Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

zbigniew_gazda 18:11, 20 lip 2012

Haniu będę czytał później - bo teraz na potwierdzenie Twoich słów muszę iść ubijać pianę..............
hanka_andrus 19:07, 20 lip 2012

Kto bliżej mopa,ten sprząta.Pomagaj ,Zbyszku, bo ogarnianie całego bałaganu nie tylko do jednej osoby się odnosi.
A Twojego bonsajka szkoda......ja szybko wycięłabym te jasne gałązki,
Moniika 20:05, 20 lip 2012

Tess napisał(a)

Walka o swoje,była traktowana u mnie jako pyskowanie.....i dość długo to trwało.
Dopóki mieszkaliśmy z teściową.

Same prawdy życiowe w Twoich słowach No i znowu dotknęłaś istotnego problemu. Teściowej
Dwie gospodynie w domu to rzadko zgodny duet.
Lubię uważać się za osobę tolerancyjną i zgodną, ale wiem też, że rzeczywistość koryguje nasze wyobrażenia
Dlatego cały czas powtarzam moim dzieciom (ma i syna, i córkę), że po założeniu rodziny taka nowa rodzina powinna mieszkac oddzielnie. I że radzę im, żeby mieszkały na tyle daleko (zarówno ode mnie, jak i od drugiej matki), żeby nam się nie chciało wpadać do nich z "wizytacją" codziennie
.

Witam! Popprzedniczek wypowiedzi w 100 procentach popieram.. Zrobiłbym wszystko co możliwe żeby nigdy nie mieszkać ani z teściowa ani z własnymi rodzicami. Pozdrawiam Was i życzę spokojnego milego weekendu mnie czeka impreza rodzinna moja córka ma 10 urodziny... 24 osoby ... Nie wiem jak to przeżyje...
hanka_andrus 20:40, 20 lip 2012

Moniko! Z uśmiechem i przytupem! Nastolatka w domu ....to dopiero wyzwanie!Trzymaj się!
Młodej życzę dużo prezentów i wspaniałych wakacji!
Bogdzia 20:57, 20 lip 2012

hanka_andrus napisał(a)
Kochane kobietki,nareszcie się doczekałam pochwał! I nie to ,że ich pragnęłam,ale pragnęłam bardzo od najbliższych.
A najbliżsi ......uważali ,że żony się za życia nie chwali, matki obowiązkiem jest pilnować dzieci,domu,
w pracy, norma musi być wykonana,,pochwały dla zaufanych.
To teraz kwitnę,a i w domu jest zmiana o 180stopni,bo ja teraz nic nie muszę.
I doszłam do wniosku,że sama sobie jestem winna,Bo nie podkreślałam swoich osiągnięć,
swoich zdolności nie pokazywałam,i nie walczyłam o swoje.
Stąd cieszę się z waszych odwiedzin,z waszych miłych słów,i nie dajcie się zapędzić w ślepą uliczkę.
Wasze życie też jest ważne!

Aż brak komentarza. Gdzieś kiedyś słyszałam takie powiedzenie: ,,Kto ma wielkie serce musi miec twardą d...." Oczywiście że nikt nie doceni wielkiego serca , każdy natomiast je wykorzysta.
Pozdrawiam Haniu.
zbigniew_gazda 20:59, 20 lip 2012

Haniu już jestem .Piana ubita . placek upieczony i spróbowany (nazwa swojska bo "murzynek" ) . Przeczytałem wszystkie Wasze mądre wypowiedzi. Dodam tylko tyle że nasz mięsień sercowy w wielu przypadkach też nieźle nabałaganił w wyborze właściwej osoby.
hanka_andrus 21:10, 20 lip 2012

Zbyszku pewnie tak,tylko ..........no właśnie....dlaczego ?
Ech ,miłego wieczoru wszystkim,
ot,głupią dyskusję zainicjowałam,i być może nie potrzebną.Dla mnie o 40 lat za późno.
hanka_andrus 21:21, 20 lip 2012

A teraz się wytłumaczę....... 17 lipca 50 lat temu byłam na pierwszej randce z moim M.Niestety nie doczekał tej rocznicy...Stąd takie refleksje...wspomnieniowe.
Kto ma ochotę na szampana?

http://www.google.com/imgres?imgurl=http://szampan.net/image/szampan.jpg&imgrefurl=http://szampan.net/&h=421&w=285&sz=23&tbnid=skVFR0j-NEWKuM:&tbnh=92&tbnw=62&zoom=1&usg=__9Q3ubs_DjVQ8mRRvAwqUaxhmeR0=&docid=YlAPb-43PB--FM&sa=X&ei=cK8JULWcC83jrAe3w4HJCA&ved=0CIQBEPUBMAU&dur=6641
Moniika 21:34, 20 lip 2012

hanka_andrus napisał(a)
A teraz się wytłumaczę....... 17 lipca 50 lat temu byłam na pierwszej randce z moim M.Niestety nie doczekał tej rocznicy...Stąd takie refleksje...wspomnieniowe.
Kto ma ochotę na szampana?

http://www.google.com/imgres?imgurl=http://szampan.net/image/szampan.jpg&imgrefurl=http://szampan.net/&h=421&w=285&sz=23&tbnid=skVFR0j-NEWKuM:&tbnh=92&tbnw=62&zoom=1&usg=__9Q3ubs_DjVQ8mRRvAwqUaxhmeR0=&docid=YlAPb-43PB--FM&sa=X&ei=cK8JULWcC83jrAe3w4HJCA&ved=0CIQBEPUBMAU&dur=6641

Haniu Kochana!!! Ja mam ochote na szampana szczegolnie przyvtakiej okazji!!!!! lecę wiec po szampana albo chociaż winko z babelkami i za Twoje zdrowie będę pić toast dziś wieczór!!!
Moniika 21:35, 20 lip 2012

hanka_andrus napisał(a)
Moniko! Z uśmiechem i przytupem! Nastolatka w domu ....to dopiero wyzwanie!Trzymaj się!
Młodej życzę dużo prezentów i wspaniałych wakacji!

Moja Maja dziękuje Ci Haniu za moim posrednictwem serdecznie!!!