Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Sebek 21:41, 29 lip 2012

Gabriela napisał(a)
Dziękuję gościom za zainteresowanie i zapraszam dalej:
Co ratuje życie w taki dzień jak dzisiaj? Na przykład lodowato zimny pims, na przykład z malinami.
W tym miejscu pozdrawiam serdecznie "angielskie dziewczyny", może która zajrzy, to westchnie, oczywiście o ile sama nie popija.

Angielską dziewczyną nie jestem Ale napój poznaję

Pięknie widać tą pomarańczową rabatę przy wjeździe - raaaaany - 3 miesiące nic tam chyba nie było!!!
AniaK 21:54, 29 lip 2012

Ach Gabrielo u Ciebie jak zawsze nastrojowo i sielsko.Już nie mogę się doczekać tych nowych miejsc do obsadzenia.
popcorn 22:02, 29 lip 2012

Gabrielo same cuda pokazujesz! Z checia przysiadlabym z Toba przy tym napoju z malinami, w cieniu, mmm

Lawka cudna, czy to nowy nabytek? Zdradzisz zrodlo? Czekam na swoja, w tygodniu ma byc
Co posadzisz przy schodach procz przywrotnikow?
pozdrawiam!!
Gabriela 22:34, 29 lip 2012

Bogdzia napisał(a)
Ale dziśu Ciebie dużo ciekawego oglądania. Pięknie. Placyki fajnie ułożone, owoce kuszące a kwiaty piękne (róże i powojnik).I ta przestrzeń......... Raj na ziemi.Pozdrawiam.

Bożenko, no właśnie tę przestrzeń próbuję sobie zmniejszyć, żeby były kameralne zakątki, jak u Ciebie.
Gabriela 22:36, 29 lip 2012

reni napisał(a)
Pooglądałam z ciekawością wszystko cudne, ale najbardziej zachwycił mnie taras... czy te rośliny pnące masz w donicach?

Witaj Reni, pnącza wokół tarasu rosną w ziemi, to winorośl, dwa rodzaje wiciokrzewu, jest powojnik, atkinidia pstrolistna i róże - w tym roku dopiero odrastają, więc nie są efektowne. W donicach nie mam pnących roślin na tarasie, a odkąd wyrzuciłam na zewnątrz, pod szklarenkę cztery oleandry, mam mnóstwo miejsca, a one dużo słońca.
Gabriela 22:44, 29 lip 2012

Sebek napisał(a)

Dziękuję gościom za zainteresowanie i zapraszam dalej:
Co ratuje życie w taki dzień jak dzisiaj? Na przykład lodowato zimny pims, na przykład z malinami.
W tym miejscu pozdrawiam serdecznie "angielskie dziewczyny", może która zajrzy, to westchnie, oczywiście o ile sama nie popija.

Angielską dziewczyną nie jestem Ale napój poznaję

Pięknie widać tą pomarańczową rabatę przy wjeździe - raaaaany - 3 miesiące nic tam chyba nie było!!!

Kto był w Anglii i nie pił leciutko alkoholowego koktajlu Pims? Chyba nikt, to jest pyszne, może być jeszcze z truskawkami, jabłkami. Robi się z pimsa, mountain dew, lodu, cytryny, limonki, ogórka i ewentualnie owoców.
Sebek ma rację, pod koniec kwietnia zupełnie nic na niej nie było, tylko oczar. Na pomarańczowej są jeszcze liliowce i jednoroczne - kosmos siarkowy i jeszcze jeden taki żółty, nagietki, tojeść, słoneczniki, małe jeszcze trawki, hortensja Limelight , białe agastache, białe kosmosy i niestety trochę innych kolorów też, ale to są jednoroczne. Jednak jest bardziej żółto-pomarańczowa, tak jak miało być. Za rok będzie już bardziej konsekwentnie.
agniecha973 22:44, 29 lip 2012

Piękne widoki, Gabrysiu. Rabaty aż buchają obfitością. Ciekawie wkomponowałaś koper Kusisz witaminkami, oj kusisz. Jerkyllowa już wyraźnie zarysowała swoją obecność. Placyk pod ławkę i ognisko świetnie się prezentują. Rozwijasz ogród w niesamowitym tempie. Brawo! Podziwiam.
Gabriela 22:45, 29 lip 2012

popcarol napisał(a)
Gabrielo same cuda pokazujesz! Z checia przysiadlabym z Toba przy tym napoju z malinami, w cieniu, mmm

Lawka cudna, czy to nowy nabytek? Zdradzisz zrodlo? Czekam na swoja, w tygodniu ma byc
Co posadzisz przy schodach procz przywrotnikow?
pozdrawiam!!

Namiar na ławkę wyślę Ci na priva, ok?
No właśnie nie wiem co posadzę przy schodach i na reszcie tej skarpy, jakoś brakuje koncepcji, chyba zrobię wątek na projektowaniu.
danuta_ 22:50, 29 lip 2012

Gabrysiu, placyk z ławeczką super - i sama nie wiem co mi sie bardziej podoba - wykonanie placyku czy ławeczka
schodki - rewelacja - ja zakochałam się w liliowcach i pewno tam bym je posadziła .. i nawet dalej, niczym barierka przy schodach , ale masz racje, byliny są ozdobą tylko na chwilę, więc trzeba cos innego tam wymyślić

Gabriela napisał(a)
Już są Bogdziu, już są, tylko wiesz jak to jest z wklejaniem zdjęć tutaj - zawieszą się i koniec.

To teraz architektura ogrodowa:

Placyk z ławką:

Nowe schody, są na skarpie przy jekyllowej, trzeba je będzie ładnie osadzić, co powiecie na przywrotniki? Tyle że zimą będzie łyso, więc tylko jako dodatek. Miejsce jest mocno nasłonecznione.

Gabriela 22:57, 29 lip 2012

agniecha973 napisał(a)
Piękne widoki, Gabrysiu. Rabaty aż buchają obfitością. Ciekawie wkomponowałaś koper Kusisz witaminkami, oj kusisz. Jerkyllowa już wyraźnie zarysowała swoją obecność. Placyk pod ławkę i ognisko świetnie się prezentują. Rozwijasz ogród w niesamowitym tempie. Brawo! Podziwiam.

Agnieszka, co do tempa, to wiesz, że tu są lepsi, zdecydowanie, zajrzyj do Sylwii, to moja prawie sąsiadka.
W tym roku tak naprawdę rozwinę trawnik na wyrównananej reszcie ogrodu, ale to pod koniec sierpnia, wtedy trawa z siewu najlepiej rośnie i na wiosnę świetnie startuje.
Koper jest przecież bardzo ładny, więc się wysiewa też na rabacie z kwiatami, na żółtej już też jest, bo kolor ma bardzo adekwanty. No i lepiej taki rośnie, niż wysiany na grządce warzywnej w rządku.