Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kłopoty - problemy z trawnikiem 22:19, 29 cze 2012

Do góry
Posyp równiutko trawnik nawozem Yara Mila Hydrocomplex lub Florovitem do trawników z żelazem zaraz po skoszeniu. Użyj do tego celu siewnika Scotts żeby równo nawóz spadł i lej wodę ile tylko wejdzie. Za tydzień po skoszeniu już będzie wyglądał inaczej. On potrzebuje zarówno nawozu jak i dużo wody.

ogrodoweimpresjejolki 22:14, 29 cze 2012

Do góry
Jolu wpadam do ciebie a tu święto gratuluję następnych 400 stronek
trochę mnie dla Ciebie

Ogród Sylwii od początku :) 22:14, 29 cze 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Mój szczęśliwy dzień Zdana matura !!!

No to gratulacje!! A do gratulacji załącznik

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:13, 29 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Taka jestem zalatana, że robię, a fotek nawet nie mam kiedy zrobić.

Ale dowiedziałam się dziś, że w niedzielę premiera Ogrodowiska w Mai w ogrodzie. Oglądajcie koniecznie.

Ołłłłł nooooł Dobrze, że będę w stanie wiadomym
Rajski ogród Ani 22:12, 29 cze 2012

Do góry
Ale się rozpanoszył ten mak

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 22:11, 29 cze 2012

Do góry
betysia napisał(a)
wiec co...do salonu ?????

a tak bylo !!!!

Wspaniała atmosfera domu ,jak ja to lubię ! Biały kamień ,drewno ,stylowe meble ...
ogrodoweimpresjejolki 22:10, 29 cze 2012

Do góry
No cóż, jak okrągła setka i to czwarta, to gratulacje się należą, co niniejszym czynię

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 22:08, 29 cze 2012

Do góry
betysia napisał(a)
i hortensjowo... ( ale prosze o wyrozumialosc bo to tegoroczne malenstwa)

oto biala hortesja "wudu" 1 z 2

No ładne mi maleństwa!

Rajski ogród Ani 22:08, 29 cze 2012

Do góry
Trzykrotka

Panna dziewanna wita w bramie coraz bardziej słoneczna

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 22:08, 29 cze 2012

Do góry
Dziś nieogrodowo, ale obiecałam wsatwić fotki moich szkaradek przed i po...

Tym razem na warsztacie stolik, ktory był kwietnikiem i miał być kwietnikiem, a stał się mini-stolikiem kawowym w kąciku salonu-jadalni...

znalezione szkaradztwo ... na śmietniku (wiem, nie jestem normalna) ale zauroczyły mnie lekko wygięte nózki i wpadłam no i DĘBINA!!!! Wiuęc hyc podjechałam raz dwa pod smietnik i zabrałam szkaradztwo do domu

Blaty z dykty szybko usunęłam, nogi oszlifowałam i pomalowałam na kremową biel postarzając na rantach, wycięłam nowy blat, wybarwiłam w brązach i voila

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:08, 29 cze 2012

Do góry
Diano - dziękuję

Tobie również Marto - mam nadzieję, że przyjęcie się uda - 9 godzin nieustannej pracy minęło owocnie, jednak ledwie żyję. No ale jest jedna rzecz, która od razu poprawia mi humor - WAAAAAAAKAAAAACJEEEE
Rajski ogród Ani 22:07, 29 cze 2012

Do góry
Białe tawułki

i jeszcze raz różowa

Kłopoty - problemy z trawnikiem 22:07, 29 cze 2012

Do góry
witam, proszę o poradę mój trawnik wygląda od ok 3 tygodni tak

zdjęcie zrobione dziś świeżo po skoszeniu tydzień temu pryskałam mniszkiem a dziś skosiłam nawet powiedziałabym że wygląda trochę lepiej 1 foto bez lampy lepiej obrazuje , po skoszeniu wygrabiłam pół wiaderka suchej trawy jest ona właśnie w tych miejscach a co najlepsze za altana trawa ładniutka tutaj może częściej bawię się z dzieckiem, i moje pytanie

czy mogę sypnąć nawóz bo kupiłam ale muszę sprawdzić jak się nazywa do trawnika oczywiście, i ile czasu od koszenia może wtedy się ruszy nie wiem czy to mąż go nie załatwił bo sypnął jakiś czas temu zwykły nawóz uniwersal i nie podlewał a deszcze dopiero pokazały się może po ok tygodniu proszę o radę co z nawozem aha i czym mogę tak ładnie wykroić trawnik
Rajski ogród Ani 22:04, 29 cze 2012

Do góry
Kącik już trochę zagospodarowany, reszta nasadzeń w miarę zdobywania roślin, a właściwie żurawek
Po środku planuję zasiać trawę

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 22:02, 29 cze 2012

Do góry
jotka napisał(a)

i tak troszke lawendowo... choc zbiera sie na burze...

Jak dla mnie może grzmieć i lać jak ma się taki obrazek przed nosem Zestawienie kamienia z lawendą bardzo trafne Dziękuję za odwiedziny wirtualnym rowerem i zapraszam częściej! Niech te wirtualne szprychy kręcą się A może kiedyś w realu los nas zetknie

Minimalystycznie też pięknie ,gdy eksopnuje się inne detale kompozycji.Bardzo mi się podoba!
Rajski ogród Ani 22:00, 29 cze 2012

Do góry
Celinko
Martek
Bożenko
Danuszo
Ewo
Joanko

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 21:56, 29 cze 2012

Do góry
betysia napisał(a)
Czesc VI ... ...KOt NIE ZWYCZAJNY
Jak juz wspomninalam czasami czuje sie samotna…tz mam wspaniala rodzinke, jest nas niewielu ale to zawsze rodzinka nie wylaczajac kota Brutusa, ktory co Was zapewne zaskoczy rowniez jest czystej krwi patriota…kraj pochodzenia …POLSKA !!!!!
Dzielne i kochane kocisko, ktore dzieki swoim wlascicielom i bez pamieci zakochanej w nim Panci domyslam sie,ze wbrew swojej woli przeprowadzil sie razem z nami !
Kot jak kot kazdy powie…ale to NiE taki ZWYKLY kociak
wczesna wiosna w roku ,gdy w grudniu wyjechalismy do Francji wracjajac z pracy w zimny i mokry wiosseny wieczor slyszalam cichutkie piskanie … nie ukrywam,ze nieco sie balam po ciemku lazic po krzakach ale to bylo silniejsze…i znalazam jego…przemoczonego do ostatniego klaczka, malusienkige i chudziutkigo kociaczka…bez szans na przezycie
I coz ja biedna moglam zrobic…z kotem w kieszeni wracalam do domu, do malego synka i w pospiechu dzwoniac do meza z zapytaniem czy mozemy…… ?
l od razu uslyszalam,ze chyba oszalalam, dopiero co zakonczylam zalobe po mojej 5 letniej kotce, ktora wlasnie odeszla i znowu kot… ???? Zdecydowane i glosne NIE brzmialo powaznie i nie wrozylo nic dobrego…!
Po kilku minutach maz zazwonil ponownie i ze spokojem stwierdzil, ze moge go zabrac ale znajdziemu mu inny dom…tylko,ze on wtedy nie wiedzial, ze kot juz od godziny spal na jego ulubionym fotelu !!!
I tak oto nazsa rodzina nagle sie powiekszyla… a kot przebyl 1896 km i od 4 lat jest nie lada kaskiem dla tutejszych francuzek ! Kazdy kto ma kota wie,ze one nie lubia przeprowadzek …
Przed zakupem nowego domu wynajmowalismy mieszkanie w wiezowcu na 11 pietrze!!!! Po pierwszym spacerze na smyczy kot nie wiem jakim cudem uciekl mezowi …a ja przez 2 tygodnie wieczorami chodzilam I szukalam go bez utraty wiary I nadzieji na odnalezienie. Przeplakalam wiele nocy, jak on, sam w nowym miejscu I duzy miescie, wsrod tylu wiezowcow sobie da rade… Maz mial ogromne wyrzuty sumienia I sam nie mogl uwierzyc w to co sie stalo…
Po ok 3 tygodniach poszukiwan I kolejnej depresji siedzac w oknie I ogladajac wschod slonca z 11 pietra zauwazylam JEGO…pod naszym blokiem siedzacego w krzakach… o malo nie umarlam z wrazenia , emocji I szczescia… w pizamach o 6 rano na boso zjechalismy winda po nasza zgube, ktora odnalazla sie w niewiaygodny sposob!
Brutus nauczyl sie sam jezdzic winda I jak chcial wyjsc, mialczal pod drzwiamy a ja odprowadzalam go do windy, wciskalam 0 a on zjezdzal sam na parter I chasal do woli… gdy chcial wrocic do domu siedzial obok windy I czekal na nas lub…uwaga … na sasiadow z naszego poziomu I wracal na 11 pietro… I drapal w drzwi…
Wszyscy dookola dziwili sie I podziwiali go, pytali jak to mozliwe, czy to kot z cyrku… ????
A ja z duma odpowiadalam, ze Polskie koty maja to po prostu we krwi!!!
I co????? mowilam,ze to niesamowite I niezwykle kocisko!!!!!!
Teraz calymi dniami upaja sie przestrzenia I zyciem z dala od wielkiego miasta… bo on jest rownie wazna czescia naszego zycia, naszego domu I ogrodu…..( poludniowa siestka Brutusa w cieniu... mam nadzieje,ze go odnajdziecie) bo z niego tez prawdziwy pasjonat ogrodu...
cdn...

Bardzo wzruszyła mnie ta historia ,czytałam ją z łezką wzruszenia ,bo ja też mam serce z wosku jeśli chodzi o takie niechciane zwierzątka.Czy to przypadek?Podobno to nie my ale one nas wybierają.Ja mam suczkę Promise /labka/.Nasza historia jest taka.Kiedy umierała moja poprzednia sunia ta się rodziła ale ja o tym wówczas nic nie wiedziałam.Siedem mies.rozpaczałam za każdym wspomnienniem a każde miejsce w ogrodzie mi ją przypominało.Aż do dnia kiedy to w innym celu nie myśląc zupełnie o zakupie pieska zacięła mi się strona na tablicy pl-ogłoszenia na pewnym zdjęciu .Była tam ona już siedmiomiesięczna wśród kilku psiaczków zgłoszona do oddania . Warunki ich bytowania były zbyt skromne więc coś mnie ścisnęło za gardło i pomyślałam-muszę poprawić jej los i zadziałałałam szybko.Dziś ma niespełna dwa lata ,sama otwiera drzwi,przynosi ,podaje no i cały czas mi towarzyszy w domu i ogrodzie.Jest kochanym członkiem rodziny.Karmię też okoliczne dzikie kotki,ale one jednak cenią wolność ponad wszystko.Betysiu a masz dla kotka kocimiętke?
Moje poletko 21:53, 29 cze 2012

Do góry
I jeszcze taka prośba!
Ten klematis jest kupiony za grosze w Biedronie nie mam pojęcia co to za odmiana i jak z nim postępować jak przekwitnie to co dalej z nim? przycinać? na jaką wysokość?.
Prosze o podpowiedź.Jeśli ktoś ma siły ,po tak upalnym dniu

Moje poletko 21:47, 29 cze 2012

Do góry
Z tej róży nie spada ani jeden płatek!
Widać ją w rozkwicie , lekkim przekwicie i jak zasycha.Co to za odmiana?

Mój jesienny ogród 21:46, 29 cze 2012

Do góry
Robercie .Ostróżki- mam sadzonki,mogę ci wysłać, może jeszcze zdążą zakwitnąć......choć jednym kwiatkiem.
A w donicy rośnie mi trawka...... nasionka dostałam od Karoliny-popcarol.A nasionka aż z Egiptu......rozplenica.

Żebyś nie musiał do mnie fatygować się,wstawiam ci swoją ostróżkę,mimo,że fotka prześwietlona./zdjęcie w samo południei ostre słońce/
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies