Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

ewsyg 09:24, 15 mar 2026

Kochani, jeszcze raz bardzo dziękuję za gratki.

Dla Was wszystkich bukiecik od wnusia

Udało mi się ogarnąć troszkę rabaty w nowej części, oplewiłam i wyściółkowałam korą.

Pojawiają się pierwsze kwiatki.

ewsyg 09:28, 15 mar 2026

W skrzyniach posadziłam bratki

ewsyg 09:33, 15 mar 2026

Róże puszczają listki. nie jestem z tego powodu szczęśliwa.

Drzewa i krzewy pączą na całego.

Basieksp 09:39, 15 mar 2026

Śliczny bukiet❤️ Fajnie tak, gdy zagląda się do różnych ogrodów i wszędzie wiosna
Ulina 12:30, 15 mar 2026

ewsyg napisał(a)

Udało mi się ogarnąć troszkę rabaty w nowej części, oplewiłam i wyściółkowałam korą.

Jak pięknie Ewciu
Wafel 14:01, 15 mar 2026

"Pączą" - fajne
U mnie od dzisiaj ochłodzenie i opady, róże trochę wyhamują... Wnusio już wie co lubi babcia Ładnie wszystko uporządkowałaś no i bratki są, moje ukochane wiosenne kwiaty
Wafel 14:18, 15 mar 2026

Ewa, ile lat rośnie u ciebie róża Ballerina, jak szeroko rośnie? Kupiłam i nie wiem czy dać do dużej donicy na tarasie na dachu czy posadzić przy płocie, pomiędzy kruszynami zamiast hortensji Diamant Rouge, którą wywaliłam bo rosła beznadziejnie. Boję się, że zbyt szeroko będzie rosła u mnie i zdominuje niedużą rabatę, podoba mi się jednak jej ażurowy pokrój i kwiaty.
ewsyg 17:01, 15 mar 2026

Basieksp napisał(a)
Śliczny bukiet❤️ Fajnie tak, gdy zagląda się do różnych ogrodów i wszędzie wiosna

Dziękuję Basiu. Powiem Ci, że niezbyt jestem zadowolona z oznak wiosny. Kompletnie nie wiem, czy mam już ciąć na gotowo róże, czy jeszcze się wstrzymać.Zrobiłam czyszczenie róż, bo miały dużo zaschniętych liści po zimie i troszkę je przycięłam. Pąki drzew owocowych otwierają łuski i jak tak dalej pójdzie, to zakwitną w marcu, a nie pod koniec kwietnia. Rano jak spacerowałam z kawusią, to pąki na śliwie były zamknięte, a teraz widoczna jest w nich biel kwitków. Przyznam, że to wszystko mnie niepokoi. Na szczęście ma być trochę ochłodzenia, to może spowolni wybuch wiosny. Kompletnie brak przedwiośnia.
ewsyg 17:21, 15 mar 2026

Ulina napisał(a)

Jak pięknie Ewciu

Dziękuję Ula. Zapraszam jak będą kwitły róże. Mam do wypróbowania nowy fotel, prezent na Dzień Kobiet, sama wybierałam. Mam nadzieję, że będzie tutaj pasował. Będzie stał tutaj gdzie są te dwa stołki plastikowe, na końcu trawiastej ścieżki.

Zdjęcie pochodzi ze strony sprzedawcy.

Marzy mi się, żeby ta nowa część była w stylu angielskim, romantycznym

Rozpoczęły się też prace nad altanką, która ma powstać z dwóch pergoli.
Wymaga to trochę przeróbek i malowania.

ewsyg 17:26, 15 mar 2026

Wafel napisał(a)
"Pączą" - fajne
U mnie od dzisiaj ochłodzenie i opady, róże trochę wyhamują... Wnusio już wie co lubi babcia Ładnie wszystko uporządkowałaś no i bratki są, moje ukochane wiosenne kwiaty

Asiu, pączą, ach jak one pączą Wnusio jest póki co pogodnym dzieckiem. Córka miała cesarkę, więc będę jej teraz potrzebna. Ja też bardzo lubię bratki. Myślę, że dadzą radę do końca maja, a potem posadzę jakieś inne kwiaty. Liczę na to ochłodzenie i opady. Woda w oczkach szybko paruje, już jej dużo ubyło. Oczka oczywiście jeszcze nie czyszczone.