Sama widzisz jak ta ożanka u mnie rośnie, równie szalenie się sieje. Gdyby ktoś chciał to może mieć każdą jej ilość ode mnie
Może u Ciebie potrzebuje jeszcze jednego sezonu żeby nabrać masy.
Ożanka jest teraz fajnym wypełnieniem rabat . I do tego oszalałam na punkcie tego śmiałka, może zarastać mi pół ogrodu, jest zimozielony. Szkoda tylko, że zdobi ogród bardzo krótko.
Murawa ogarnięta, całe szczęście, że mężaty się z tym wyrobił bo dzisiaj od rana deszcz. Wczoraj, jeszcze w trakcie koszenia, udało mi się dokładniej przyjrzeć nasadzeniom. Wywiozłam kilka taczek wycinki i chwastów. Reszta musi poczekać na lepszą pogodę.
Jestem na etapie Twojego pierwszego zdjęcia a nawet jeszcze nie do końca, bo wszystkie rośliny nie są posadzone. Tylko pojedyncze rabaty w 100% obsadzone. Tak bardzo czekam na etap jaki jest u Ciebie na drugim zdjęciu... Ile lat dzieli te zdjęcia?
Kiedyś już Ci pisałam, ale powtórzę - Twój ogród to jeden z moich kilku ulubionych na Ogrodowisku, bardzo zbieżny stylem i gatunkami roślin do tego co bym chciała u siebie.
Co do kocimiętek to moje w wąskich przy ścieżce do domu to właśnie Purrsian Blue. Połączenie szałwii i przetaczników niedawno odkryłam przypadkiem na mojej nowej białej rabacie trójkątnej i zachwycam się nim. Muszę Ci się pochwalić, że nareszcie po roku poszukiwań będę mieć swoją Lady in red. Jedzie już do mnie
No pięknie. A takich ostróżek można pozazdrościć. U mnie nie bardzo cis chciały rosnąć.
Co posadziłam to jeden sezon i nie ma.
Albo może ha cis z nimi nie tak robię.
Zawsze podziwiane ten twój porządek ogrodowy .
Wszystko wymuskane. Przycięte idealnie.
Kwitnien nie brakuje.
Lato kwitnące, pachnące to jest to ci lubimy najbardziej.
Piękny duet i tej róży i tego powojnika.
Ja go przesadziłam w inne miejsce i zbuntował się i nie chce mi kwitnąć.
Dużo już masz warzyw.
Ja cukinię i ziemniaczki swoje też już mam ze 2 tygodnie.
Róże pięknie ci porosły i pięknie wciąż kwitną.
Zasilasz je teraz jeszcze ?
O matko, ile tu materiałów do pracy, widać, że z Ciebie to prawdziwa profesjonalistka i perfekcjonistka. To wszystko już pięknie wygląda.
Podziwiam Twoje umiejętności, wieniec dożynkowy na pewno będzie przepiękny.
Historia ze szczęką świetna.
Aniu, podziwiam Twój ogród już od lat, jest przemyślany, dopieszczony, piękny. bardzo podobają mi się zestawienia roślin i same rośliny, cudna ta różyczka.
Podziwiam te twoje wszystkie piękne rabaty.
Szałwii masz sporo.
A takich stip trochę zazdroszczę.
U mnie były 2 pady. Wiosną kupiłam 1 i taka stoi w miejscu ani do przodu ani do tyłu.
I nie wiem co będzie dalej.
No pięknie.
Na dłużej zatrzymałam się i podziwiam ten 2 widoczek.
Cudnie masz Ewo. Zawsze lubię do ciebie zaglądać i podziwiać twój ogród.
Mam wrażenie ,że u ciebie jest wszystko przemyślane a rośliny też posłusznie i pięknie rosną.