ten obok, to nie kanna, lecz rycynus i widac powoli jego kwiatostan, będą takie różowe i bordowe kasztany; zachwyca mnie on jak i kanna, bo obie egzotyczne
i te lilie cudne, ale ciemno juz było
w nowszej wersji rabata, doszły lawendy do róż i aksamitki, ale lawenda tu jeszcze nie kwitnie, jakaś inna jest niż pozostałe
a tu sypnęłam nasiona, bo była buza i rosną pod wielkimi paprociami
a tu chyba ślimaka teraz dojrzałam, na aksamitce, ten brązowy bez skorupki!!!!
Wczoraj od 19;30 -tej całą godzinę u mnie tłukło białymi kulkami. Dzisiaj ogród wygląda wyścielony kwieciem jak trasa przemarszu proboszcza w Boże ciało.
Innym roślinom też się dostało, ale mamy piękne lato.
Zakwitają kwiaty Ketmi południowej nazywanej Hibiskusem letnim. Jest rośliną jednoroczną - kwitnie do jesieni.
A mnie ketmia zrobiła niespodziankę! Sialam ją w zeszłym roku ale w tym nie zamierzałam. Ona się rozsiała, nasiona przeleżały przez zimę w ziemi, wykiełkowały i w ten sposób mam ją znów
Ketmia wytwarza sporo nasion i okazuje się, że nie trzeba jej siać w domu, bo daje spory samosiew
Jak zakwitnie pokażę
To prawdziwie miła wiadomość! Mam to samo z szałwią trójbarwną,ale sadzonki są mniejsze chociaż też zaczynają kwitnąć.
Zakwitają kwiaty Ketmi południowej nazywanej Hibiskusem letnim. Jest rośliną jednoroczną - kwitnie do jesieni.
A mnie ketmia zrobiła niespodziankę! Sialam ją w zeszłym roku ale w tym nie zamierzałam. Ona się rozsiała, nasiona przeleżały przez zimę w ziemi, wykiełkowały i w ten sposób mam ją znów
Ketmia wytwarza sporo nasion i okazuje się, że nie trzeba jej siać w domu, bo daje spory samosiew
Jak zakwitnie pokażę