Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 18:05, 23 cze 2022

Do góry
Pokażę zdjęcia ze szkółki, w której dzisiaj byłam

Część żurawkowa - do wyboru, do koloru:

I część różana:

WSZYSTKO podpisane, a nie żurawka czy róża "w odmianach".
Ogród hortensjowo różanecznikowy 17:54, 23 cze 2022

Do góry
Miss Saori kupiona na początku jesieni malutki krzaczek a w tym roku zakwitnie, jej pąk jest na nowym pędzie.
Wszystkiego po trochu 17:51, 23 cze 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)

Mam aktualnie, mogę zrobić zdjęcie ale mój aparat zmienia czerwień Musisz przyjechać i zobaczyć ją na żywo Jej czerwień jest ciemna i nie taka czerwona tylko z dodatkiem różu jest niewysoka, ma piękne błyszczące liście, i jednak trochę pachnie
Idę cyknąć zdjęcie

Lykkefund pachnie ale dopiero w tym roku to poczułam, a może dlatego że Gipsy też pachnie, i to mocniej niż Lykkefund, generalnie słabo

Moja Lykkefund pachnie całkiem mocno, czuć ją z dobrych kilku metrów. Nie wiem, jak ma się do tego zapach Gipsy, ale skoro mój mężaty twierdzi, że Lykkefund to jego ulubieniec zapachowy w wśród róż, to coś jest na rzeczy(bo on wyjątkowo słabo zapachy wychwytuje )

Przepiękny masz ten duet
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 17:44, 23 cze 2022

Do góry
Asia, dzięki
No nie mów, chyba faktycznie pomylony. A ja też przeglądając bzy nie spotkałam się z odmianą Laciniata. Jeszcze przy tych czarnych pisano, że dla pełnego wybarwienia muszą rosnąć w słońcu. Więc kolor liści nie wzbudził moich podejrzeń.
Kwiat jest taki, rzeczywiście biały, ale z różową obwódką.

Edit: może kwiat będzie widać wyraźniej. Jak myślicie, która to odmiana?

Zieleń, drewno i antracyt 17:39, 23 cze 2022

Do góry
April napisał(a)

Ta bardzo w moim klimacie Piękna.
Fajną też masz tą łączkę liliową. Pewnie sporo tam bzyków lata.

To Mikayla Miranda. Z jakiegoś powodu czasami więcej w niej fioletu lub bieli, zależności nie odkryłam.
Bzyków wszędzie mam pełno, czasami boję się w rabaty rękę włożyć. O dziwo najwięcej i najgłośniej jest na tym "chwaście". Może ktoś rozpoznaje co to? Wysiałam to kilka lat temu w jakiejś mieszance kwietnej (może przyjaznej zapylaczom?) i tak już zostało. Pozwalam się wysiewać w kontrolowany sposób, ma fajną formę, taką strukturalną, a do tego to prawdziwy paśnik dla trzmieli wszelakich. Najbardziej lubię te największe, kojarzą mi się z bombowcami. Wielkie, bardzo głośne i niezbyt skoordynowane w ruchu Coś mi świta, że to mogą być samice trzmieli ziemnych. Musze się kiedyś dokładniej zagłębić w temat

Młody trawnik wysycha 17:18, 23 cze 2022

Do góry

Witam, Proszę o poradę trawnik założony ponad 2 miesiące temu wysycha w miejscach gdzie prawdopodobnie miał za dużo wody szczególnie przy zraszaczach. Chyba że jest inny problem, Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Małymi krokami-Ogród Wioli 17:18, 23 cze 2022

Do góry
Pierwsza jeżówka szałwie w przyszłym tyg.do cięcia, szykują się jezówki na ich miejsce
Mój ogród pod lasem 16:59, 23 cze 2022

Do góry
Na dziś juz jest tak
Na skraju Puszczy Bydgoskiej 16:08, 23 cze 2022

Do góry
Rose de Rescht
Na skraju Puszczy Bydgoskiej 16:04, 23 cze 2022

Do góry
Zieleń, drewno i antracyt 15:57, 23 cze 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
Z Elfe też porozmawiałam, że chociaż się nie chce zrobić pnąca, to kwiatami obsypana cudnie i wciąż zerkam z uśmiechem na tą kompozycję z penstemonem w tle.

Z dalszą perspektywą i Chopinami w tle też jej do twarzy

Chopinowi odrosły zdrowe listki i kwitnie coraz okazalej

Pomiędzy różami zaczynają maluchy, które albo się kurczą, albo nie są w stanie dogonić wzrostu róż

To raczej jest Elfe, The Pilgrim ma wyraźnie jaśniejsze brzegi i ciemniejsze płatki w środku.
Poza tym masz przepięknie A ta ozdoba ławeczki to jak się nazywa?
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:26, 23 cze 2022

Do góry
Pare fotek dzis rano zrobilam
Ogród kwiatowy 15:04, 23 cze 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)
Pat Austin

To raczej nie jest Pat Austin, mam ją jest żółto miedziano pomarańczowa

Masz rację, to Sir John Betjeman. Pat Austin mam w innym miejscu. Dzięki, czujna jesteś, już edytowałam podpis.
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 15:00, 23 cze 2022

Do góry
anuska2507 napisał(a)
Wczoraj zamówiłam, dziś dotarł bez czarny Black Lace Eva "blady" jest, chyba stał w cieniu w szkółce.

A to nie odmiana Laciniata, wygląda jak Eve tylko zielona? Kwiatki wtedy są białe.
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 14:59, 23 cze 2022

Do góry
anuska2507 napisał(a)
Sadzone rok temu szałwie ładnie się rozrosły. Spokojnie mogłam sadzić rzadziej.

Szałwia po prawej jest z podziału przy sadzeniu. Mniejsza od sadzonej "w całości", ale w tym roku już ją widać

Fajnie to wygląda: szałwie i sesleria
Wszystkiego po trochu 14:56, 23 cze 2022

Do góry

Ogród prawie wymarzony … 14:54, 23 cze 2022

Do góry
A tu mój najważniejszy kwiat

Zieleń, drewno i antracyt 14:51, 23 cze 2022

Do góry
antracyt napisał(a)

Mikayla Miranda

Ta bardzo w moim klimacie Piękna.
Fajną też masz tą łączkę liliową. Pewnie sporo tam bzyków lata.
Wszystkiego po trochu 14:48, 23 cze 2022

Do góry
to jeszcze trochę pomęczę tymi olbrzymami, bo kwitną tylko raz

tu weszła na okno w łazience górnej, a czekam aż zasłoni okno pod nią, zwisając pędami

Wszystkiego po trochu 14:42, 23 cze 2022

Do góry
Joku napisał(a)
Masz aktualnie Red Leonardo? Możesz pokazać jak wygląda? Mam jedną NN, podejrzewam że może być właśnie tą. Moja rośnie w donicy, niewysoka, czerwone kwiaty, bez zapachu. U mnie róże zimują w donicach, stawiam w kącie tarasu przy ścianie, niczym nie okrywałam.

PS! Lykkefund pachnie?

Mam aktualnie, mogę zrobić zdjęcie ale mój aparat zmienia czerwień Musisz przyjechać i zobaczyć ją na żywo Jej czerwień jest ciemna i nie taka czerwona tylko z dodatkiem różu jest niewysoka, ma piękne błyszczące liście, i jednak trochę pachnie
Idę cyknąć zdjęcie

Lykkefund pachnie ale dopiero w tym roku to poczułam, a może dlatego że Gipsy też pachnie, i to mocniej niż Lykkefund, generalnie słabo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies