Bardzo ładne te kompozycje, najbardziej podobają mi się te skrzyneczki, tylko nie bardzo widzę (a swoją drogą nie znam się) co tam rośnie?
Pozdrawiam miło!
Te zakątki są moimi ulubionymi u Ciebie zakątek z ławeczką taki klimatyczny i to miejsce z paprociami i bukszpanem , fajnie masz Irenko. A tak poza ogrodem to śliczna z Ciebie kobieta, podglądałam relację ze spotkania
Aniu, cieszę się z odwiedzin i tego, że te miejsca też tobie się podobają
Za komplementy dziękuję relacje to z twojego ogrodu wywoływały niezłe zamieszanie, parę rzeczy podpatrzyłam i zastosuję u siebie
Witam Was serdecznie!
Przypadkiem trafiłam na to forum i chyba tu wsiąkłam. Wasze ogrody są prześliczne i liczę, że pomożecie mi rozpocząć stworzenie mojego małego nieba na ziemi. Szczerze mówiąc zaczynając budowę kilka lat temu bardziej cieszyłam się, ze nareszcie będe miałą swój piękny ogród a nie dom. Jednak ponieważ skończyły się chwilowo fundusze zaczynam od niewielkiej jego częci i proszę Was o pomoc przy zaprojektowaniu jej.
Na zdjęciu widać miejsce przed domem. Wczoraj padało więc widać mniej więcej dokąd sięga okap dachu (połowa miejsca), szerokość to ok 1,5m. a długość przed oknem to ok 6m i lekko w dól jeszcze ze 3m. Glebę mam chyba gliniastą więc chyba nie bardzo ;-( Bardzo liczę na Waszą pomoc bo ja się nie bardzo znam.
Pozdrawiam
witam wszystkich i dziękuje za miłe słowa . oj dzisiaj leniuchowanie nie udane . nic tylko burze a w końcu musiałam 400 m kostki pozmiatać z mchu , który się wypłukał w czasie wielkiej ulewy.
ładnie wypoczęłam przy miotle . dobrze że mądry M . zapowiedział wielkie mycie kostki myjka ciśnieniową ,więc tylko powierzchowne zamiatanie było .
NIE JEST MI CHYBA DANE LEŻENIE W OGRÓDKU
wiecie - przeszły 3 burze i od 17 non stop do tej pory błyskawice i pioruny . masakra
a może wam pokażę moje tarasowce . nawet nasionka kłosowca od BADARY które byłam pewna że nie wzejdą teraz sypnęły i towarzysza pelargoniom i lobelii.