Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 13:01, 29 lip 2012

2 sadzonki w doniczkach czekaja dla Ciebie Jak zbiore nasionka roznych kolorow to Ci puszcze paczke! Pozdrawiam
popcorn 13:03, 29 lip 2012

Aaa. Kupilam sobie roze biala, pelna, miniaturke, szczepiona na pniu. Zimowac bedzie na strychu, bo w garazu tez nie przezyje (juz probowalam 2 sezony temu i tez zmarzly, buu)
I czerwonego krwawnika (zeby temu malemu od Weroniiki nie bylo smutno

I mam namiar na goscia od roz angielskich, ma mi na czwartek przywiezc kilka odmian - chyba wreszcie je kupie! Na zywo! (a nie wysylkowo, a juz mialam czekac do jesieni) Jupi!
popcorn 18:14, 29 lip 2012

Winorosle szaleja

Male bukszpaniki puscily ladne przyrosty, wszystkie 100 szt sie przyjelo

Mieczyk po Babci ma ladny kolor:

I ubiegloroczne lilie zakwitly i pachna!

Miskant szaleje, chby za malo miejsca na niego przewidzialam...

Przywieziona spod Augustowa hosta:
Urszulla 18:46, 29 lip 2012

Super ten mieczyk. Też marzę i kiedyś kupię sobie dużo cebulek. Ale czytałam że najlepiej sadzić w doniczkach.
Bukszpanowo też muszę założyć, niech rośnie.
Wogóle to mam masę pomysłów, tylko smalcu brak
popcorn 19:24, 29 lip 2012

Ula mieczyki sa ladne, ale o tyle niefajne, ze trzeba je co roku wykopywac. Gdyby nie byl od Babci na pewno bym go nie miala Jednorocznych tez prawie nie mam - w tym roku tylko 2 bratki i zenszeniszki meksykanskie (dostalam od Krysi - Krys):

A, i aksamitki w marchewce - tylko 2

Aaa, i kilka astrow (te chyba najbardziej z jednorocznych lubie)..

Podobaja mi sie jednoroczne, ale za duzo z nimi roboty I masa odpadow na jesien z ktorymi nie ma co zrobic...
agata_chrosc... 19:44, 29 lip 2012

Hosta spod Augustowa bardzo ładna. A moje mieczyki zostawiły malutkie cebulki przybyszowe i teraz mam coś w rodzaju traw w tych miejscach. Zabawne - takie jakby węższe liście mieczyków
popcorn 20:49, 29 lip 2012

Agatko one sie chyba tak romnazaja? Widzialam kiedys mieczyki w donicy - nawet zanim zakwitly wygladaly jak taka szerokolistna trawa, podobalo mi sie.
Gdybym miala piwnice mialabym pewnie wiecej mieczykow Kupilam sobie w ub roku takie z zielonymi kwiatami, zaplacilam dosc drogo, a zakwitly na pomaranczowo/morelowo

Hosta niestety nn, choc podobna do Patriot moim zdaniem... ale ladna
Bogdzia 20:58, 29 lip 2012

Karolinko masz zielony i kolorowy busz a tak się martwiłaś kiedy Twój ogród bedzie dojrzały a tu już jest a na pewno prześliczny masz warzywnik którego u mnie brak.Pełna jeżówka piękna i aż dziw ze tak się rozsiewa bo na ogół te nowe odmiany nie są łatwe do rozmnożenia.Pozdrawiam serdecznie.
popcorn 21:05, 29 lip 2012

Witaj Bogdziu!!

Mam kolorowy busz, to prawda, ale nie do konca taki jaki bym chciala Jeszcze beda zmiany
Ogrod bedzie dojrzalczy jak drzewa podrosna - nie mam ich wiele, ale jakby byly wieksze nie mialabym nic przeciwko

Jezowka sie rozrosla na boki, nie rozsiala sie... byly 3 male sadzonki, a teraz jest busz sprobuje zebrac nasiona i wysiac, ciekawe co z tego bedzie..

pozdrawiam serdecznie!
EPODLAS 22:23, 29 lip 2012

Jakie jarzmianki i jeżówki.! Lubię różowy w ogrodzie. No i fiolet i biały. To kolory romantycznych ogrodów.