Dzięki za zliższą fotkę. Bardzo ładna biżuteria ogrodowa. Teraz widzę, to nie koszyczek tylko takie oplecione jakby gałązki z listkami. Nawet ważka przyleciała i ptaszek. Świetne to jest.
Marzenko, lawenda powalająca jednak u Was cieplej, klon nieźle powyginany a kamik to chyba na oborniku masz posadzony, że tak szaleje
A to na co czekasz
Marzenko, lawenda powalająca jednak u Was cieplej, klon nieźle powyginany a kamik to chyba na oborniku masz posadzony, że tak szaleje
A to na co czekasz
Aniu, specjalnie dla Ciebie fotka z mini-warzywniaczkiem
za tarasem mam 3 większe skrzynki (ukryte), a tu ziółka i maleństwa na słoneczku (pomidorki, sałata, rzodkiewka, bazylia, koperek, a na czele dynia - gdzie ja ją wcisnę.... )
Aldonko, też się cieszę, że mogłam Cię poznać. Robisz świetne zdjęcia. Bardzo ładne też te zimowe na Twoim wątku. Również kolekcja kolorowych fiołków i irysków,super. I jedna piękniejsza od pozostałych, hosta. A odętki taki mają kolor. Pozdrawiam.
Dla Irenki wielbicielki mojego arystokraty specjalne zdjęcie Kajtka, dzisiaj w roli grupy trzymającej władzę, tj. jedną łapką reguluje dopływ wody do oczka.Nie mówiąc o tym, że skoki do wody też już były, co widać w brakach puszystego futra. Pozdrawiamy.
Margerytki na dobranoc, bo M woła i woła na teatr.
Goniaczku, uaktualnij zdjęcia z piękną opalenizną. Już posadziłaś? Szybka jesteś, ja brnę w tematach nieogrodowych. Na razie ściskam. Było mi bardzo miło!
(...) Wiesz, przyjrzałam się dziś mojej Regal Splendor - moja będzie chyba miała wąziutką żółtą obwódkę na liściach. Ta Twoja jest przepiękna! Ty masz już cudowne piwonie, a ja na swoje czekam dopiero. Wczesna czerwona nawet nie otworzyła pąków, choć ich miała sporo Ot, durna aura w tym roku.
Pa!
Elu, moja nie ma żółtej obwódki więc to nie Regal Splendor. Szukałam, ale jak na razie nie spotkałam, może później, jak będę miała więcej czasu na nią trafię Jest taki ogrom odmian, że cieżko się połapać Sama jestem ciekawa, co mam
Na kwitnienie piwonii majowej nie miałam nadziei, bo w pąkach stała bardzo długo. U sasiadki już kwitła a u mnie nie. Trzeba ją dużo wody lać! Zakwitnie Ci na pewno, chyba że pąki podeschły...
Aniu, czuję że mi pomożesz. Mam dokładnie takiego samego bodziszka, jak twój na pierwszym zdjęciu, i taką samą żurawkę, tę ciemną z pierwszego zdjęcia. Jeżeli znasz odmiany to napisz.
Aniu, porównaj mnie wydaje się że jest taka sama.
Kwiatek bodziszka, liście bodziszka ładnie przebarwiają się na jesień.
Zdjęcie nie złe, ale coś widać. Będą bardzo wdzięczna.