Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ukochane miejsce na ziemi

Moje ukochane miejsce na ziemi

agata19762 21:31, 29 lip 2012

dużo się zmieniło w moim ogrodzie........
przed bramą od ulicy posadziłam dwie wierzby hakuro, i berberysy żółtozielone na przemian z czerwonymi....... całość wysypałam korą....
od strony ogrodu, za ogrodzeniem są szmaragdy, jeszcze małe......
jak wszystko co sadzę.....
kiedyś i tak urośnie.......a człowieka cieszy, gdy roślinki rosną...
agata19762 21:36, 29 lip 2012

przy furtce posadziłam różową różę pnącą....
agata19762 21:48, 29 lip 2012

mój M. ułożył ścieżkę z kamieni....prowadzi ona do ławeczki,
gdzie rano można napić się kawki, słuchając jak śpiewają ptaszki...........
studnia straszy....marzy nam się, by obić ją drewnem....może w przyszłym roku????????
przy pergoli prowadzącej do warzywnika po lewej stronie rośnie fioletowa pnąca róża, a po prawej fioletowy powojnik, ma pączki, ale jeszcze mi nie kwitnie....niedawno posadzony........ dookoła studni są posadzone fioletowe pierwiosnki, a powyżej szmaragdy w łuku, przed nimi mam posadzone róże....a przed nimi patrząc w stronę warzywnika malutkie bukszpany, które będą rosły w kulki......
Moniika 07:49, 30 lip 2012

Agatko! Pięknie u Ciebie... mieczyki, dalie - cudne, a zbiory z warzywniaka No Kochana! Czym Ty się podłamujesz??? Wiele osób Ci na pewno zazdrości duże drzewa dają czasem tak potrzebny cień i poczucie ze jest sie w parku!! Moim zdaniem nieprzecenialne! Jeśli chodzi o liście na jesień to sie zgadzam - to jest problem, ale nie wszędzie trzeba je grabić, może w niektórych miejscach można zostawić ... Ja tez mam problem z liśćmi, dlatego co roku bardzo mocno skracam drzewa liściaste :kolony, lipę i graba oraz orzecha tyle że ten ostatni już nam zwiał spod kontroli i żeby go przyciąć musiałabym chyba straż pożarną wzywać... Ale resztę przycinam a liście grabią moje dzieci - niechętnie ale grabią Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie Monika
agata19762 23:50, 30 lip 2012

witaj Moniko
miło mi, że mnie odwiedziłaś....
dziękuję baaaaaaaaaaardzo za te słowa
Basia_1987 23:07, 31 lip 2012

Super rabatki zrobiłaś,ścieżka do ławeczki tez niczego sobie Długo Cie nie było- dobrze ,że wróciłaś Mnie ostatnio też dopadł nostalgiczny nastrój ogrodniczy -ale co tam kiedyś może będzię pięknie ....pozdrawiam
Marta 08:34, 01 sie 2012

Witam, Fajne zrobiłaś nowe rabatki, tylko czekać, aż wszysko podrośnie. Gratuluję zbiorów, a takie drzewa mają swój urok, ale i ogrom liści do zgrabienia czego współczuję. Pozdrawiam
paola1a 08:43, 01 sie 2012

Witaj Agatko
Śledzę poczynania w Twoim ogrodzie i widzę, jak staje się piękniejszy. Ja również mam podobną sytuację - dostaliśmy dom po dziadkach, który wciąż jeszcze wymaga wkładu a a ogrodzie już nie wspomnę- to było jedno wielkie chaszczowisko a z ziemi wykopywałam przeróżne rzeczy. Teraz czas na jego upiększenie i mam nadzieję, że podobnie jak Tobie, uda mi się dokonać
andziulka 23:48, 02 sie 2012

Agatko, gratuluję pozytywnych zmian w Twoim ogrodzie. Bardzo mi się teraz podoba
Mala_Mi 22:38, 06 sie 2012

Wooow.. ależ zmiany PIeknie.. i ktoś tu narzekał