Dzień dobry. Ja po raz pierwszy, bo tak sobie dawkuję ogrodowiskowe miejsca, żeby zawału nie dostać. Jeszcze mam dzięki temu wiele do odkrywania! A do Ciebie przygnał mnie post u Danusi, gdzie wraz z życzeniami wysłałaś tę własnie różę. No i to jest to czego ja szukam! Tylko błagam nie mów, że nie masz pojęcia jak się nazywa bo wyrzuciłaś karteczkę z nazwą! Błagam o nazwę! A teraz idę sobie na spokojnie wszystko pooglądać
Agatko, witaj, serdecznie zapraszam A roza to szczepiona na pniu odmiana okrywowa Alba Meidiland. Kupiona na wiosne
I na swoje utrapienie ma jeszcze nas! Chciałaby z każdym forumowiczem/czką/ kilka słów zamienić,a tu ...... doba się nie dopina!
Aniu ,jestem codziennie u Ciebie, to nic,że nie do wszystkich trafiasz,ale masz chęci szczere...... a to najważniejsze!
Ode mnie,uściski z morskim widoczkiem
Hanuś....Twoja mądrość życiowa ...jest WIELKA
Wiesz, że jestem Twoją fanką Czekam już na relacjęze spotkania Twojego u Bogdzi.... lipiec już tuż , tuż.....
Jutro jadę na działkę, i z wielką ciekawością pobiegnę do pomidorów. Jest to moja pierwsze doświadczenie z tymi warzywami. Krzaki rozrosły się całkiem, całkiem, pojawiło się sporo kwiatków, ale jak na razie nie widziałam żadnego małego owocka. Sadzonki dostałam, więc wsadziłam, a teraz się okaże co z tego wyjdzie.
Na działce wszyscy podziwiamy kwiaty, ale liście też bywają dekoracyjne. Pokaże kilka (bo oczywiście roślin o pięknych liściach jest dużo).
To chyba moja najpiękniejsza hosta, niestety nn. Na pewno jakaś undulata. Niektóre liście są prawie białe.
A listki tego szczawika, jaka finezja.
Listki dąbrówki rozłogowej, niestety po zimie zawsze wygląda brzydko, ale szybko dochodzi do siebie
Berberys "Rose Glow" mocna plama na rabacie, dzięki kolorowym i pstrokatym listkom .
Gajowiec żółty ma zielonosrebrzyste liście. Jest dosyć ekspansywny, ale jakoś daję z nim radę. W trudnych warunkach pod drzewami daje sobie świetnie radę.