Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

JulkAd 20:04, 20 lip 2012

Agatko Ty tak mówisz, że ciągle pstrykasz to samo, a ja mam wrażenie, że Twój ogród ma tyle zakamarków i na każdym jest coś innego - dobre to fakt wystarczy roślinę opstrykac z 4 stron świata i zakażdym razem wygląda inaczej, ale zawsze pięknie. Pstrykaj, pstrykaj te fotki...będę kopiować u siebie za Twoim pozwoleniem oczywiście, no i niestety nie wszystko się da. Muru z cegły nie mam
agata_chrosc... 20:07, 20 lip 2012

Konstancja30 napisał(a)
ja ową orszelinowatą długo zwałam oszronioną ... teraz na nią zerkam i zwę czarującą ... więc mniejsza o nazwy ...

rzuty całości z perspektywy a zwłaszcza jedno powalające ... to już jest ogród !!!

No, pół ogrodu Drugiego pół jeszcze długo nie pokażę
agata_chrosc... 20:09, 20 lip 2012

JulkAd napisał(a)
Agatko Ty tak mówisz, że ciągle pstrykasz to samo, a ja mam wrażenie, że Twój ogród ma tyle zakamarków i na każdym jest coś innego - dobre to fakt wystarczy roślinę opstrykac z 4 stron świata i zakażdym razem wygląda inaczej, ale zawsze pięknie. Pstrykaj, pstrykaj te fotki...będę kopiować u siebie za Twoim pozwoleniem oczywiście, no i niestety nie wszystko się da. Muru z cegły nie mam

No dokładnie tak - z każdej strony wygląda inaczej! A co Ty Julka chcesz kopiować? To znaczy ja to będę najszczęśliwsza na świecie, ale co też by to mogło być?
JulkAd 20:09, 20 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Weronika, muszę dozować, bo jak bym wszystko pokazała, z tymi wykopkami i składowiskiem rzeczy czekających na wyrzucenie, to juz pies z kulawą nogą by do mnie nie przyszedł. A tak to ciagle mogę sobie z fajnymi kobitkami pogadać
A Tessa poradziła sobie bardzo dobrze - mówi wyłącznie po niderlandzku, mimo, że ja oczywiście mówie do niej wyłącznie po polsku. Także nasza rozmowa przypomina klasyczną rozmowę gęsi z prosięciem.

Do czasu Agatko, później się dogadacie. Mam znajomych mieszkających w Niemczech. Co ciekawe ona do syna mówi po polsku, jej mąż próbuje do małego mówić po angielsku (takie ma pochodzenie), a między sobą mówią wyłącznie po niemiecku. I co? Młody odpowiada po niemiecku, ale jak przyjeżdża do Polski to nagle potrafi po polsku mówić
agata_chrosc... 20:13, 20 lip 2012

O! To może i moja w Polsce coś z siebie wydusi?!
agata_chrosc... 20:15, 20 lip 2012

No i na dziś to by było na tyle, bo jak wspominałam teściowa przyjechała i trzeba się towarzysko poudzielać Ściskam wszystkich
JulkAd 20:20, 20 lip 2012

A udzielaj się, udzielaj...jak dobra teściowa to trza szanować
Przetacznik 20:25, 20 lip 2012

A to spryciara z Tessy.
Ja w jej wieku wylądowałam na jakiś czas w Australii i chodziłam do przedszkolo - szkoły tamtejszej - Pani mówiła do mnie po angielsku, wszystko rozumiałam ale z niezłomnym uporem nawet nie próbowałam wypowiedzieć nic poza łaskawym OK... : )
Ana 21:19, 20 lip 2012

Przetacznik napisał(a)

I znowu impresje ogrodowe

o ta impresja jak najbardziej w moim guście, Ty to tak powściągliwie i intrygująco dozujesz te swoje tajemnicze ogrodowe zakątki, że zawsze po takim zdjęciu pozostaje przestrzeń dla wyobraźni...
?

Och taka dla mnie jest Holandia, stare omszone mury...potwierdzacie z Moniką moje wyobrażenia o tym kraju, bo Monika wstawiła ostatnio fotę z brukiem porośniętym mchem...miodzio...
monteverde 21:26, 20 lip 2012

Agatko co to za krzew nad stożkami z bukszpanu? miłego wieczoru z teściową życzę