Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 21:34, 16 maj 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Zdjęcia zrobione, ph jeszcze nie zbadane - szukam płynu heliga

Tak wygląda dziś Rh jakuszimański Pink Cherub po zeszłorocznej chorobie i reanimacji

u dołu widać te sztywne żółto-brązowe liście

i kwiaty

A ile kosztowało to piękne drzewko i jaka to odmiana?.
Ogródkowy chaos u monitki 21:34, 16 maj 2012

Do góry

na jakim odcinku dać obwódkę? po całości? czy od rododendronów (trzy kulki po prawej stronie)zakończając ją przy ostaniej hortensji a na końcu dwie kulki z bukszpanu. Czy to już za dużo? A tam gdzie znak zapytania dałabym drzewko kolejne... no i gdzie te carexy dać? mam hosty białoobrzeżone może by się nadały zamiast carexów?
mieszam?
Kubusiowo 21:34, 16 maj 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Gosia, narazie taka jest i nie wiem dlaczego, mam tu ją na zdjęciu z ubiegłego roku ) pokłada się
ten kolor to być może kwestia gleby

Wy o bukszpanach, a ja o perowskii. Im gleba bardziej zasadowa /wapienna/ tym ciemniejsze wybarwienie kwiatów!
Podsyp wokół trochę potłuczonych i namoczonych skorupek od jaj i wymieszaj z ziemią. Za jakiś czas kwiatki powinny ściemnieć

Dobrze wiedziec. Pozdrówka Gosiu i Basiu tez.
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:33, 16 maj 2012

Do góry
Dziękuję dziewczyny
Agata, za brzozami jest pusto. Może chodzi ci o inne miejsce z brzozami pospolitymi?

Z innej beczki. Może ktoś podpowie mi co może być mojemu Cisowi Hicksii. Albo zmarzł, albo chwyciał jakąś chorobę. Niby wypuszcza, ale w wielu miejscach robi się brązowy.

Padło już chyba 11 szt
To właśnie tu 21:32, 16 maj 2012

Do góry
Aniu, dziękuję za życzenia

mira napisał(a)
hej!

a ja chciałam się poskarżyć na moją kalinę angielską co pięknie rośnie i kwitła a w tym roku mi nie zakwitła - dla mnie duże zaskoczenie,

Przyznam się , że i mnie ta informacja zaskoczyła.
Zdarza się, że przemarzają pąki kwiatowe kalinie bodnantense 'Dawn' . Tak było w tym roku.
Słabo kwitła w listopadzie , a w styczniu i lutym prawie wcale.

Kubusiowo 21:31, 16 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Gosia, narazie taka jest i nie wiem dlaczego, mam tu ją na zdjęciu z ubiegłego roku ) pokłada się
ten kolor to być może kwestia gleby

Wy o bukszpanach, a ja o perowskii. Im gleba bardziej zasadowa /wapienna/ tym ciemniejsze wybarwienie kwiatów!
Podsyp wokół trochę potłuczonych i namoczonych skorupek od jaj i wymieszaj z ziemią. Za jakiś czas kwiatki powinny ściemnieć
Funkiowe zacisze 21:29, 16 maj 2012

Do góry
annka napisał(a)
Witam wszystkich. Od wczoraj kiedy odkryłam forum podziwiam ogród "Matki założycielki" i zastanawiam się jak wcześniej bez tego żyłam
Wybrałam do pokazania ogródek zrobiony z zapuszczonej działeczki pracowniczej dziadków. A że jestem zakręcona na pynkcie host będę Was nimi zanudzać

Witam serdecznie! Piękne zacisze z hostami w roli głównej.Ja też jestem na ich punkcie zakręcona.
Kolorowe rabaty 21:20, 16 maj 2012

Do góry
Ania i róże i cała reszta :) 21:20, 16 maj 2012

Do góry
Aniu, gratulacje
Ania i róże i cała reszta :) 21:12, 16 maj 2012

Do góry
Aniu, zagapiłam się
Ale po stokroć życzę setek kolejnych
Ania i róże i cała reszta :) 21:12, 16 maj 2012

Do góry
Aniu-gratuluję setki. Oczywiście przychodzę z różą

zielonastrefa 21:10, 16 maj 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)
teraz trochę różności

Tez taka chcę. W zeszłym roku już nawet zamówiłam w sklepie internetowym ale mi nie przysłali, bo im zabrakło.
W cieniu - zacieniona 21:10, 16 maj 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

To jest jedna z moich największych żurawek -Southern Comfort.

Wspaniała!
Jaka zmienność barwy w zależności od oswietlenia!
Pierwsza fota w słońcu,druga w cieniu....jest duża różnica.
W cieniu - zacieniona 21:08, 16 maj 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Dzwony irlandzkie-chyba coś z nich będzie....

A moje nawet łaskawie nie raczyły wzejść ..... .
Też u mnie były kłopoty z wschodami...może to wina nasion.
W cieniu - zacieniona 21:01, 16 maj 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bogusiu, czy tego białego wilczomlecza na rabacie masz z własnego siewu? Siałaś może tytoń ozdobny? Mi w ogóle nie chce rosnąć.
Te są kupione.Wysiałam wilczomlecze biaałobrzegie ale są jeszcze malutkie.Tytoń mam już duży. Zrobiłam zbliżenie ale jest nieostre,zdjęcie zrobię w weekend.
Mój kawałek raju 20:47, 16 maj 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Pszczółko pokaże białą serduszkę z mojego starego ogrodu zdjęcie z tamtego roku miała jakieś 5 lat hodowana w warunkach ostrych często bez podlewania tyle tylko co deszcz popadał., bo mnie tam często nie ma.Jest duża rozkłada się ja bym czekała, no i zależy jak mocno ją ma być widać?

No.. aż się uśliniłam

Ja też!
U Ani Monte wszystko samo rośnie, glebę ma żyzną, w wodę zasobną to i efekt jest!!!
Ogród Agam do poprawki 20:46, 16 maj 2012

Do góry
Teraz pomóżcie mi wymyśleć kształt dla rabatki obok. Boję się że będę musiała zaorać i zasiać trawę.

zielonastrefa 20:37, 16 maj 2012

Do góry
przesadzane paprocie wystrzeliły

pierwsze pąki lilii

Pulmonaria wreszcie zaczęła wypuszczać liście. Przez część zimy i całe przedwiośnie była biedna zakopana po uszy ziemią przez naszą sunię

A to właśnie główna szkodniczka. Ostatnio złamała mi 2 pąki białego irysa

chyba wywalę tego żółtego przemrożonego iglaka bo strasznie mnie drażni taki brzydki
Rododendronowy ogród. 20:33, 16 maj 2012

Do góry
abiko napisał(a)

Teraz azalia o która pytała Abiko czyli Gibraltar.

Dziękuję Bogdziu..mam ja na swojej liście. Wpadła mi w oko tak samo jak Franceska

Podobaja Ci się te same rośliny co mnie. Pozdrówka.
Mój kawałek raju 20:27, 16 maj 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Pszczółko pokaże białą serduszkę z mojego starego ogrodu zdjęcie z tamtego roku miała jakieś 5 lat hodowana w warunkach ostrych często bez podlewania tyle tylko co deszcz popadał., bo mnie tam często nie ma.Jest duża rozkłada się ja bym czekała, no i zależy jak mocno ją ma być widać?

No.. aż się uśliniłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies