Zarezerwowałąm Wiąz, ale nie mam go jak przywieźć. Nie jestem co do niego przekonana na 100%. W czwartek mamy gości na weekend i chciałam już coś mieć, bo pusto tak jakoś przed wejściem, ale nic na siłę..
U mnie przeokropna burza z niegasnącymi niemal błyskami i piorunami walacymi jak się wydawało w ogród trwała od 20 do 24. Wyłączyli światło i dopiero rano okazało się jak ogród wygląda i nie jest aż tak źle jak można by się było spodziewac. Przewrócona huśtawka i parasol mimo bardzo ciężkiej betonowej podstawy, powywracane róże w doniczkach i rododendrony powykrzywiane wiatrem, Tylko tyle dzięki Bogu.
Scewola w sąsiedztwie... paprotki?
Chciałam niebieską, ale pani z targowiska nie chciała mi sprzedać tłumacząc, że to na pokaz.. Jasnoróżowa też ładna.
A tu najnowsza zmiana w ogrodzie, choć jeszcze niedokończona - dorobiłam obwódkę z kamyczków, wygląda dość schludnie i wygodniej kosić trawę (tudzież chwasty).
Witaj, bardzo ladny masz ogrod, a obwodka z kamyczow bialych super, ladnie rozjasnila, tylko ja bym dala jeszcze obrzeza, super sprawa
Jestem zachwycona tym widokiem. Czy to są jakieś specjalne odmiany macierzanki. Nigdy nie widziałam tak ciemnofioletowej. Danusiu czy jesteś w stanie zidentyfikować gatunki tej macierzanki? Czy jest to piaskowa czy cytrynowa? Przepraszam, ze zamęczam pytaniami ale urosla mi za wysoka a wolalabym taką niziutką
no i na koniec bo już zasypiam, a muszę o 6.00 wstać, owocująca malinojeżyna bardzo kłująca ale i też bardzo smaczna no to może jeszcze pomidorki, koktajlowe już od 3 dni jemy nie myślcie,że nie wypielone po zrobieniu zdjęć, wypieliłam dobranoc wszystkim i miłego dnia
Usiadłam sobie ciemną nocą,okrągły,jasny świecił w konary drzew było cicho i pięknie.Na rabatach mogłam tylko zobaczyć białe punkty lilii i przemykające między roślinami słodkie świetliki.
Jutro będzie kolejny,piękny dzień świerszcze zagrały koncert z pewnością tylko dla mnie ...))
piękny, liryczny tekst i jakie ujęcie ostróżki
tego koncertu zazdroszczę
Irenko to znaczy,że leje czy nie masz świerszczy ???
no a teraz trochę roślinek lawenda ładnie kwitnie Winchester Catedral rozkwita aksamitka Wanilia, niska i tak też i pachnie za nasionko płaciłam 1 zł jarzmianka goździk Chianti