ale od dzisiaj zaczynam zbierać na taką wielgachną donice.

Do koloru szrego róż pasuje idealnie - taki kontrastowy. Widziałam połączenie szarego domu ( tynku) z czerwonymi donicami z bukszpanowymi kulami ( u mojej siostry ) i moim zdaniem jest ekstra.

...już to widzę ...............
dla mnie też EXTRA

...u Marzenki wszystko EXTRA
Nasz mały raj na ziemi :) 22:50, 25 maj 2012

Do góry
Dzisiejszy dzień pomimo iż był strasznie wietrzny i troszkę zimny spędziliśmy prawie cały na zewnątrz... Słoneczko nawet nam od czasu d czasu przyświecało.... Ja poplewiłam troszkę warzywniak... a Arek skosił trawnik... Reszta dnia to zabawy z dzieciakami

Zrobiłam też kilka zdjęć ogrodu....

Floksowa podusia już prawie przekwitła... teraz zastąpiła ją śnieżnobiała rogownica... Uwielbiam ją

Fajnie kontrastuje z ciemną dąbrówką która też pięknie kwitnie...

Lecę w kulki... 22:48, 25 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Donice przed sklepem...

[

ostatnia

Ania chyba zaszaleję i taką fuksjową sobie kupię z różowymi kwaitami wygląda bosko. Do moich szarości by chyba pasiło
A emigrować nie musze bo takie centrum mam 5 min od pracy tylko wolę już tam nie jeździć bo bankrutuję

Do koloru szrego róż pasuje idealnie - taki kontrastowy. Widziałam połączenie szarego domu ( tynku) z czerwonymi donicami z bukszpanowymi kulami ( u mojej siostry ) i moim zdaniem jest ekstra.
Puste pole z wysepką kwiatową 22:48, 25 maj 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

(...) Dziś byłam na targu i oddawałam doniczki mojej ogrodniczce, u której kupuję sadzonki. I mówię jej ze łzami w oczach: wszystko zmarzło... A ona mi na to: phi, żadna nowina...

Agnieszka – norrrmalnie się wzruszyłam, że takie LOVE przez Ciebie przemawia...
Ty się lepiej weź i pozszywaj jak najszybciej...
masz, żeby Ci nie zabrakło...

!!!
Mój mały raj na ziemi :) 22:45, 25 maj 2012

Do góry
ponieważ zostały mi 2 wrocławskie bukszpany postanowiłam je wsadzić k/furki (no trudno, nie będzie cisa aurera...) i zakupiłam dzisiaj przecudnej urody hosty pod te bukszpany : hosta greead expectatione ! piękna jest !
Lecę w kulki... 22:42, 25 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Donice przed sklepem...

[

ostatnia

Mój mały raj na ziemi :) 22:38, 25 maj 2012

Do góry
trawki jeszcze małe, ale już "widzę" jak pięknie będą wyglądać ! jestem zachwycona projektem Danusi

i te dokupione, Variegatus x 5

jeszcze bidnie to wygląda, ale jak dosadzę cisy i jak to wszystko podrośnie....
hylę czoła Danusiu za nic bym tak nie wymyśliła!
Bajkowy ogród Weroniki 22:37, 25 maj 2012

Do góry
Maju, Kajtkowi wiele można wybaczyć,bo on jest zabawny i kochany.
Haniu, w tamtym roku klekotały dwa boćki, i to chyba na Kajtka. U sąsiadów przybyła kotka,więc i dzieci mieć będzie,ha,ha.
Bogdziu, ale Ci wątki rosną...jak Twoje rododdendrony, a zdjęcia Twoje i nasze to dokumentacja Twojego pięknego ogrodu i miłego spotkania z 19.maja. Boćka mam kilka ujęć, gdyby naszła Cię wena twórcza, boćki podeślę. Pozdrawiam.
A ja uczę się nowego aparatu, a w przerwie na relaks zrobiłam podsumowanie paru majowych kolorów,bo maj się zbliża ku czerwcowi:

Bzy, fiołki, przebiśniegi, krokusy, weigele, różaneczniki, tulipany, kalina, tawuła,magnolia.

Azalie, maki, piwonie, pigwowiec, tulipanki, kuklik.

Irysy, omieg kaukaski, słonecznica (delosperma), krokusy, azalie (i takie wiosenne poduchy żółte...)

Irysy i kosaćce syberyjskie, hiacynty, krokusy, żagwiny, bratki, czubatka, floksy szydlaste.

Magnolia, akacja, skalnice, bzy,bergenie, azalie, clematisy, głóg.
I jeszcze można wymieniać. To na dobranoc.

Moje roślinki 22:35, 25 maj 2012

Do góry
Maju, spóźniłam się na pierwszą seteczkę ale szczerze życzę kolejnych stronek z fajnymi kurkami
uwielbiam jajecznicę ze szczypiorkiem
Dla Ciebie moja azalia,która już niestety zaczyna przekwitać. Szkoda, że tak szybko

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies