Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Martek 00:12, 23 lip 2012

Martek 00:15, 23 lip 2012

Martek 00:17, 23 lip 2012

To coś dla Asc ...
Martek 00:27, 23 lip 2012

I taką ścieżką sobie jadę Zieloną z jednej strony płynie rzeczka,a drugiej sielska łąka,krzewy itp.
Na takim męskim rumaku modląc się,żeby znowu udało się podnieść nóżkę i dotrzeć do celu )))))))

Tess 09:33, 23 lip 2012

Wpadłam z rewizytą Tuberozy nigdy w zyciu nie widziałam, to rzadki kwiat w naszych ogrodach.
Masz piękne kwiaty, Marto

Martek napisał(a)
Starając się dotrzymać "kroku"rowerowi męża kiedy tylko było to możliwe zerkałam na umykające posesje domostw.Zapach floksów,równy szpaler berberysów u stóp strzegących wysokie rojniki ,wyszukane głazy do ciekawych rabat iglasto-liściastych.Kiczowate solary porozsiewane po skalniaku i wiele innych udanych i udanych inaczej "kompozycji"terenowych
Ile domów tyle pomysłów na swoje małe raje.Każdy czuje i widzi inaczej i o to chodzi i właśnie to jest piękne, inaczej "zgubiłabym" drogę do domu ...

Bardzo trafne spostrzeżenie. Nie każdy to widzi, a jeszcze mniej ludzi rozumie Masz dużą wrażliwość na otaczający nasz świat
Danusza 09:41, 23 lip 2012

witaj Marta bardzo mi się podoba relacja z Twojej wycieczki rowerem masz dar do opisywania,no kolory w Twoim ogrodzie Boskie! pozdrawiam juz słonecznie moze tak zostanie chopc lata juz nie ma tylko w kalendarzu....
boguslaw_r_ 13:31, 23 lip 2012

Martusiu, nie mam w soboty i niedziele internetu, stąd moje spóźnione najlepsze życzenia dla mojej sympatycznej ogrodolubnej koleżanki, nie daj się życiu , napieraj do przodu i dużo zdrówka.

a to mój kwiatek.
Milka 13:58, 23 lip 2012

Marta, spełnienia marzeń z okazji minionych urodzin, pozostań dalej romantyczka i uważna obserwatorka świata

to zdjęcie, które Basia określiła, jako wybuch, bardzo mi się podoba
a zalew piękny, szczęście jednak cię w urodziny spotkało, bo zwyciężyła uczciwość i ... w brodziku z ciurkadełkiem, obie możemy siedzieć

kwiat na urodziny
boguslaw_r_ 14:33, 23 lip 2012

Martek napisał(a)

na moje oko źle wykopany i przesuszony takie iglaki jeśli żółkną to w 95 % są przesuszone i jeśli do tego źle wykopane to kaput. Takie drzewka nawet jeśli wsadzamy do gruntu lub po przesadzeniu podlewamy bardzo bardzo obficie , nawet wiadro wody co 2 /3 dni to i tak ma 50 % przetrwania. Jeśli planujemy zakup to nim mniejsze to większa szansa na przetrwanie a i potem satysfakcja większa. To konkretnie radziłbym wsadzić jednak do gruntu obficie podlewać i za rok okaże się czy się przyjmie.

Ta choineczka mała przetrwała zimę na tym balkonie.Jest z jednej strony uschnięta chyba,rude igły,prawdopodobnie z powodu sąsiadki na górze.Jak były upały polała się z góry woda na choinkę.Nie jest siostra pewna jednak czy to było powodem i nie wiadomo czy sąsiadka lała czystą wodą czy z nawozem

Dziękuję Bogusławie

Marcia to że przetrwała zimę to w przypadku iglastych o niczym nie świadczy, ponieważ wycięte drzewko potrafi do pół roku nie żółknąć, a jeśli będzie podlewane do roku. ha
Martek 14:37, 23 lip 2012

Tess napisał(a)
Wpadłam z rewizytą Tuberozy nigdy w zyciu nie widziałam, to rzadki kwiat w naszych ogrodach.
Masz piękne kwiaty, Marto

Starając się dotrzymać "kroku"rowerowi męża kiedy tylko było to możliwe zerkałam na umykające posesje domostw.Zapach floksów,równy szpaler berberysów u stóp strzegących wysokie rojniki ,wyszukane głazy do ciekawych rabat iglasto-liściastych.Kiczowate solary porozsiewane po skalniaku i wiele innych udanych i udanych inaczej "kompozycji"terenowych
Ile domów tyle pomysłów na swoje małe raje.Każdy czuje i widzi inaczej i o to chodzi i właśnie to jest piękne, inaczej "zgubiłabym" drogę do domu ...

Bardzo trafne spostrzeżenie. Nie każdy to widzi, a jeszcze mniej ludzi rozumie Masz dużą wrażliwość na otaczający nasz świat

Dziękuję Tess za wizytę i przyjemny komentarz
Nie wiele ludzi chyba lubi bawić się w cebulowe,a zwłaszcza jak cebule nie wszędzie są i nie każda dojrzała do kwitnienia Cena też nigdy nie jest fajna i ja mogę sobie pozwolić na pojedyncze sztuki jeśli chcę kupić jeszcze inne roślinki w sezonie
Ja około 5,6 lat temu widziałam dorodne tuberozy w kwiaciarni,cięte,ale ponieważ one pachną wieczorem to nie czułam ich zapachu i nie wiedziałam,że to ten kwiat .Dopiero jak sama się dochrapałam przypomniały mi się te wielkie grona w kwiaciarni ...Ale to szklarniowe rarytasy