Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

bogumila 23:44, 11 lip 2012

Pooglądałam sobie...i mam problem z wyborem najładniejszej fotki,wszystkie ciekawe.
an_tre 23:57, 11 lip 2012

monteverde napisał(a)
poszukaj u wujka Google
Juz wcześniej lukałam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 00:07, 12 lip 2012

bogumila_bienko napisał(a)
Pooglądałam sobie...i mam problem z wyborem najładniejszej fotki,wszystkie ciekawe.

dziękuję Bogusiu
Jabeska 09:10, 12 lip 2012

Ja posadziłam Przywarkę Japońską w zeszłym roku i niestety zmarzła, mimo zapewnień producenta nie odbiła od korzenia, więc posadziłam następną. Tak jak mówisz Aniu, ta zima była wyjątkowa, zmarzła mi wieloletnia Akebia na pergoli i kilka innych roślin.
AniaK 10:53, 12 lip 2012

Wpadłam Aniu do ciebie, ach piękny ten Twój kawałek raju.Uwielbiam hortensje, a u ciebie tyle, niestety moje ogrodowe kwitły tylko gdy je posadziłam a potem podziwiałam ich tylko piękne liście i teraz powiedziałam dość i wszystkie wymieniam na bukietowe i drzewiaste te przynajmniej są pewne.
Mam u siebie Przywarkę Japońską od trzech lat i nawet nie wiedziałam , że może przemarzać, u mnie ma się dobrze i nawet kwitnie jednym kwiatkiem, a obok jest hortensja pnąca i ona rośnie szybciej, ale niestety jeszcze nie kwitła ani razu.Wstawię zdjącia, ale jakby co to usunę później.
Ta pierwsza to przywarka a ta ostatnia to hortensja

Poogldam sobie jeszcze
monteverde 12:50, 12 lip 2012

Jabeska napisał(a)
Ja posadziłam Przywarkę Japońską w zeszłym roku i niestety zmarzła, mimo zapewnień producenta nie odbiła od korzenia, więc posadziłam następną. Tak jak mówisz Aniu, ta zima była wyjątkowa, zmarzła mi wieloletnia Akebia na pergoli i kilka innych roślin.

wszystkie nowo posadzone rośliny dobrze okrywać kopczykiem zanim dobrze się przyjmą, to ogólna zasada w pierwszym roku po posadzeniu nawet konieczne
monteverde 12:51, 12 lip 2012

AniaK napisał(a)
Wpadłam Aniu do ciebie, ach piękny ten Twój kawałek raju.Uwielbiam hortensje, a u ciebie tyle, niestety moje ogrodowe kwitły tylko gdy je posadziłam a potem podziwiałam ich tylko piękne liście i teraz powiedziałam dość i wszystkie wymieniam na bukietowe i drzewiaste te przynajmniej są pewne.
Mam u siebie Przywarkę Japońską od trzech lat i nawet nie wiedziałam , że może przemarzać, u mnie ma się dobrze i nawet kwitnie jednym kwiatkiem, a obok jest hortensja pnąca i ona rośnie szybciej, ale niestety jeszcze nie kwitła ani razu.Wstawię zdjącia, ale jakby co to usunę później.
Ta pierwsza to przywarka a ta ostatnia to hortensja

Poogldam sobie jeszcze

Ani się waż usuwać a dałaś tej przywarce trochę papu? może ziemia nie taka, no i jaka to odmiana?
Jabeska 12:55, 12 lip 2012

monteverde napisał(a)

wszystkie nowo posadzone rośliny dobrze okrywać kopczykiem zanim dobrze się przyjmą, to ogólna zasada w pierwszym roku po posadzeniu nawet konieczne

No nie okryłam ale była przytulona w zacisznym rogu domu i przy murku. Tak czy siak masz rację, trzeba okrywać! Nie ma wymówek.
monteverde 13:16, 12 lip 2012

Idę zobaczyć czy woda po wczorajszych ulewach trochę wsiąkła w ogrodzie
Milka 13:42, 12 lip 2012

Z tym deszczem naprawdę utrapienie; ogranicza nas z korzystania z ogrodu, a i roslinom juz nie służy;
a ja wiem, ze u ciebie dużo niespotykanych kwiatów, ale na chwilę obecną zachwyciłąm się tą kremową aksamitką, no piękna jest