Iza ponieważ tak kwieciście pisać nie umiem napiszę tylko przyjeżdżaj i proszę sprawdź w czasie następnych zakupów z kim Polacy grają bo będziesz na tablicy wisiała z info TEJ PANI NIE OBSŁUGUJEMY!!!
Kocham Was dziewczyny za to poczucie humoru !!!!!!
Ja przez lata byłam fanką piłki nożnej, chyba z powodu platonicznej miłości do Dziekanowskiego w wieku niemowlęcym.... pamiętam kilka mundiali i Euro prowadziłam notatki wszystkich wyników i strzelców bramek... Mój M też grał w piłkę nożną naszczęście amatorsko....
Ale jak w TV u mnie w domu wyłacznie liga polska, niemiecka, hiszpańska, angielska to kaźdemu można tę dyscyplinę sportu obrzydzić... ....
Z lewej hydrangea aspera, w głębi aspera sargentiana / wielkość 1,5 m/ .
Dzidka czy te dwa rodzaje hortensji można odróżnić po wyglądzie liści ,kolorze?
Ależ się nachodziłaś po stronach mojego ogrodu
Wobec tego i ja poszłam by zrobić aktualne zdjęcia tym hortensjom.
Można je bowiem łatwo odróżnić po młodych przyrostach łodygi i liściach.
Sargentiana w odróżnieniu od aspery ma młode pędy szorstkie, pokryte szczeciniastymi włoskami.
Liście bardziej szerokie i jajowate.
Hortensja aspera subsp.sargentiana
Hortensja aspera.
Ależ Dzidko z przyjemnością spacerowałam po Twoim ogrodzie i to wielokrotnie.Dziękuję Ci bardzo za dokładny opis tych odmian.Zależało mi na rozpoznaniu mojej sadzonki.Zdobyłam ją z trudem od właścicielki szkółki i nawet mi nie przyszło do głowy pytać o resztę.W moich stronach to rzadkość.Wydaje mi się,że moja jest aspera,ale jeszcze sobie popatrzę na zdjęcia.Dzieki serdeczne za pomoc.Pozdrawiam.
... te donice bardzo mi się podobają hosta cudna... nie mam ich jeszcze u siebie ... ale coraz bardziej się do nich przekonuję ... w doniczkach bardziej mi się podobają niż w gruncie ... ślicznie Sylwio u Ciebie
na miejsce wierzby wsadzę św nigre. W tej chwili wierzba jest szczypiona na ok.1m
pytanie czy nigra na 1,40 starczy (pan ma załatwić)bo te na 2m takie wiotkie sie wydają
pytanie czy 1,30 od ściany starczy? Tyle obecnie rośnie wierzba.
pytanie czy bukszpany mogą rosnąc w korze?
Bociek , mam nadzieję, że idę w dobrym kierunkutylko mi wsparcia trzeba albo kopa w
Wszyscy kibicuja...co wpis na ogrodowisku to o Euro....... a ja się wyłamię i powiem, ze miałam gościa...... i spedziłyśmy popołudnie ogrodowiskowo
Odwiedziła mnie Aldonka..... spotkałyśmy sie w Rzeszowie w mojej szkółce bylinowej.... oczywiscie chociaż nie mam miesca zrobiłam zakupy ..... i pojechałyśmy do mnie....i zleciały 4 godzinki .... nawet nie wiem kiedy...
Miodzio widoczek - i na ogród, i na dziewczyny... I na psa!!! A co Misio-Everest śpiewa???
Kochani, nie wszystko dobrze widzę przez te moje różowe okulary. No bo nijak nie mogę dojrzeć... ... ...
No, co tu jest?????? Też nie widzicie?
I pomyśleć, że przez rok tak mi się wzrok popsuł...
Tu jest piękna pachnąca różowa piwonia!!! O taka:
I zupełnie nie rozumiem, dlaczego inne widzę, a tej nie...
Łucja, Ty mnie nie załamuj!!! Zawsze potrafiłaś mnie tak pięknie pocieszyć, a teraz ja muszę się wziąć za Ciebie! No ale jak ja mam Ciebie z tego doła wyciągać, skoro mi kręgosłup trzeszczy??? Coś Ci pokażę. Poznajesz?
No, już widzę, że się uśmiechasz...
A moje syberyjskie też się ładnie spisały
Odchwaszczanie, odchwaszczanie, podlewanie, podlewanie , ... to dzisiaj główne zajęcia moje i M.
A potem szybciutko do domu, bo EURO trzeba było zainaugurować.
Wyrzucając kolejne wiaderko chwastów na kompostownik pomyślałam, ze będzie z nich chociaż jakiś pożytek
Piękna ta róża! Doczekałaś sie Jolu kwitnienia
U mnie też M. kukał na zegarek!!dzisiaji jutro dalej plewionko, bo masakra sie zrobiła!!
Doczekałam, doczekałam A jutro pewnie ta będzie przyciągać mój wzrok
Dziś jeszcze mogłam cieszyć się bodziszkiem
Ale ma pączków!! zrób fotkę!!koniecznie.
A bodziszek wielkokwiatowy zamawiam.Bo nie mam!! Mam korzeniasty .Możemy zrobić machniom!
Fotka będzie obowiązkowa,nawet beza przypominania.
A bodziszka wykopię po kwitnieniu dużą karpę, Daj znać czy przyjedziesz z męskim ramieniem czy ma wysłać ...
A obwódki bukszpanowe czekają na fryzjera. Lawenda, mimo że mocno wymarazła szaleje...
Rodgersja mimo, ze wymroziło ją odbija
A pluskiwca, którą Pan Złota rączka chciał zadeptać mężnie się pręży
Marzenko ślicznie ile kuleczek wow - superowo to wygląda.......a obwódka z bukszpana w połączeniu z lawendą bosko Ja u siebie też mam do obsadzenia w kole właśnie bukszpan-obwódka zewnętrzna i obwódka wewnetrzna lawenda.
Takie połączenie uważam za wyjątkowe.A u ciebie w tym kwadracie i jeszcze dodatkowo ten bukszpan na nóżce - bomba Aż szkoda że u siebie nie mam gdzie wcisnąć takiego kwadracika