Misieksss napisał(a) Witam
W tym roku firma mi zakładała ogród na małej powierzchni. Nigdy nie bawiłem sie w ogrodnika. Nawet z koszeniem były problemy. Musiałem wszystko kupic od kosiarki po siewnik. Wcześniej były nierówności wszystkie gatunki chwastów i kretowiska/nornice.
Teraz mam ładnie względnie wyglądający ogród, tylko w związku brakiem wiedzy mojej lub firmy wynikły problemy. Juz podczas krzewienia trawnika pojawiły sie placki bez trawy małe ale jednak oraz liczne chwasty nawet na grysie. Starałem sie podlewać co dziennie wieczorem bo to był czerwiec wiec upały ale w związku z praca miałem możliwość tylko raz dziennie podlewać wiec robiłem to obficie.
Nie wiem jak firma przygotowała grunt pod trawnik ale widziałem worek z ziemia uniwersalna. I tez wybrali ziemi gdzie bedzie kostka i altana. Jak patrzyłem po skończonych pracach znalazłem liczne małe kamyki a nawet kawałki szkła. Teraz po koszeniu zaczynaja sie robić przebarwienia miejscowo i sa braki trawy tam gdzie były wcześniej oraz koło kostki wysycha trawa. Zarastają mnie tez liczne chwasty.
Kupiłem nawóz multigreen ferro i pisze tam ze nawozić co2-3 tygodnie koniec lata jesień lub inne pory a przeczytałem tutaj ze najlepszy jest florovit krótko działający i teraz nie wiem czy sypać ten multigreen i kiedy. Dodatkowo wyschły mi rośliny niektóre tez nie wiem czemu i pojawiły sie kopce pewnie od nornicy.
Nie znam tego nawozu. Nie wiem czy jest dobry, stosuję zawsze te same, sprawdzone nawozy do trawników.
Pokaż zdjęcia tego trawnika.