hej Magnolio!
No właśnie, dlatego pytam bo sama mam zgrzyt
Zastanawiam się czy ich jakoś nie połączyć - wykopać krawężnik i już. poprzesadzać kulki tawułowe -a że jest ich dużo jakoś nimi "wjechać" w nową rabatę... może obwódkę z tych tawuł zrobić,a środek tej rabaty by pozostał? Jeśli nie - to nawet lepiej, będzie mniej pracy
Jeśli nie ruszam tej tawułowej, to na nowej:
góra zostaje wolna, tam trzcinnik, moze 2 mi sie uda z niego zrobic - paskiem. I to proso? Moze byc 2x trzcinnik i 2x proso? Proso ledwo ledwo po zimie, 3cia sadzonka nie ruszyła
Ponizej pasek z mozgi (ona szybko rusza i mimo ze sie rozlazi to ja lubie - bede ograniczac. Na jesien dokupuje duzo czosnkow i sadze miedzy mozge
Dalej rozchodnik grupkami, nie paskiem] ? Po 3 szt? piorkowki mam 2 duze - po obu stronach rabaty, pomiedzy nimi na srodku 3 grupki po 3 rozchodniki?? Rozchodnik szybko rusza, wiec moze tak wlasnie?
Hakone zobaczymy - jak posadze wszystko zobacze ile wolnego miejsca zostanie
Wygladaloby tak:
Karolinko, dziękuję za odwiedziny,avatar na lato...musi być trochę inny.Cieszę się,że się podoba....
Martku,witaj ......u mnie szału nie ma,ale ja i tak szaleję,jak na swoje możliwości.....
Pozdrawiam
Trawka do skoszenia......ale biegać boso,lepiej po takiej nie koszonej.
Ewentualnie moge sprobowac polaczyc jakos te rabate z rabata po lewej - tam rosna 3 kulki bukszpanowe i sporo kęp żółtej tawuły. Ale przesadzac moge jak przekwitna, bo teraz byloby mi ich szkoda.
Tam wyglada tak:
Fotka jeszcze sprzed przekopania części z prawej.
No to co z tym awatarkiem, bo obecny to jakbyś miała 35 lat wcześniej robiony.
( jestem dopiero na 519, więc może po drodze jeszcze coś doczytam na ten temat, ale piszę póki mam czas )
Elu garaż jest na końcu podjazdu Jak wysiadam z auta żeby otworzyć drzwi do garażu wyskakuję właśnie tam - nie może nic tam być zaraz przy kostce bo bym deptała... ja jak ja, ale mój M na pewno nie zauważy że cośtam rośnie
Magnolio - dzięki! Rzeczywiście tak będzie lepiej! I to 2 tu a 3 za brzozą pewnie - poprzymierzam, wrzucę fotkę Trawy - 2 piorkowki, 3 hakone, 2 prosa, po 1 trzcinniku i frosted curls (chyba??).
Na samej gorze moze pasek mozgi i wychodzace z niej kule wysokiego czosnku (Gabi pokazala fotki z placu Grzybowskiego w Wawie - miodzio!!!) pod nimi pasek rozchodnika okazalego, nizej grupkami trawy, bokiem te bukszpany i calosc podsypana korą...
Nie znalazlam fotki (Gabi miala w komorce, a w zasadzie Jarek jej M), tutaj nie widac genialnego polaczenia - pas mozgi i spomiedzy kule czosnku):
wtedy nie widac ich podeschnietych lisci... Gabi miala ujecie inne - mozge widac po lewej stronie glebiej... od tamtej strony
Witam i dopisuję się do listy wielbicieli Twoich stron . W Suścu nie byłam już z 2-3 lata, ale Zwierzyniec obowiązkowo kilka razy w roku odwiedzam, głównie ze względu na koniki.
Powodzenia w realizacji wymarzonego ogrodu
witaj Mileno
Nie byłam świadoma tego jak wiele osób kojarzy moje strony. Jestem pod wrażeniem. Ale nie da się ukryć, że mieszkam w naprawdę przepięknej krainie
praca w ogrodzie kompletnie koliduje z pogaduszkami na ogrodowisku . jednak nie odmówiłam sobie przyjemności przedstawienia wam naszego pupila , który kompletnie nie przejmuje się naszą obecnością . uwił gniazdo w thuji na wysokości 1,5 i chyba zapomniał że 5 kotów sąsiadów przychodzi do naszego ogrodu .