Te zakątki są moimi ulubionymi u Ciebie zakątek z ławeczką taki klimatyczny i to miejsce z paprociami i bukszpanem , fajnie masz Irenko. A tak poza ogrodem to śliczna z Ciebie kobieta, podglądałam relację ze spotkania
Biały będzie super, intensywny może niepotrzebnie przyciągać wzrok w tamto miejsce.
Jak przeglądałam ceny tych luster, to ani te dostępne jakieś super tanie, ani co gorsza piękne...
Tak sobie myślę, że jak Twój M jest taki ,,solidny" to może by go poprostu namówić na udział w tym szaleństwie? (czyt. do zrobienia trejażu)
Proponuję odpuścić sobie drogie lustra (zawsze można wrócić do tematu jak się jakieś duże potłucze ), a pod ścianę poprostu postawić biały, drewniany trejaż (np. taki o prostokątnych eleganckich kratkach).
A na to pnącza, pnącza, dużo pnączy.... ) Nie było lepszego zdjęcia, ale mniej więcej takie coś?
Tak gęsta kratka to może być tylko w jednym miejscu, a reszta to sama biała rama i np. linki na pnącza przyczepione do tej ramy - tak, żeby oszczędniej no i szybciej w wykonaniu
Haneczko witam cie i dziekuje za odwiedzinki i rozyczke w pieknej sceneri !!!!
powojnik piekny a roza...oj biala...taka w moim stylu, moja najulubiensza
a ja zamiast kwiatuszka zostawie...moja panienke...
Sylwia jak codziennie zaglądam i podziwiam ,jest bosko ! w Twoim ogrodzie a napisz proze jak nazywają sie trawy na pierwszym zdjęciu i te wysokie z Anabellkami na drugim
Krysiu na pierwszym zdjęciu to Carex Ice Cream , natomiast te wysokie w połączeniu z hortensjami to gracillimus ..... Fantastycznie się rozrastają te trawy , w przyszłym sezonie podzielę na inne rabaty ....
witam tutaj
oj te czosnki...ja tez musze u siebie posadzic, piekne sa, gratuluje !!!!
dziekuje za odwiedzinki i ...zamiast kwiatka oliwki ci zostawie hihi
trawki mogą być takie bo niecierpek ma ciemnozielone liście, chyba że byłby taki variegata; ja moim nic nie dołożyłam, rosną solo potem usunę fota
albo taka roślina
a niecierpki takie, one są cały czas w cieniu
A ten malusi mureczek u ciebie to jest czymś posklejany czy tylko poukładany?
Tak myślałam, zeby u siebie coś takiego zrobić, bo mi strasznie korę wywiewa.Taka mała zapora by się zrobiła.
ten mureczek to ulozylam w sobote, jak powiekszalam rabate na nowa roze i sadzilam lawende... mureczek powtal z wsadzenia 6 bylin oczywiscie ten mureczek to tylko prowizorka !!!
takie kamienie sa na porzadku dziennym ...a te wykopal M gdy zaczal wczoraj szykowac oczko...byly 5 cm pod trawa !
dzisiaj bylismy w sklepie ogrodniczym i cos wam pokaze...
drzewa oliwne ...oj moje marzenie ale ceny od 600 euro do ...2.000 i wiecej
Ach piękne, widziałam takie w tym roku w Toskanii też bardzo mi się podobały (no bo też jeździłam po różnych ogrodniczych), no ale cóż nie na nasz klimat, masz szczęście.
Tak ogród był zagospodarowany, ale zaniedbany... beta bluszcz sadziłam w tamtym roku, fajnie już teraz podrósł
znalazłam plan działki, trochę ponanosiłam co jest w ogrodzie może nie wszystko ale ogólny zarys jest...
Ja chcę się skupić na tym co zaznaczone na czerwono, chcę doprowadzić ogród do porządku etapami.
Wyżej opisałam co tam rośnie
A ten malusi mureczek u ciebie to jest czymś posklejany czy tylko poukładany?
Tak myślałam, zeby u siebie coś takiego zrobić, bo mi strasznie korę wywiewa.Taka mała zapora by się zrobiła.