Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik mimo woli 11:47, 07 lip 2012

Do góry

ależ bajeczna jeżówka!!
i juka tez piękna! na moją pewnie jeszcze rok przyjdzie mi czekać!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:43, 07 lip 2012

Do góry
i popracowałam nad tym kawałkiem; robię po obu nowego zakupu, obwódki z bukszpanów, sadzę takie malutkie na murek; śmieszy mnie to krzesło, jak tron dla mojego M.
wczoraj pracowały 2 fajne ekipy i po wspólnej pracy ogród wyglada bajecznie, jeszcze ciut i będzie taki jaki mi się marzy

a te ciemne lilie pachną słodko ...poziomką
bardzo pokładły się po nocnym deszczu; czekam na kolejne, już dziś zobaczę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:35, 07 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
Wooow.. mam nadzieję ,że foty porobi........ nawet się nei zezłoszczę na 20 nowych stronek

W końcu.. aż tyle nie natrzaskam, ale cos wklejam dla siebie i potomnych

kolejne liliowce, mam ich dużo i po raz pierwszy widzę ich kwiaty, dlatego jestem ich tak ciekawa
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 11:35, 07 lip 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Witam Was ozięble oczywiście z uwagi na te afrykańskie temperatury (dzisiaj u mnie w cieniu ok. 40 stopni - SZOK!)
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny i miłe słowa ten odcinek Mai będzie dla mnie wspaniałą pamiątką naszego spotkania na Święcie Róż u Danusi
Niestety przez te upały prawie w ogóle nie bywamy na działce, jedynie późnym wieczorem żeby podlać rośliny u nas patelnia, nie ma żadnego cienia, nawet 3 metrowy parasol nie pomoże na taki upał czekamy na ochłodzenie
Poza tym w najlepsze ryją nornice ( np. żurawki czy małe bukszpany same wychodzą do góry ( muszę coś z tym zrobić.
Nieustannie walczę z niejakim powojnikiem chyba polnym, który rozrasta się jak szalony i równie szybko odrasta po wyrwaniu (( nie wiem co z tym robić zauważyłam, że jest tylko na rabacie graniczącej przez siatkę z zachwaszczoną działką

Kilka dzisiejszych zdjęć

Kasiu, co jakiś czas jestem i to co pokazujesz, po prostu zachwyca! upały są, ale twoje rośliny w świetnej kondycji i tak pięknie buja a ta ceglana ściana wprost wymarzona do wisteri i róż
pozdrawiam i krople deszczu zostawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:28, 07 lip 2012

Do góry
reni napisał(a)

Dziś dostałam takie sympatyczne zaproszenie

Irenka chyba na wystawie lilii

Reniu, idę w niedzielę, zabieram wnuczkę, bo ona uwielbia ogród i kwiaty, już od małego ją ciągac będę
a co niech łapie bakcyla, bo moje dzieci raczej nie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:24, 07 lip 2012

Do góry
coli napisał(a)
Irenko obejrzałam Twoje zdjęcia w metamorfozach. Powiem Ci: SZACUN

Dzięki Coli, a wiem z pisaniny u Marzenki, że miałaś przykre doświadczenia z burzą!
buziaki i pozdrawiam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:07, 07 lip 2012

Do góry
Marzenko, tyle postów na trzaskanych, ze nie dam rady do tyłu, a tu święto prawdziwe, bo pół tysiąca strzeliło!
na 505 ciekawego wątku podsyłam liliowca
Ogród Łukasza :) 11:00, 07 lip 2012

Do góry
Witaj, baardzo podoba mi się ta część:

Jest świetna i chętnie zobaczę jakieś zdjęcia z bliska i opis rosnących tu roślin.

A tak przy okazji: Mamy tu zasadę wklejania nie więcej niż 4 zdjęć z w 1 poście, bo inaczej ciężko się ogląda, nie mówiąc już o cytowaniu
Pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku :) 10:54, 07 lip 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Dla zaglądających kwiatuchy i szeroki uśmiech

Dla Ciebie tez .... ode mnie....i za to, że ja też już nic nie miałam kupywać...... same bratnie dusze....

Iglakowa część wypoczynkowa do ogarnięcia :) 10:39, 07 lip 2012

Do góry
Co do tej rabaty po lewej to już teraz mogłoby to wyglądać tak

I do tego jakieś drzewko w środek? Właśnie szukając zdjęć hortensji google mi podsunęło... zdjęcie Danusi :

Ogródki przyblokowe w mieście 10:36, 07 lip 2012

Do góry

eksperymenty z tują
Ogródki przyblokowe w mieście 10:34, 07 lip 2012

Do góry

wiosna w moim ogródku

surfinie
Ogródki przyblokowe w mieście 10:32, 07 lip 2012

Do góry

na schodkach
Ogród Leny. 10:28, 07 lip 2012

Do góry
Marzenko no ja mam zdecydowanie mniejszy nos...

To mój"rzygacz" ścienny , ale oczywiście nie dokończony ..może za rok
Wczoraj zrobiłam nową - rozwojową rabatę
Z czasem zmieni wygląd bo dojdą obrzeża wokół domu ,ale że ja "pędziwiatr" to musiałam już coś mieć...
Wokół nieład ale jak włączyć "oczy wyobrażni" to i cisowy żywopłocik można sobie zobaczyc,dorodne żurawki i ładnie uformowany bukszpan

Ogródki przyblokowe w mieście 10:26, 07 lip 2012

Do góry

mały ogródek przed blokiem na Zatrasiu w Warszawie

przed wejściem na klatkę schodową

Iglakowa część wypoczynkowa do ogarnięcia :) 10:25, 07 lip 2012

Do góry
Teraz chciałabym się zająć tymi dwiema rabatami:

oraz

To są dwa rogi działki od strony tarasu, co widać na tym zdjęciu:

Na początek na obu rabatach w rogach chciałabym posadzić hortensje. Mam 3xlimelight i 1xannabelle. Myślałam o tym, żeby po lewej (czyli tam gdzie są thuje aurea nana) dać limelightki, a po drugiej stronie annabelle. Co o tym myślicie?

Oprócz tego myślę o tym, żeby w sam róg jednej i drugiej strony dać małe drzewka szczepione na wys. ok 2,5 m. Po lewej np. wiśnia umbraculifera, czy jakiś klon. Po prawej jest większa zagwostka, bo potrzebne mi drzewko, któremu nie będą opadać na zimę liście. No chyba, że annabelle urośnie mi na wys.3 metrów i zastąpi drzewko, ale Danusia na początku tego wątku jednak sugerowała hortensja+drzewko. Może więc jakieś małe iglaste?

Rajski ogród Ani 10:19, 07 lip 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Aniu , wiesz jak te kwiatuchy się nazywają ???
Sylwia to jest złocień, nazywany też margerytką
http://zojalitwin.wordpress.com/2012/01/21/zlocien-wlasciwy/
Iglakowa część wypoczynkowa do ogarnięcia :) 10:14, 07 lip 2012

Do góry
Witajcie!
Leniwy ten mój wątek, ale lubię wracać z konkretami, a konkrety są takie:

MAJ:

TERAZ:

MAJ:

TERAZ:

Pod cisami, o których była mowa we wcześniejszych postach posadzę trawy, ale póki co nie trawiłam na odpowiednie. Na razie to zostawiam.

Testowe dodawanie zdjęć 10:14, 07 lip 2012

Do góry
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:05, 07 lip 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Kupiłam moje wyczekiwane kule i to zupełnie przez przypadek. Jak ja kocham przypadki Teraz trzeba je tylko dobrze wkomponować

Moniko, rozumiem jeszcze, że rodzimy dzieci w tym samym czasie (może była pełnia, albo jakiś fajny wietrzyk wiał), że zamawiamy takie same nożyce elektryczne (bo Wieloszka poleciła), ale żeby w tym samym czasie kupić stalowe kule do ogrodu??? Moje kulki dostanę za kilka dni
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies