Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:46, 08 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Marzenko jak wychodziłam z domku była zapowiedź reportażu z rabat ... jak wróciłam miałam dwadzieścia kilka stron do nadrobienia ...

na pierwszy ogień poszło pismo obrazkowe ... jestem absolutnie urzeczona i moja droga może i zakopujesz kawalerkę pociechy ale w pięknym stylu ... teraz naprawdę się zastanawiam czy przyjechać bo istnieje niebezpieczeństwo, że nie będę chciała odjechać i przykuję sie kajdankami do czegokolwiek byle zostać ... popieram Boćka popularność zobowiązuje i jak mnie odspawasz od tego czegokolwiek (oooo wędzarki np ) to będę paparazzi udawać byle stać ... siedzieć ... ups siedzieć nie mogę (nadal ... ) ... i patrzeć ... lawenda w bukszpanowych ryzach ... obłędna ... rabaty i kulki obrzydliwie piękne już ... za rok to ja sobie ... choć jak spojrzałam na taras to rozważam czy za rok drugi łeb mi odrośnie bo wypadałoby tym co mam już zadysponować

po spojrzeniu i na dialogi ... no cóż moje drogie ja korzystając z tego, że galeria pusta uprawiałam szwędactwo sklepowe ... puściutko ... personel w pewnym momencie rozanielony ... myślę chyba dobrze ... cieszę się razem z panią ... po minucie jesteśmy już prawie zaprzyjaźnione ... i wtedy ja idiot jeden pytam "a z kim my gramy" ... ......................................... powiem tylko, że więcej do tego sklepu chyba nie pójdę ...

a no i wiem ... z Grecją

Iza ponieważ tak kwieciście pisać nie umiem napiszę tylko przyjeżdżaj i proszę sprawdź w czasie następnych zakupów z kim Polacy grają bo będziesz na tablicy wisiała z info TEJ PANI NIE OBSŁUGUJEMY!!!
Ogród u stóp klasztoru 23:45, 08 cze 2012

Do góry
alinak napisał(a)
SEEEEEbek to ciemiężyca .nawet nie myśl o tym .
jak chodzimy do lasu na wiosnę na zbieranie czosnku niedźwiedziego do mrożenia na zupę , to przywlokłam tą ciekawostkę

Tak Ci w lesie rośnie czosnek niedżwiedzi? A jego kupic nawet jest trudno.Zaraz 200 Ci wybije.

Gratulacje.

Miniaturowy ogródek 23:44, 08 cze 2012

Do góry
Tutaj bukszpany wrocławskie - czekają na właścicielki:

Widzicie, jak się pięknie drzewo odbija w szybach?

Lawenda na stole - daje radę na razie, kwitnie:

Moja malutkie paprotki wyszły po zimie, sprawiły mi miłą niespodziankę:

Agatko, a Ty pisałaś, że Twoje są nieduże. Przyjrzyj się moim krasnoludkom. To ten sam gatunek.

Lime Marmelade - najlepiej sobie radząca z moich żółtych:

Kolorowe rabaty 23:40, 08 cze 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Miziają się czy obwąchują ?

Ale to fantastyczne zdjęcie. Podziwiam .
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:39, 08 cze 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Bociek ja Cie proszę ... a w drugiej będziemy grac z kim innym

No i masz co chcialas, doprowadzilas mnie do lez

Niewazne z kim, wazne, ze nie bylo mega obciachu Bo juz, tak jakby po meczu jest

Kocham Was dziewczyny za to poczucie humoru !!!!!!

Ja przez lata byłam fanką piłki nożnej, chyba z powodu platonicznej miłości do Dziekanowskiego w wieku niemowlęcym.... pamiętam kilka mundiali i Euro prowadziłam notatki wszystkich wyników i strzelców bramek... Mój M też grał w piłkę nożną naszczęście amatorsko....
Ale jak w TV u mnie w domu wyłacznie liga polska, niemiecka, hiszpańska, angielska to kaźdemu można tę dyscyplinę sportu obrzydzić... ....
To właśnie tu 23:37, 08 cze 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

Z lewej hydrangea aspera, w głębi aspera sargentiana / wielkość 1,5 m/ .

Dzidka czy te dwa rodzaje hortensji można odróżnić po wyglądzie liści ,kolorze?

Ależ się nachodziłaś po stronach mojego ogrodu
Wobec tego i ja poszłam by zrobić aktualne zdjęcia tym hortensjom.
Można je bowiem łatwo odróżnić po młodych przyrostach łodygi i liściach.
Sargentiana w odróżnieniu od aspery ma młode pędy szorstkie, pokryte szczeciniastymi włoskami.
Liście bardziej szerokie i jajowate.

Hortensja aspera subsp.sargentiana

Hortensja aspera.

Ależ Dzidko z przyjemnością spacerowałam po Twoim ogrodzie i to wielokrotnie.Dziękuję Ci bardzo za dokładny opis tych odmian.Zależało mi na rozpoznaniu mojej sadzonki.Zdobyłam ją z trudem od właścicielki szkółki i nawet mi nie przyszło do głowy pytać o resztę.W moich stronach to rzadkość.Wydaje mi się,że moja jest aspera,ale jeszcze sobie popatrzę na zdjęcia.Dzieki serdeczne za pomoc.Pozdrawiam.
Po prostu ogród... 23:36, 08 cze 2012

Do góry
sylllwia napisał(a)

... te donice bardzo mi się podobają hosta cudna... nie mam ich jeszcze u siebie ... ale coraz bardziej się do nich przekonuję ... w doniczkach bardziej mi się podobają niż w gruncie ... ślicznie Sylwio u Ciebie
Czas na zmiany - najwyższy czas 23:33, 08 cze 2012

Do góry

na miejsce wierzby wsadzę św nigre. W tej chwili wierzba jest szczypiona na ok.1m
pytanie czy nigra na 1,40 starczy (pan ma załatwić)bo te na 2m takie wiotkie sie wydają
pytanie czy 1,30 od ściany starczy? Tyle obecnie rośnie wierzba.
pytanie czy bukszpany mogą rosnąc w korze?
Bociek , mam nadzieję, że idę w dobrym kierunkutylko mi wsparcia trzeba albo kopa w
Ogrodnik mimo woli 23:30, 08 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
Wszyscy kibicuja...co wpis na ogrodowisku to o Euro....... a ja się wyłamię i powiem, ze miałam gościa...... i spedziłyśmy popołudnie ogrodowiskowo
Odwiedziła mnie Aldonka..... spotkałyśmy sie w Rzeszowie w mojej szkółce bylinowej.... oczywiscie chociaż nie mam miesca zrobiłam zakupy ..... i pojechałyśmy do mnie....i zleciały 4 godzinki .... nawet nie wiem kiedy...

Miodzio widoczek - i na ogród, i na dziewczyny... I na psa!!! A co Misio-Everest śpiewa???
Puste pole z wysepką kwiatową 23:21, 08 cze 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Kochani, nie wszystko dobrze widzę przez te moje różowe okulary. No bo nijak nie mogę dojrzeć... ... ...

No, co tu jest?????? Też nie widzicie?
I pomyśleć, że przez rok tak mi się wzrok popsuł...
Pozdrawiam Wszystkich.......

Na moje TRZY podobne widoki też różowe okulary nie pomogą
Rododendronowy ogród. 23:19, 08 cze 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Niegrzeczne ciśnienie;(

Lepiej o nim nie wspominac.U mnie zaczynaja kwitnac najbardziej pachnące goździki.

Puste pole z wysepką kwiatową 23:08, 08 cze 2012

Do góry
Kochani, nie wszystko dobrze widzę przez te moje różowe okulary. No bo nijak nie mogę dojrzeć... ... ...

No, co tu jest?????? Też nie widzicie?
I pomyśleć, że przez rok tak mi się wzrok popsuł...
Tu jest piękna pachnąca różowa piwonia!!! O taka:

I zupełnie nie rozumiem, dlaczego inne widzę, a tej nie...

Łucja, Ty mnie nie załamuj!!! Zawsze potrafiłaś mnie tak pięknie pocieszyć, a teraz ja muszę się wziąć za Ciebie! No ale jak ja mam Ciebie z tego doła wyciągać, skoro mi kręgosłup trzeszczy??? Coś Ci pokażę. Poznajesz?

No, już widzę, że się uśmiechasz...
A moje syberyjskie też się ładnie spisały

Pozdrawiam Wszystkich.......
To właśnie tu 22:56, 08 cze 2012

Do góry
akanta napisał(a)

Róża francuska Duchesse D'Angouleme / 1821 / .

piękne róże, Alba bardzo delikatna jak New Dawn lubię taki kolor

Przypuszczam, że ta też się spodoba.

I cóż można powiedzieć,tylko powtarzać za innymi-piękne róże.

Delikatna,blada,wrażenie,że zaraz dostanie globusa Jak na damę przystało ...
Kolorowe rabaty 22:53, 08 cze 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)

Miziają się czy obwąchują ?

Marta,zdjęcie fantastyczne! A jak się dopasowały kolorystycznie

Dzięki Maju
pozdrawiam
Po prostu ogród... 22:44, 08 cze 2012

Do góry
Detale

osteospermum

fuksja

magnolia 'Susan' mnie zaskakuje, wciąż ma nowe pąki i kwiaty

petunia

Moje poletko 22:44, 08 cze 2012

Do góry
Późno się zrobiło a jutro pracowity dzień.
Dobrej Nocki wszystkim
Mój 4 arowy azyl... 22:43, 08 cze 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Powojnik bylinowy zaczyna kwitnienie / sadzonka od Bogdzi/

No kwiatek malutki ale najwazniejsze ze się zadomowił i rosnie. W przyszłym roku będzie lepiej.
ogrodoweimpresjejolki 22:38, 08 cze 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Odchwaszczanie, odchwaszczanie, podlewanie, podlewanie , ... to dzisiaj główne zajęcia moje i M.
A potem szybciutko do domu, bo EURO trzeba było zainaugurować.

Wyrzucając kolejne wiaderko chwastów na kompostownik pomyślałam, ze będzie z nich chociaż jakiś pożytek

Piękna ta róża! Doczekałaś sie Jolu kwitnienia
U mnie też M. kukał na zegarek!!dzisiaji jutro dalej plewionko, bo masakra sie zrobiła!!

Doczekałam, doczekałam A jutro pewnie ta będzie przyciągać mój wzrok

Dziś jeszcze mogłam cieszyć się bodziszkiem

Ale ma pączków!! zrób fotkę!!koniecznie.
A bodziszek wielkokwiatowy zamawiam.Bo nie mam!! Mam korzeniasty .Możemy zrobić machniom!

Fotka będzie obowiązkowa,nawet beza przypominania.

A bodziszka wykopię po kwitnieniu dużą karpę, Daj znać czy przyjedziesz z męskim ramieniem czy ma wysłać ...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:38, 08 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
No może lawendę już jednak widać

A obwódki bukszpanowe czekają na fryzjera. Lawenda, mimo że mocno wymarazła szaleje...

Rodgersja mimo, ze wymroziło ją odbija

A pluskiwca, którą Pan Złota rączka chciał zadeptać mężnie się pręży

Marzenko ślicznie ile kuleczek wow - superowo to wygląda.......a obwódka z bukszpana w połączeniu z lawendą bosko Ja u siebie też mam do obsadzenia w kole właśnie bukszpan-obwódka zewnętrzna i obwódka wewnetrzna lawenda.
Takie połączenie uważam za wyjątkowe.A u ciebie w tym kwadracie i jeszcze dodatkowo ten bukszpan na nóżce - bomba Aż szkoda że u siebie nie mam gdzie wcisnąć takiego kwadracika
ogrodoweimpresjejolki 22:35, 08 cze 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Dziś jeszcze mogłam cieszyć się bodziszkiem

Przekwita? Mój także płatki zrzuca, ale trzmiele i pszczoły nadal się przy nim kręcą
Pięknie razem z hostą wygląda!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies