Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

malgocha1960 20:46, 20 lip 2012

malgocha1960 21:13, 20 lip 2012

malgocha1960 21:22, 20 lip 2012

andziulka 21:37, 20 lip 2012

Małgosiu, pięknie u Ciebie. Tak kolorowo U nas od tygodnia pada i wieje. Mam tylko kilka doniczek na ganku i ciągle muszę biegać i zestawiać bo spadają. Niajlepiej jak rosną w ziemi Śliczniutkie psiaczki
Mala_Mi 21:43, 20 lip 2012

Kolorowiotko u Ciebie I tak porządnie i zadbanie..aż miło popatrzec....
Mąz i Ty macie dobre serducho Mało kto che przyugarnac psiaki, któe potrafia nabroić w ogrodzie...... za to macie u mnie dodatkowego , wielkiego plusa
eliza3 21:45, 20 lip 2012

Małgosiu. podoba mi się u Ciebie, a po czym wspina się Twój bluszcz? Jest bardzo ładny, mój na siatce ogrodzeniowej podmarzł w maju. Pozdrówka
AgnieszkaBK 09:19, 21 lip 2012

malgocha1960 napisał(a)

Pięknie Małgosiu Wszystko takie zadbane.... eleganckie kanciki Pieski urocze i jakie szczęśliwe
Wrzos 12:57, 21 lip 2012

malgocha1960 napisał(a)

Witaj Małgosiu!
Z dużą dozą empatii przeczytałam Twój wątek, bo zobaczyłam cząstkę siebie tylko ja jestem na wcześniejszym etapie zagospodarowywania.
Sama wybudowałam dom, wykończyłam, a teraz czas na ogród.Wątku nie zakładam, bo wszędzie mam chwasty (kto to bedzie oglądał?) i dzisiaj jeszcze nie wiem czy uda mi się stworzyć ogród i kiedy. Nie umiem pracować w ogrodzie. Wczoraj wsadziłam swoje pierwsze drzewa 3 jałowce i chyba niezbyt dobrze. Na zatrudnienie firmy ogrodniczej mnie nie stać. Po budowie i wyposażaniu pusto w portfelu

Ale mam do Ciebie pytanie, Małgosiu - co to jest na fotografii powyżej? - taka śliczna choinka.
malgocha1960 13:20, 21 lip 2012

Andziu,ja dzisiaj rano znowu postawiłam na swoje miejsce donicz,ale na jak długo tego nie wiem.Zaraz jadę na spotkanie z Epodlas i Antre,tylko,żebym nie zapomniała zdjęć trochę zrobić.

Aniu,tych nieporządnych miejsc staram się nie pokazywac,chociaż nie zawsze jest to uniknione,bo wleci w obiektyw a to szczotka,a to jakieś wiadro czy buciory na tarasie.
Jeżeli chodzi o psy to jak wygram w totolotka to pierwsze zakładam schronisko,bo kocham wszystkie psy,a niestety nie mogę wszystkim pomóc.

Eli,witam cię,chyba pierwszy raz?Winobluszcz wspina sie po takiej niby pergoli robionej przez M.Nie wiem ile ona wytrzyma,bo to pierwsza jego robota jeszcze na odczepnego,żebym nie marudziła,wbite jest to bez zadnego wzmocnienia w ziemię,więc tylko patrzeć jak zmurszeje i trzeba będzie kombinować znowu.

Agnieszko,kanciki robie specjalna lopatą i to teraz sama przyjemność.

Wrzos,nie wiem jak masz na imię.Wątek możesz założyc,każdy na pewno chętnie ci doradzi i będzie ci łatwiej,mniej błędów popełnisz.Ja wynika z niku,nie jestem młoda,wiedziałam,że są gożdziki,tulipany,frezje,gerbery,ale w kwiaciarni.Na ogrodnictwie nie znałam się zupełnie,a wszystko,co mam w moim ogrodzie jest zrobione przeze mnie,łącznie z sianiem trawy,udeptywaniem nogami,noszeniem kamieni itd itp.U mnie nikogo więcej ogród nie interesuje,więc myslę,że dasz radę.Wszystkich roslin też nie sposób jest kupić,są spotkania forumowe,na których każdy przywozi swoje nadwyżki,dzięki czemu połowa ogrodu z takich darów pochodzi.Nie zastanawiaj się i zakładaj wątek.

malgocha1960 13:35, 21 lip 2012

Zapomniałam dodac,że to jest jodła kalifornijska,we wrześniu bedzie miała 4 lata,kupiona maleńka,rosnie jak szalona,ma około 2,5 metra.Wiosną bardzo długo jest cała seledynowa.