Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Witajcie w Wyżełkowie 13:37, 09 lip 2012

Do góry

mam problem z podlinkowaniem mojego wątku, próbuję...
W między czasie opowiem dlaczego Wyżełkowo. Ogród ten, z wielką ogrodniczą pasja współtworzą dwa wyżły.
Młodsza Hebe - Pointer czyli wyżeł angielski (biała w czarne plamy) i młodsza Bryza -wyżeł niemiecki (brązowa)
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:33, 09 lip 2012

Do góry
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 13:31, 09 lip 2012

Do góry
W tym roku postanowiłam spróbować pobawić się w uprawę pomidorów. Plony zapowiadają się ogromne. Żebym tylko czegoś nie zepsuła.

Pierwsze soki z malin już zrobione

A to już ostanie tego roku truskaweczki

Ale zaraz będą boróweczki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:18, 09 lip 2012

Do góry
dokończyłam murki z bukszpanów, ale na prawą stronę znowu zabrakło, chyba 5 dokupię, czyli w sumie poszło mi 36 małych sztuk

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:15, 09 lip 2012

Do góry
i oczywiście gratuluję pierwszej setuchny!!!
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 13:04, 09 lip 2012

Do góry
Lato 2012 rok

Mój kawałek raju 13:02, 09 lip 2012

Do góry
Anabelki czosnki nadal ładnie wyglądają
języczka Rocket szykuje się do kwitnienia róża New Dawn
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:53, 09 lip 2012

Do góry
Sebek - wszystkiego co najlepsze w tym dorosłym życiu
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:49, 09 lip 2012

Do góry
Dziękuję za zaproszenie i zapraszam do siebie. Niedługo mam urlop, wiec byłoby miło spotkać się na pogaduchy w ogrodzie.
A te obrazy to tylko dwa z bogatej kolekcji obrazów haftownych krzyżykiem.

A te dzieła zdobia moja sypialnię.
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 12:48, 09 lip 2012

Do góry
Dziękuję za pochwały i pokazuję więcej.

To jesień 2011roku
Ogród Dominiki 12:41, 09 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Domi, przepiękny zakątek - bardzo podobny zaplanowałam koło tarasu - kulkowanie będzie (u mnie w mniejszej wersji niestety)

A co za drzewko rośnie w kulkach? Miłorząb, wiąz??

Domi te kule w obwódce bukszpanowej są przepiękne!!! Jesteś mistrzem świata w kulkowaniu bukszpanów !!!
Ogród wygląda perfekcyjnie, jakby co najmniej stado ogrodników w nim pracowało a nie świeżutka mama niemowlęcia

Oj Marzenko, nie przesadzaj z tymi pochwałami (ooo, słowo "przesadzaj" bardzo pasuje do tego forum). Jak patrzę na Twoje kanciki to od razu chcę lecieć do ogrodu i moje poprawiać. Na jesień wykancikowałam wszystko, ale za blisko kostki i teraz znów trawa powłaziła na granit i trzeba całą robotę wykonać od nowa!
Mój kawałek raju 12:39, 09 lip 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
O, matko ale masz nie ziemską ilość mieczyków, lilii zresztą też już się nie mogę doczekać kiedy zakwitną miecie. U mnie była w nocy masakryczna burza ale cudem nic nie na rozrabiała tylko prądu niet.

u mnie nic nie padało ale teraz jest parno chociaż wiaterek zawiewa, a wczoraj padłam przy kompie nos mi poleciał na klawiaturę to chyba przez ta pogodę
kielisznik
na parapecie od kuchni moje miniaturki aksamitka o zapachu wanilii scewola
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:38, 09 lip 2012

Do góry
Witaj Ana.
Wchodząc na „ogrodowisko” nawet się nie spodziewałam, że to właśnie od Twojego wątku zacznę przeglądanie Waszych ogrodów. Twój watek wtopił mnie całkowicie. Jesteś super pozytywnie zakręconą kobietką. Patrząc na otoczenie Twojego domu, myślę, że jesteśmy bliskimi sąsiadkami. Pewnie często spaceruję koło Twojego domu. Ja tez jestem trochę artystyczna duszą. A to moje dzieła:

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:31, 09 lip 2012

Do góry
I na setkę wrzucę do tej werandy kwiat pasujący, a jakże
gratuluję, uwielbiam twój wątek
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:28, 09 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
doszłam do wniosku, że dziś jest ten dzień ... bo zawsze gdy odkryjemy, że życie nasze zmienia bieg jest jakiś dzień, który to zaczyna ... na początku się tego nie wie ... tego dnia ... szuka się dopiero z perspektywy czasu i z reguły jak się go odnajdzie odzyskuje się spokój ...

no a ja taka mądrala jestem, że od razu wiem ... TO JEST TEN DZIEŃ ...

w dodatku społeczności ogrodowiskowa nie mogę powiedzieć, że nie byłam ostrzegana ... byłam ... przyjmowałam kolejne porcje infekcji regularnie ... intensywnie ... i ba chętnie ...

po tym przydługim wstępie przejdę do meritum ... niniejszym ogłaszam, że stwierdzam u siebie pełnoobjawowy zespół zielonego uzależnienia od pochruścia ... które to nabywam coraz częściej ... legalnie ... sama sobie i małżonkowi ... a nie na psa na ten przykład

"zioło" tu popularnie zwane owym pochruściem wywołuje u mnie i małża też stan euforii tak wielkiej, że jedyna córka nasza (urocza licealistka skądinąd częściowo lawendowa - choć jakimś cudem to nie krzak) jest naszym stanem mocno zaniepokojona i przyrzekła, że dołoży wszelkich starań na zjednoczenie latorośli członków niniejszej społeczności i wespół zamierza opracować jakiś plan na uzdrowienie ... detoks znaczy ...

a wszystko to bo pojechałam do OBI po melisę i Austinkę ... kupiłam

2 stożki bukszpanowe - każdy ok 50 cm w cenie 20 zł za jeden !!!

i 6 krzaczków ... każdy ok 35-40 cm ... w cenie 8 zł za jeden !!!

nie patrzeć na niewyburzony stary wiatrołap i ogólną nędzę estetyczną otoczenia ... patrzeć na perspektywy )) ...

no i wpadłaś jak sliwka w kompot! zaczyna się bukszpanowo! gratuluję, świetne zakupy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:28, 09 lip 2012

Do góry
Sebulku, wszystkiego, wszystkiego najlepszego !!!

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:28, 09 lip 2012

Do góry
Danusiu i ja także bardzo chcę Ci podziękować. Jestem z Ogrodowiskiem niemal od początku i prawie każdego dnia. A Ty, jesteś dla mnie Matką Danusią od ogrodów, tak Cię nazywam, kiedy opowiadam innym o Ogrodowisku. Jesteś Muzą, Inspiracją, Przyjaciółką, Wiedzą i Mądrością... po prostu wspaniałą Szefową
Dopiero dziś nieśmiało witam się także z Wami wszystkimi, choć jesteście już dla mnie jak przyjaciele, bez których trudno żyć
Od dawna już marzę o tym, by być ogrodnikiem w Raju, ale teraz już wiem z kim w Niebie będę popijać herbatkę pod niebieską hortensjową pergolą, a co więcej już wiem na pewno kto będzie tam Szefem!
A więc witajcie na progu na Ogrodowiskowej przygody.
Testowe dodawanie zdjęć 12:11, 09 lip 2012

Do góry
zuzanna_szkutnik napisał(a)
Super forum. A teraz próba zdjęcia i jak sie uda to pokażę mój ogród.

Piękna brama
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 11:45, 09 lip 2012

Do góry
Dzieki Sebek za pochwałę bramy.

Część roslin dostaliśmy w spadku ze starego ogrodu moich rodziców. Nie było czasu na przemyślenia, gdzie je posadzic. Najczęściej sadziliśmy je tam gdzie akurat było miejsce. Teraz dopiero widzimy, jak ważne jest przemyslenie gdzie posadzić daną roślinkę. Jak zobaczycie na zdjęciach panuje tu niezły misz-masz. Ale ja go kocham. Pomalutku zaczynamy porządkować ten bałagan i wprowadzać pewien ład i porzadek. Ale to nie jest łatwe.
Moje roślinki 11:31, 09 lip 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

ależ bajeczny kolor tego mieczyka! jak cały rozkwitnie koniecznie pokaż Maju
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies